sosyal ağlarda izleyin

17.10.12

KARAMELLİ KAVANOZ KEKİ

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Kek hamurunu aklınıza gelebilecek hemen her kalıp içinde pişirmek mümkün.Kavanoz da bunlardan biri.Özellikle dışarı çıkarken yanına atıştırmalık alacaklar için kavanozda pişirmek en güzel yöntemlerden biri.
Ben bu kez kek hamuru olarak karamel sosu kullanabileceğim basit bir tarifi tercih ettim.Malzemesi çok az olan bu keki dışarı çıkmadan hemen önce hazırlamanız mümkün.Hazırda karamel sosunuz yoksa tarçın,portakal-limon kabuğu rendesi veya arzu ettiğiniz başka aromalarla yapabilirsiniz.Ama tatlandırıcı eklemeyi unutmayın çünkü bu tarifte karamel sos dışında tatlandırıcı yok.

Ben bu keki tencerede pişirdim çünkü bu kadar az malzeme için fırın çalıştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Aynı şekilde mikrodalgada da pişirilebilir(700watt'da 2dk.)

MALZEMELER:
-1 yumurta akı
-1 yk yulaf kepeği
-4 yk yağsız süt
-1 yk karamel sos
-1/2 çay kaşığı kab.tozu

Yumurta akı,süt,kepek ve kab.tozu çırpılır.1 yk karamel sos eklenerek karıştırılır.
Kavanozların yarısını dolduracak şekilde paylaştırılır.(Küçük mama kavanozlarıyla 2 adet çıktı)Tencereye dizilen kavanozların yarısına gelecek şekilde su doldurulur(kavanoz kapakları açık olmalı) ve tencerenin üzerine pamuklu bir örtü örtülerek kapağı kapatılır.(Su buharlaştığından keki nemlendirmemesi için örtü kullanılmalı)Orta ateşte yaklaşık 20 dk. pişirilir.Kekler piştikten sonra kalan üzerlerine yine karamel sos dökülür.Afiyet olsun:)


17 yorum:

  1. Nasıl aklına geliyor böyle pratik fikirler gerçekten harika keşke yanımda olsaydı bir kavanoz kek:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. arkadaslar o sicaktan kavanozlar catlamiyormu? cam sonucta, degilmi?

    YanıtlaSil
  3. KARAMEL SOSU NASIL YAPIYORSUNUZ?

    YanıtlaSil
  4. Ayy çok canım çekti hemen yapıvereyim bari.. Aklına sağlık müthiş yaratıcısın vesselam:)

    YanıtlaSil
  5. cok yaraticisin Simla, harika bir fikir. Pisirirken kavanozlarin agzi acik mi kapali mi?

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler:)
    ağzı açık olacak.ekliyorum tarife şimdi:)

    YanıtlaSil
  7. merhaba,
    2hafta önce uzun uzun kendimi hazırlayarak dukan diyetine başladım. programa göre 4 günlük atak evresinden sonra yaklaşık 10 gündür seyirdeyim bakalım:) kilo vermem durdu gibi oldu ama moralimi bozmuyorum çünkü devam edeceğine inanıyorum. özetle blogunuz neredeyse kitaptan daha çok yardım ediyor bana çok teşekkür ediyorum. ayrıca amansız tatlı düşkünü olduğumdan en heyecanla takip ettiğim kısım kekler pastalar tatlılar :) eğer bu tarifler olmasaydı çoktaaaan bozmuştum inanın:) tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Bu gerçekmi yaaa offfff istiyorum böhüüüüüü

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederiz....sevgileer

    YanıtlaSil
  10. Atak evresinin 4. günü itibariyle hayalimi süsleyen bir kek oldu. Kısmet olursa tarifi bayramdan sonra denemek istiyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. merhaba simla aranıza yeni katıldım tarifler süper gözüküyor gün içinde işten fırsat buldukça sayfanı takip ediyorum izlemek bile insana keyif veriyor bu hafta başladım ve hafta sonu bu keki yapmayı planlıyorum süper marketlere gittikçe diyet için ürünler alıyorum bir an önce yapıp denemek istiyorum acaba yolun başında sakıncası olur mu ilk haftam çünkü????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izinli gıdalar olduğu sürece sakıncası yok Nesrin:)

      Sil
  12. merhba simla hanım bu keki yaparken içine karamel sos yerine bir çorb. kaşığı tatlandırıcı koysak olurmu
    acaba


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de karamel sosum yok diye 2 yemek kaşığı splenda, biraz tarçın ve portakal kabuğu rendesi koydum, 20 dkda çok güzel 2 kekim oldu, fırını ısıtmaya da gerek yok fikir çok güzel, çok teşekkürler.

      Sil
  13. ben dün akşam denedim işin gerçeği karamel sostan dolayı beklentimi tam karşılamadı ama kolay bir tarif tatlandırıcıyı farklı denemelerle tekrar yapmayı düşünüyorum.yapanların ellerine sağlık..bu arada sizlere bir şey danışmak istiyorum.yaptığım 5 gün atakla 3 buçuk kilo kadar verdim 64,5 den 61 oldum şimdi seyirde 20.günüm ve 1/1 uyguluyorum.devamlı +1 -1 devam ediyorum ve hala aynı kilodayım.çoculuğumdan beri tombiş olduğumdan uzun yıllardır ekmek ve şekeri çok fazla tüketen biri değildim zaten.bu diyetle aslında eskiye nazaran daha fazla yemek yiyorum.bi yerlerde hata mı yapıyorum ben neden kilo veremiyorum moralim bozuluo pes edicem az daha :(

    YanıtlaSil
  14. Yine cuk oturan bir tarif vermişsin Simla..İyi ki varsin, tatlı krizime iyi geldi:) Yalniz ben hepsini yedim:( Karamel sosu da bir harikaydi. Tekrar eline ve fikrine sağlık :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips