EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Tavuk etine de yakışan bu sos için ben bonfile kullandım.
MALZEMELER:
-2 dilim bonfile
-2 yk süttozu
-1 çay bardağı yağsız süt
-1/2 tatlı kaşığı hardal
-1 yk soya sosu(tercihen sodyumu azaltılmış)
-1 yk worchestershire sosu(şart değil)
-1 diş sarmısak
-1 çay kaşığı toz hardal
-1 çay kaşığı köri
-1/2 çay kaşığı kimyon
-karabiber
Bonfileler kızgın yağsız tavada iyice mühürlenene dek pişirilir.Kenara alıp dinlendirilir.
Süttozu ve süt iyice çırpılıp krema kıvamına getirilir.Sarmısak püre haline getirilir.Hardal ve diğer malzemelerle beraber eklenir.Sos tenceresinde biraz kıvam alana dek pişirilir.
Etler dilimlenerek sosun içine alınır.Beraber biraz ısıtılarak servis edilir.
Afiyet olsun:)
Chardonnay sosu denemesi de ne güzel olurduu
YanıtlaSilChardonnay sosu denemesi de ne güzel olurduu
YanıtlaSilchardonnay alternatifi bulabilirsem neden olmasın:)
Silben 4 günden beri kilo veremiyorum kepekten fazla tüketmedim acaba neden olabilir bazen bir yudum yemeklerden alıyorum bunlar etkenmidir seyirin 15.günündeyim
YanıtlaSilSelam Simla...Aklıma bişey takıldı kitabın 67. sf.sında sadece sığır eti ise bonfileye izin var dana kısmında biftek tercih edin diyor...kitapta bir kaç yerde bu geçiyordu...Bizde de sığır eti yok sence özellikler atak evresinde yemelimiyiz(ben en çok bonfile severim ama kitapta biftek tercih edin deyince üzülmüştüm)bu tarifi şimdi defterime geçiriyorum ama cevap verirsen sevinirim....Ayrıca bu işe kendini adamış olmana bildiğimiz yemekleri dukana uyarlamana bayılıyorum seni yeni tanıdım ama iyiki arkadaşımın tavsiyesiyle bu siteyi bulmuşum diyorum eğer sen ve senin bu sayfan olmasaydı kitabı okuduktan sonra vazgeçmiştim çünkü yemek tarifleri yada et deyince lezzetsiz haşlamalar ızgaralar (kuru)ve tatlısız bir hayat düşenemiyordum o yulaf kepeği ile o güzelim tatlıların olabileceğini gördükten sonra senin tariflerin bana güç verdi eşimede yaptırıcam ama iş yerinde nasıl yapacak bilemem tabii sevgiler cevabını bekliyorum:)))
YanıtlaSilMerhaba;
YanıtlaSilTeşekürler güzel sözlerin için:)
Biftek dananın birkaç bölgesinden elde edilebilir.
Bonfile dananın en yağsız kısımlarından biri.Daha doğrusu etin yağı antrikot gibi kasların arasında olmadığından çok rahatlıkla etten ayrılabiliyor.
Eti alırken içinde beyazlıkları görünmüyorsa gönül rahatlığıyla yiyebilirsin.
yanıt sorunun içinde gizli:)
YanıtlaSiltabi ki dukan'a uygun olmayan bir yudum yemek bile etkileyebilir.aynı zamanda kepeği aksatmak da buna sebep olabilir.
Aaa toz hardalim yokmuş..normal hardall koysam olur mü Simla hn, sos elimde bakakaldim
YanıtlaSilolur diyecektim ama geç kalmışım.
Silben yapmış oldum, sağolun yine de, ama benim sos biraz tatlı geldi bana süt tozundan dolayı, acaba yanlış bir şey mi yaptım diye düşündüm. aslında belki de worchestershire sos olsa gerçeğine benzerdi, yerken o süttozu beni rahatsız etti, daha tuzlu gibi olsaydı daha iyi olurdu.
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet, tavuk ile yaptım gayet beğendim ellerine sağlık simla :)
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet, tavuk ile yaptım gayet beğendim ellerine sağlık simla :)
YanıtlaSilworchestershire sos da nesi marketlerde varmıdır yanı yada baska bır adı falan :)
YanıtlaSil