sosyal ağlarda izleyin

28.9.12

PIRASA MÜCVERİ

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Mücver hem sebze hem kepek hem de protein içeriğiyle çok doyurucu ve dengeli bir Dukan öğünü tercihi.Pırasalı versiyonu ise kabağın tahtını sallayacak lezzette.Her yemeğe burun kıvıran bebeğim bile bayıla bayıla yediyse bu tarif mutlaka denenmeli:))

MALZEMELER:
-2-3 adet pırasa
-3 yumurta(2 tam-1 beyaz)
-3 yk lor
-1 yk yulaf kepeği
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-çeyrek demet maydanoz
-az tuz
-karabiber
-toz kırmızı biber


Pırasa ve maydanoz incecik doğranır.Tüm malzeme derin bir kap içine alınarak iyice karıştırılır.
5 dk.kadar dinlendirildikten sonra kaşıkla iyice ısınmış yapışmaz tavaya istenen büyüklükte dökülür.Ateşin altı kısılarak her iki tarafı da kızartılır.(yüksek ateşte dışı hızlı pişecek içi çiğ kalacaktır.)


Afiyet olsun:))

18 yorum:

  1. bayıldım bayıldımmmm! dukan'a gerek yok, en kısa sürede deneyeceğim, nasıl severim pırasıyı da yakınımda yemeyi seven pek yok tek kişilik, kendime kadar yaparım hep! Ama inanıyorum ben bunu YUTTURURUM:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim canım:)
      ve evet kesinlikle yutturursun:DD

      Sil
  2. mrblar.canan ben.tam emin olamadığım bir konu var.cevaplarsanız sevinicem yemeğin içinde proteinlerde var.acaba yanında et olmadan yenebilirmi?

    YanıtlaSil
  3. Evet yenebilir.Arzu edersen yoğurt da ekleyebilirsin yerken:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cevabladığınız için tşkler...

      Sil
  4. bir hevesle dün yapayım dedim ama beklediğim sonucu alamadım.Şöyle ki; mücver parça parça oldu birbirinden ayrıldı,sizin fotografta göründüğü gibi olmadı,malzemeler tamamen aynı idi oysaki,pişmesi oldukça uzun sürdü ocağın altını açınca da hemen yanmaya başladı ve malesef pırasalar biraz çig kaldı :( bugün üzerine yoğurt dökerek yemeye çalışıcam bakalım

    Seda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pırasa taze değildi sanırım.yoksa çiğ kalması mümkün değil.

      Sil
  5. süpersiniz yaptığınız bir çok tarifi denedim hepsi harika oldu siteniz harika sizin sayenizde zayıflıyorum teşekkürler tubapasta@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. Merhaba hepinize dukan yolunda başarılar dilerim ve Allah yardımcımız olsun diyorum. Ellerinize sağlık mücver harika görünüyor.Tek sorum lor konusunda acaba bütün lorlar uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasada bulunan lorların %90'ı uygun.yağ oranını kontrol ederek yiyebilirsin.en fazla %2 olmalı.

      Sil
  7. Bugun denedim harika oldu tek basina bile cok doyurucu bir adet artti iki saat sonra uzerine yogurt dokerek yedim ilk ogunde kofte ile yemistim super bir altarnatif oldu tskler. Sevil...

    YanıtlaSil
  8. Simla sende supersin tariflerde super mucverin (kabak)adini duyunca kosarak kacan ben bu tarife bayildim yaptim harika oldu sutunu azcik fazla kacirmisim yarim kasik fazladan kepek ilave ettim birde dereotu kattim ben dereotu sevenlere tavsiye ederim harika bir tat verdi ve evdekiler bayildi bu tarife senin bu tarifi kabak ile denemek istiyorum ama bakalim denersem yazarim

    YanıtlaSil
  9. bende denedim bu tarifi gerçekten güzel oldu işe yanımda bile getirdim.

    YanıtlaSil
  10. Bunu gerçekten çok beğendim 1 haftadır her sebze gününde yapıyorum :D yumurtanın boyutuyla alakalı sanırım çok sıvı oldu katılaştırmak için biraz nişasta koydum ama gerçekten çok keyifliydi yarım saatliğine diyeti unuttum gibi :))

    http://deriznoniidtumi.blogspot.com/2012/10/zayiflik-nasil-moda-oldu.html
    http://deriznoniidtumi.blogspot.com/2012/07/dukan-diyet-gunlugu2.html
    http://deriznoniidtumi.blogspot.com/2012/07/dukan-diyet-gunlugu1.html

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyorr yarın deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir tarif ellerinize sağlık.ben tarifi azcık değiştirdim.kepek hakkımı kullandığım için kepek koymadım.birde mücver değilde tava olarak pişirdim.hamsi tava gibi yani altını üstünü tavada kızarttım süper oldu.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips