EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
Dışarda yemek istediğinizde diyetinize uygun yemek bulmak pek de zor değil.Ama iş kahve,çay yanında yiyecek birşeyler bulmaya geldiğinde o kadar da şanslı değiliz ne yazık ki.Bu durumlar için yanınızda mutlaka kaçamak önleyici ufak bir paket taşımakta fayda var.Kurabiyeler de en rahat taşıyabileceğiniz ve 2-3 tanesiyle tatlı krizinizi geçiştirebileceğiniz atıştırmalıklar.E üstüne bir de bu kadar lezzetli olursa tek yapmanız gereken yanınızdakilerden nasıl saklayacağınızı düşünmek:))
MALZEMELER:(20 adet için)
-1 yumurta
-4 yk yulaf kepeği
-3 yk yağsız yoğurt
-4 yk lor(az tuzlu olan bir peynir seçin.tercihen kendi yaptığınızı kullanın)
-3 yk toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı kakao
-1/2 paket kabartma tozu
-4-5 damla tereyağ aroması
-6-7 damla vanilya aroması
Fırın 180 derecede ısıtılır.Kepek,tatlandırıcı,kakao,kab.tozu ve lor iyice karıştırılır.Yumurta,yoğurt ve aromalar eklenerek çırpılır.(Lorun iyice ufalanmasına dikkat edin ki yerken ağızda hissedilmesin.)
Yağlı kağıt üzerine kaşık yardımıyla istenen büyüklükle paylaştırılır ve yaklaşık 20 dk.pişirilir.
Soğuyana dek fırında bırakılır.
Afiyet olsun:)
|
Benim lorum tuzluymuş galiba, yeni paket açıp tadına bakmadan direkt koydum ve lor tadı çok hissedildi. Bir sonrakine suda bekletip koymak lazım. Ama gayet hoş ve bereketli oldu.
YanıtlaSilbazıları fazla tuzlu oluyor evet.
Silafiyet olsun.
Benim kurabiyelerim kıtır kıtır olmuyor ama neden olabilir:(
YanıtlaSilKepekle yapılan kurabiyeler kıtır kıtır olmuyor zaten.Bu da kıtır değil yumuşak bir kurabiye zaten:))
Siltadıda çok kötü olduu, bu yulaf kepeğine alışamadım ben yaa
YanıtlaSilSema Elyürek
YanıtlaSilDukan diyetini severek ve hiç zorlanmadan yapıyorum. Bir de üstüne böylesine yaratıcı ve leziz tarifleriniz olunca daha da keyifli :) Tek sıkıntım yulaf kepeği ile yaptığım kek ve kurabiyelerimin toz tatlandırıcı koyduğum halde tuzlu gibi olması :( Bunun bir nedeni var mıdır? Çok merak ediyorum tuzlu tariflerde hiçbir sıkıntı yaşamadım ama tatlı tariflerim sıkıntı :S Bilgilendirirsenizzz çok mutlu olucam
Aynen sema hanımın sıkıntısını bende yasiyorum tatlı tuzlu karışık gi bi oluyor
YanıtlaSilben yaptım şu an fırında pişiyor ama küçük parçalar halınde koydugum kurabıyelerım şu an dümdüz oldu. hepsi yayılıp bırbırıne yapıştı :(( tek tadı güzel olsunda şeklinin bozulmasına razıyım ben...
YanıtlaSilaslında kurabıyeden çok keke benzedi, bırazda tuzlu gibi oldu ama yınede kriz anında süper gitti ;)
YanıtlaSilbenimkilerde yayıldı fırında, birazcıkta yandı fena değil tadı idare eder :)
YanıtlaSilLor koymasak olur mu ?
YanıtlaSil20 adet cıkıyorsa, 2 kasık yulafcılar ıcın gunluk ne kadar yıyebılırız..
YanıtlaSil10 tane.
YanıtlaSilMerhaba;
YanıtlaSilKıbrısta yaşadığım için tereyağ aroması bulamıyorum. Alternatif ne olabilir?