sosyal ağlarda izleyin

5.9.12

GAVURDAĞI SALATASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Mis gibi bol sulu çanakkale domatesleri bitmeden koca bir kase gavurdağı salatası yaptım.
Birkaç lezzet tüyosuyla ceviz koymadan da oluyormuş meğer:))

MALZEMELER:
-3 adet domates(1 tanesi sıkmak için-sulu olanları tercih edin)
-1 adet orta boy beyaz kuru soğan(hem acısı hem kokusu daha az)
-Yarım demet maydanoz
-Çeyrek demet nane
-1 yemek kaşığı sumak
-1 diş sarmısak
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 tatlı kaşığı zeytin yağ
-1 tatlı kaşığı balsamik sirke
-1/4 çay kaşığı tuz(özellikle himalaya lezzeti katlıyor)
-2-3 damla zeytin aroması(şart değil ama varsa mutlaka kullanın)


Soğan incecik doğranır.Derin bir kase içinde tuz ve sumakla beraber iyice yoğrulur.
Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler halinde kesilir.Kaseye aktarılır.
Yeşillikler bol suyla yıkanır ve incecik doğranarak eklenir.
Kalan domates ve sarmısak rendenin en ince kısmıyla rendelenir.Yağ,limon suyu,sirke ve zeytin aroması eklenip iyice karıştırılır.
Kasedeki malzemelere eklenip iyice harmanlanır.

Afiyet olsun.



3 yorum:

  1. salatalarda nar ekşisi kullanabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  2. hayır ne yazık ki kullanamıyoruz.balsamik sirke ve bol sumakla benzer bir tat mümkün:)

    YanıtlaSil
  3. neden hep kabukları doğruyoruz

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips