EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
-3 yumurta
-3 yk toz tatlandırıcı
-1 çay bardağı sade light gazoz
-4 yk yulaf kepeği
-2 yk süttozu(kahve kreması-beyazlatıcısı değil)
-6 damla vanilya aroması
-6 damla limon aroması
-1 paket kabartma tozu
Fırın 170 derecede ısıtılır.Yumurtalar tatlandırıcı eklenerek açık sarı bir krema halini alana dek iyice çırpılır.Süttozu ilave edilip çırpmaya devam edilir.Aromalar eklenir.
Kepek ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır.Karışıma spatula ile karıştırılarak yedirilir.En son gazoz eklenir.
Kalıba dökülür ve önceden 150 derecede ısınmış fırında önce 15 dk.daha sonra ısıyı 180'e çıkararak yaklaşık 30dk kadar daha pişirilir.Ilınana kadar fırında tutulduktan sonra tamamen soğuyunca kalıptan çıkarılır.
*Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve ilk 20dk kapağı hiç açmamaya dikkat edin.
Enfes oldu. Teşekkürler.
YanıtlaSilYazmadan geçemiyeceğim, dün gazozlu kekin hepsini bayatlamadan önce tüketemiyeceğimi anlayınca kakaolu puding yapıp tasların içine birer parça kek oturttum, aynı supangle gibi oldular, tatlı krizine girenlere tavsiye ederim.
YanıtlaSilEline sağlık.Ben de hepsini bitiremedim ve rondodan geçirip crumble yapmak üzere buzluğa attım:))Senin fikrin de harika.Afiyet olsun:)
Silmalzemeleri oda sicakliginda koymadim, umarim tadini
YanıtlaSilcok etkilemez :(
Simlacım selamlar,
YanıtlaSilçok sıvı bir hamur oldu gazozu ekleyince. normal mi bu, yine de pişer mi acele cevap :)
Simla hn görmedi henüz sorunuzu sanırım ama ben denedim evet çok sıvı görünüyor ama pişecek merak etmeyin
YanıtlaSilfırının kapağını ilk 20 dakika açmayın önemli bir ayrıntı sanırım
YanıtlaSilgazoz yerine cola koysak olur mu acaba ya :) evde cola var :))
YanıtlaSilcola denemedim ama neden olmasın:)
Sillight gazoz denen şu akminanın light gazlı içeçeğindenmi söz ediliyor acaba yardımcı olabilirmisiniz?
YanıtlaSilçamlıca veya uludağ markasının sade light gazozu olabilir.
SilTAMAM BULDUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
SilHAFTASONU YAPCAM...
ben bunu yaptım ama altı üstü pişti ortası pişmedi ya :(
YanıtlaSilmerhabalar ben bu keki yaptım ama fotodaki gibi olmadı ama yaaa malzemeler mi eksik çift tarif mi yapcazz neden böyle oldu
YanıtlaSilbu malzemlerle aynıısını yapan var mı
Ben sut tozu yerine sut koydum onun disinda harfiyen ayni yaptim ama cok ciddi bir yumurta tadi oldu kekden cok krep gibi oldu :(
YanıtlaSilsüt süttozunun yerini tutmaz çünkü kıvam veren madde süttozu.
SilBu arada bu siteyi yapan arkadasi tebrik ediyorum esim dukana basladi ve tatliyla ilgili ciddi sorunlari vardi burdaki tarifleri deniyorum diyetle ilgili motivasyonu artiyor :) ellerinize emeginize saglik
YanıtlaSilçok sevindim.teşekkürler:)
Silbu kek seyirin protein günleri için uygunmudur?
YanıtlaSilatağa bile uygun:)
Silyeniden merhaba :) limon aramosı yerine azıcık limon kabuğu rendelesek olabilir mi :)
YanıtlaSilolur tabi:)
SilKarlı havanın yanına çayla çok yakıştı bu kek bugün, ofisdeki dukancıları da sevindirdi üstelik. Tekrar elinize sağlık, hakikaten fırın ilk 20 dakika hiç açılmayınca süper oluyor.
YanıtlaSilMerhabalar Simla Hanım geçtiğimiz hafta sonu sizin gazozlu kek tarifinizi denedim. Bayıldık bayıldık. Teşekkürler.
YanıtlaSilçok sevindim.afiyet olsun:)
YanıtlaSilatak evresinde bu keki ne kadar yiyebilir.şimdi başlıyorum inş.güzel olur.elinize SAĞLIK şimdiden:
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSiltoplamında 4 yk kepek var.8'e bölsen dilim başına yarım kaşık düşer.yani atakta 3 dilim yenebilir.
Merhaba Simla,
YanıtlaSilCaanim Camlica gazozumuz yok buralarda, diet Pepsi ile yaptim. harika oldu. Eline saglik, kesene bereket dilerim !
Emeginize saglik. Az once yaptim firinda su an heyecanla bekliyorum...
YanıtlaSilBugun bunu yaptim ccola zeroyla, tchibonun kucuk silikon kek kaliplariyla 4 tane cikti, baya da guzel oldu.. sadece ici birazcik daha pisebilse daha hosuma giderdi ama 40 dk.da ustu artik baya pismis ve kurumaya baslamisti..ne yapmam gerekir acaba?
YanıtlaSilMerhaba Simla Hanım, az önce keki denedim. Tüm talimatlara harfiyen uyduğum halde hiç kabarmadı:( Acaba kaç cmlik kek kalıbına dökmek gerekiyor?
YanıtlaSilValla dun denedim takitaform 60'la harika oldu, bugun de yaninda dondurmayla yedim, kesinlikle tavsiye ederim ;-)
YanıtlaSil