EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-5 adet patlıcan(çok iri seçmeyin)
-400 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-1 yumurta akı
-2 diş sarmısak(ben toz sarmısak kullandım)
-1 su bardağı domates rendesi
-1 tatlı kaşığı z.yağ(sprey yağdanlıkla 8 fıs)
-tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Patlıcanlar alacalı kesilir ve tuzlu suda 20 dak kadar acısının çıkması için bekletilir.(ben kabuklu seviyorum.arzu edilirse tümü de soyulabilir.)
Kıymaya rendelenip suyu sıkılmış soğan,dövülmüş sarmısak,yumurta akı ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.
Patlıcanlar süzülüp kurulanır.Üzerinde bıçakla delikler açılarak kızdırılmış tavaya alınır.Üzerlerine çok az z.yağ sıkılır.Çevire çevire her taraflarının kızarması sağlanır.(Patlıcanları közleyip kullanmak da mümkün.Ben kendime göre mümkün olan en az uğraştırıcı yöntemi seçtim.)
İyice kızaran patlıcanlar soğumaya bırakılır.
Kıyma harcı inceltilerek açılır ve patlıcan içine yerleştirilir.Patlıcan iyice kaplanacak şekilde sarılır.(Daha kolay yapmak için kıymalı harç düz zeminde streç üzerinde de açılıp patlıcana sarılabilir.)
Kıymalı harç sarılmış patlıcanlar kızdırılmış tavaya alınır ve her tarafı kızarana dek pişirilir.
Patlıcanlar tabağa alınır ve aynı tavaya domates rendesi alınıp kokusu çıkana dek biraz pişirilir.Yarım su bardağı sıcak su ve az tuz eklenir.
Kızarmış patlıcanlar sosun içine alınarak beraber 15 dakika daha pişirilir.
Kızarmış patlıcanlar sosun içine alınarak beraber 15 dakika daha pişirilir.
Sosuyla beraber servis edilir.
Afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilellerinize saglik super bi tarif, cok lezzetlidir. ben de bi ara hangisi hatirlamiyorum, bi blogta gorup yapmaya baslamistim, bizdeki adi da Kofte mantolu patlican'dir. ama uzun suredir yapmiyordum hatirlattiginiz için tesekkurler!
Sultan
İlginç bir yemekmiş, ilk defa görüyorum. Karnıyarığın mantolusu gibi :)Patlıcan mevsimi bitmeden deneyeceğim, elinize sağlık, tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilmukemmel bir tarif bi dahaki haftaya deneyecegim mutlaka cok istah acici
YanıtlaSil