sosyal ağlarda izleyin

11.9.12

MISIR NİŞASTASI HAKKINDA GÜNCELLEME


MISIR NİŞASTASI
 Mısır nişastasının kullanımıyla ilgili en son ve doğru bilgiyi dün akşam resmi sayfadaki canlı sohbete katılan sevgili arkadaşımız Özlem vasıtasıyla paylaşmak istiyorum.(teşekkürler :))

Mısır nişastası SEYİRDE 1 yemek kaşığı kadar sınırlı izinli olarak(yani her zaman tüketmemek kaydıyla) yenebiliyor.Biliyorsunuz seyirde günlük olarak  sınırlı izinliler 'den seçeceğiniz 2 tanesini tüketebiliyorsunuz.
Eğer mısır nişastasını daha fazla kullanmak gerekecekse maximum 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.Bu durumda 2.sınırlı izinliyi kullanmamanız gerekiyor.

Aynı şekilde GÜÇLENDİRMEDE de 2.sınırlı izinliyi tüketmemek kaydıyla 3 yemek kaşığına kadar mısır nişastası yenebiliyor.

ATAK evresinde sınırlı izinliler önerilmemekle beraber  ihtiyaç duyduğunuzda(et sosu,çorba vs koyulaştırmak için) 1 tatlı kaşığı kadar kullanabilirsiniz.(bknz.syf.185)

Bu arada açıklık getirilmesi gereken önemli bir konu da mısır unu.Kitapta mısır unu diye tercüme edilmiş olan aslında mısır nişastası.
Bu karışıklığın sebebi ise yurtdışında mısır nişastasının mısır unu olarak geçmesi.Bizim bildiğimiz anlamdaki mısır unu ise tamamen farklı bir ürün ve İZİNLİ DEĞİL.
Mısır nişastası mısırın bitkisinden elde edilirken ,mısır unu mısır tanesinin öğütülmesiyle elde edilen güçlendirmenin nişasta öğünde bile son sıralarda yenmesi gereken bir besin.
Buğday,patates veya pirinç nişastalarının kullanımı ise izinli değil.
Mısır unu

Yeni ölçülerle pek çok değişik tarifi deneyebilmemiz mümkün artık:))
Fakat sınırlı izinlilerin duraklama yapabileceğinin de tekrar altını çizmekte fayda var.Eğer diyeti uzatmak istemiyorsanız mümkün olduğunca az kullanmaya gayret etmenizi öneririm.

6 yorum:

  1. bu güncellemeler çok iyi oluyor gerçekten simlacım, ellerine sağlık, ama ben bugün bir kaynakta 1 yk mısır nişastası ve 1 yk mısır unu kullanılabileceğini ama ikisinin aynı anda tüketilmemesi gerektiğini söylüyor bilemedim:=?

    YanıtlaSil
  2. corn flour=starch olmalı diyor heryerde.diğeri corn meal diye geçiyor.hatta güçlendirmenin nişasta öğününde mısır unundan yapılan polenta yenebilir denmiş.

    YanıtlaSil
  3. how's things www.dukandiyetitariflerim.com owner discovered your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumer-service.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Jeremy

    YanıtlaSil
  4. Simla Hanım merhaba. Öncelikle 1 yıla yakındır beni tatlı krizlerimden kurtardığınız için teşekkür ederim. Size başka nereden ulaşacağımı bilemediğimden yorum olarak yazıyorum. Sanırım uzman yardımına ihtiyacım var. :)
    120 kilodan 75 kilo ya indim Dukancığımla 7 ayda. 20 yaşındayım. Fakat Hazirandan Ekim e kadar bir gram bile veremedim. Arada yağlı peynir falan yiyordum buna bağladım fakat düzelsem de yok olmadı. Sonra bir diyetisyene gittim ve kolestrolüm arttığından bana 1 ay sadece sebzeyle beslenmemi söyledi. İlk 2 hafta harika 72 kiloya indim fakat diger 2 hafta yine sebze yediğim halde bir anda 76 olunca moralim yerlere indi ve sildim attım. 1 ay ne yapacağımı bilemedim protein mi sebze mi normal mi besleneyim vs diye. Neyse sonra şu son 1 hafta ipin ucunu kaçırdım ve tartıya bir çıktım ki 80!!!Haziran dan Aralık a kilo veremediğim gibi bir de aldım. Dedim ben yine dukan ı tam olarak tamamlamalıyım. 2. atak günümdeyim yine fakat yok, hiç tartıda eksilmiyorum. Ne yapmam lazım Simla Hanım, azimli bayan? Belki sizden gelecek güzel bir laf beni motive eder diye düşünüyorum. Şimdiden çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Hih, ben mısır unu tüketiyordum:( Ekmeklere falan azcık katardım.. Katamak lazım demekti buda..

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips