EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
Birkaç lezzet tüyosuyla ceviz koymadan da oluyormuş meğer:))
MALZEMELER:
-3 adet domates(1 tanesi sıkmak için-sulu olanları tercih edin)
-1 adet orta boy beyaz kuru soğan(hem acısı hem kokusu daha az)
-Yarım demet maydanoz
-Çeyrek demet nane
-1 yemek kaşığı sumak
-1 diş sarmısak
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 tatlı kaşığı zeytin yağ
-1 tatlı kaşığı balsamik sirke
-1/4 çay kaşığı tuz(özellikle himalaya lezzeti katlıyor)
-2-3 damla zeytin aroması(şart değil ama varsa mutlaka kullanın)
Soğan incecik doğranır.Derin bir kase içinde tuz ve sumakla beraber iyice yoğrulur.
Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler halinde kesilir.Kaseye aktarılır.
Yeşillikler bol suyla yıkanır ve incecik doğranarak eklenir.
Kalan domates ve sarmısak rendenin en ince kısmıyla rendelenir.Yağ,limon suyu,sirke ve zeytin aroması eklenip iyice karıştırılır.
Kasedeki malzemelere eklenip iyice harmanlanır.
Afiyet olsun.
salatalarda nar ekşisi kullanabiliyor muyuz?
YanıtlaSilhayır ne yazık ki kullanamıyoruz.balsamik sirke ve bol sumakla benzer bir tat mümkün:)
YanıtlaSilneden hep kabukları doğruyoruz
YanıtlaSil