EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1 su bardağı yağsız süt
-1 su bardağı su
-1 yk mısır nişastası
-2 yk toz tatlandırıcı(tadına bakıp arttırabilirsiniz)
-2 yk gülsuyu(yenmeye uygun ibaresi olmalı)
Tüm malzeme iyice çırpılır ve ateşe alınır.Kaynayıp koyulaşana kadar çırparak karıştırılır.
Kaselere paylaştırılıp, ılınınca buzdolabına kaldırılır.
Afiyet olsun.
Keşke komşum olsaydınız, şimdi kapınızı çalıp , 1 fincan gülsuyunuz varsa verir mısınız derdim:) Eskiden komşular birbirlerinin kapısını çalarlardi evde bitmiş olan acil ihtiyaclar için, başka tarife geceyim ben, belli ki gülsuyu bulamam bu saatte.
YanıtlaSilBen bu güllü muhallebiye de bayıldım, harika hafif bir tatlı oldu.
YanıtlaSilgülsuyu bulup deneyebildiğine sevindim.ben de çok sevdim bunu:)
SilMerhabalar, Engin ben.
YanıtlaSilGülsuyu yerine birkaç damla vanilya aroması kattım ama aşırı köpürdüğünden dolayı tutturamadım kıvamını :) komple köpük oldu :)
Ama tadı gayet hoş :)
Merhaba;
SilFazla çırptın sanırım ama beğendiysen sorun yok:))
Simla Hn, ben bu tarifin de müptelası oldum, hani elimin altında, dolapta her an olsun dediklerimden, tadı da bana nedense zerdeyi hatırlatıyor, aslında zerdede safran var, nette baktım safran her evre izinli diyor, hani içine pirinç koymasak da bu tarifi safranla da yapabiliriz diye düşündüm ne dersiniz? Canım şimdi de zerde çekti sanırım:)
YanıtlaSilafiyet olsun:)
Silneden olmasın?mutlaka güzel olacaktır:)
En sevdigim tatlidir, diyet olmayan halini yillar once denemis ve tutturamamistim. Yolum anca zeynelé duserse yerdim. Simdi elimin altinda:) Hem cok lezettli hem cok kolay hem de diyet! Bir tasla uc kus:) Cok tesekkurler Simla hanim
YanıtlaSilne mutlu:))ben teşekkür ederim:)
Silmiss gıbı tatlıı..bende gülsuyu bulamadım..damla sakızı aroması kattım mukemmel oldu tesekkurler simla hanım.. :)
YanıtlaSil