sosyal ağlarda izleyin

1.10.12

ARMUT KEBABI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
 Takipçilerimden sevgili Alev'in bana aylar öncesinden yapmamı önerdiği bu tarife bir türlü fırsat bulamamıştım.Çok fazla detaylı ve uğraştırıcı gelmiş, hep ertelemiştim.Markette son patlıcanları gördüğümde artık zamanıdır dedim.Hiç korktuğum gibi çıkmadığı gibi bu kadar geciktiğim için de kendime kızdığım bir lezzetmiş meğer.Patlıcan mevsimi bitmeden bu harika Kilis yemeğini denemenizi öneririm:)

MALZEMELER:
-5 adet patlıcan(çok iri seçmeyin)
-400 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-1 yumurta akı
-2 diş sarmısak(ben toz sarmısak kullandım)
-1 su bardağı domates rendesi
-1 tatlı kaşığı z.yağ(sprey yağdanlıkla 8 fıs)
-tuz,karabiber,toz kırmızı biber


 Patlıcanlar alacalı kesilir ve tuzlu suda 20 dak kadar acısının çıkması için bekletilir.(ben kabuklu seviyorum.arzu edilirse tümü de soyulabilir.)

Kıymaya rendelenip suyu sıkılmış soğan,dövülmüş sarmısak,yumurta akı ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.



Patlıcanlar süzülüp kurulanır.Üzerinde bıçakla delikler açılarak kızdırılmış tavaya alınır.Üzerlerine çok az z.yağ sıkılır.Çevire çevire her taraflarının kızarması sağlanır.(Patlıcanları közleyip kullanmak da mümkün.Ben kendime göre mümkün olan en az uğraştırıcı yöntemi seçtim.)




İyice kızaran patlıcanlar soğumaya bırakılır.




Kıyma harcı inceltilerek açılır ve patlıcan içine yerleştirilir.Patlıcan iyice kaplanacak şekilde sarılır.(Daha kolay yapmak için kıymalı harç düz zeminde streç üzerinde de açılıp patlıcana sarılabilir.)


Kıymalı harç sarılmış patlıcanlar kızdırılmış tavaya alınır ve her tarafı kızarana dek pişirilir.


Patlıcanlar tabağa alınır ve aynı tavaya domates rendesi alınıp kokusu çıkana dek biraz pişirilir.Yarım su bardağı sıcak su ve az tuz eklenir.

Kızarmış patlıcanlar sosun içine alınarak beraber 15 dakika daha pişirilir.


Sosuyla beraber servis edilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    ellerinize saglik super bi tarif, cok lezzetlidir. ben de bi ara hangisi hatirlamiyorum, bi blogta gorup yapmaya baslamistim, bizdeki adi da Kofte mantolu patlican'dir. ama uzun suredir yapmiyordum hatirlattiginiz için tesekkurler!
    Sultan

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir yemekmiş, ilk defa görüyorum. Karnıyarığın mantolusu gibi :)Patlıcan mevsimi bitmeden deneyeceğim, elinize sağlık, tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. mukemmel bir tarif bi dahaki haftaya deneyecegim mutlaka cok istah acici

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips