sosyal ağlarda izleyin

7.9.12

DUKANCA SÖZLÜK


A-
-AROMA:Dr.oetker markasıyla ,hemen her markette pasta reyonlarında minik şişelerde bulunan,vanilya-limon-rom ve acıbadem çeşitleri bulunan lezzet vericiler.
Başka markalarda da aktarlardan veya internetten temin edilebilir.

-ASPARTAM:0 kalorili yapay tatlandırıcı.Isıya dayanıksız olduğu için, pişirilmesi gereken sütlü tatlılara ocaktan aldıktan sonra ilave edilmelidir.Şekerden 200 kat tatlıdır.( Canderel, Sanpa, Diyet tad, Nutra tad, Aspartil, Sweet’N Low, Nutra sweet)

-ATAK:Dukan diyetinin saf proteinlerle yapılan ilk evresi.
Detaylar için tık-tık:atak evresi

B-
-BALSAMİK SİRKE:İtalya'ya özgü üzüm sirkesinin özel fıçılarda yıllandırılmasıyla ekstra yoğunluk ve tada sahip sirke çeşidi.Dukan'da lezzet verici olarak kullanılabilir.(elma veya üzüm sirkesi de uygundur.)Salatalarda çiğ olarak,etlerin terbiyesinde sos olarak kullanılabilir.



-BEYAZ GÜN:Uzun süreli duraklamalarda yapılması önerilen saf protein gününün tavuk,balık,yoğurt ve yumurta beyazından oluşan sınırlandırılmış halidir.(Aynı zamanda en son evre olan koruma evresindeki saf protein perşembelerinde de beyaz gün uygulanması önerilir.)detaylar syf.145.VE BURADATIK TIK.

-BUĞDAY KEPEĞİ:Buğday tanesinin dışını saran kılıftır.Kabızlık durumlarında yulaf kepeği hakkının 1 kaşığıyla yer değiştirilerek kullanılabilir.

C-Ç-

D-
-DİJON HARDAL:Hardal tohumlarının hiçbir katkı olmaksızın öğütülmesiyle elde edilen Fransız tipi hardaldır.Salata soslarında veya et ürünlerinin yanında sos olarak tüketilebilir.

-DUKAN EGZERSİZLERİ:Dukan'a özel 4 aşamadan oluşan özel egzersizler.
Detaylar için tık-tık:dukan egzersizleri

-DUKAN TEST:Hangi evreyi kaç gün yapmanız gerektiğini gösteren resmi sitedeki test programı
Detaylar için tık-tık:dukan test

-DURAKLAMA:Seyir evresinde (çoğu kişide görülen )2 haftadan uzun süreli kilo verememe durumu.
Detaylar için tık-tık:duraklama


E-

F-

G-
-GOJI BERRY:Dünyadaki en yüksek antioksidanı içeren ,Dukan'da her evrede izinli tek meyvedir.
Detaylar için tık-tık:goji berry



-GÜÇLENDİRME:Diyetin verilen kiloları sabitlemeye yönelik üçüncü evresi.
Detaylar için tık-tık:güçlendirme evresi

H-
-HİMALAYA TUZU:Dukan tuz alımını sınırlamayı önerse de ödem atımı nedeniyle elektrolit dengesi bozulabileceğinden en azından mineral bakımından zengin olan kaya tuzlarının kullanımını öneriyor.Himalaya tuzu da lezzet ve mineral açısından oldukça güçlü bir kaya tuzu çeşitidir.

I-İ-

J-
-JELATİN:Domuz,sığır,balık gibi hayvanların kemik dokularından yapılan, yarı şeffaf, renksiz, kolay kırılır, kokusuz,tatsız katı bir maddedir.Yiyeceklere kıvam vermek amaçlı kullanılır.(helal sertifikalı ürünlerde domuz kullanılmaz.)Kokusuz ve tatsız olduğu için tatlılarda kullanılabilir.Aktarlardan temin edilebilir.

-JAMBON:Hindi,tavuk veya dana etinin çeşitli tekniklerle kurutulmuş ve dilimlenmiş hali.
K-
-KORUMA:Diyetin hayat boyu sürecek en son evresi.
Detaylar için tık-tık:koruma evresi

-KREM TARTAR:Pastacılıkta kabartma tozu görevi gören ,üzümden elde edilmiş,zararsız,asidik tatta,beyaz toz şeklinde bir malzemedir.Aktarlarda bulanabilir ve uygun fiyatlıdır.(özellikle beze,mereng vs gibi yumurta akını köpürtmek gereken tarifler için kullanılır.kek türü yiyeceklere ekstra hacim katar.)




-KURT ÜZÜMÜ:Bknz.goji berry

L-

M-

N-

O-Ö-

P-
-PS:Seyir evresinde protein ve sebzelerin beraber yendiği gün.

Q-

R-

S-Ş-
-SEYİR:Diyetin SP ve PS günlerinin dönüşümlü olarak yapıldığı 2.evresi.
Detaylar için tık-tık:seyir evresi

-SHIRATAKI NOODLES ve RICE:Shirataki Noodles olarak adlandırılan Shirataki erişteleri konja bitkisinden yapılır ve kalorisi sıfırdır.Detaylar için tık-tık
Dukan'ın her evresinde sınırsız yenebilir.GURMENET'TEN' pirinç ve noodle formunda olanlarına ulaşabilirsiniz.Tarifler ise burada.



-SINIRLI İZİNLİLER:Seyir evresinden itibaren ölçülü yenebilecek liste dışı yiyecekler.
Detaylar için tık-tık:sınırlı izinliler

-SOYA:Soya baklagiller familyasından bir bitkidir.Soya birçok besin maddesinin üretiminde kullanılabilir.Yağı,sosu,sütü veya eti yapılabilir.Soya sosu etleri tatlandırmak için 1 yk kullanılabileceği gibi,sütü de sınırlı izinli olarak 1 bardak kadar kullanılabilir.Eti ve kıyması ise sadece Dukan diyetini uygulayan vejateryenler için izinlidir.


-SPLENDA:Sukraloz bazlı 0 kalorili tatlandırıcı markası.

-SP:Sadece Saf Proteinlerin yendiği gün.

-STEVYA:Stevia bitkisinden üretilmiş tamamen doğal 0 kalorili tatlandırıcı.

-SUKRALOZ:Tadı şekere en yakın yeni nesil yapay tatlandırıcı ana maddesi.

-SURIMI:Surimi genel olarak ekonomik değeri düşük balık etlerinin çeşitli işlemlerden geçirilerek lezzetini, kokusunu oluşturan bileşimlerden arındırılıp yengeç, karides, ıstakoz gibi ekonomik değeri yüksek olan su ürünlerinin lezzetini taşıyan bileşimlerin bu arındırılmış balık etlerine işlenmesiyle üretilen imitasyon üründür. Çubuk rulolar halinde satılır.Günde 8 adete kadar tüketilebilir.


-SÜTTOZU:Yağsız sütün kurutulması ve toz haline getirilmesiyle üretilmiş ürün.(Kahve kreması süttozu değildir.)

T-
-TATLANDIRICI:Yapay veya doğal yollardan üretilmiş şeker tadı veren kalorisiz gıda.

-TAKİTA FORMTAT60:Sukraloz bazlı tatlandırıcı markası.Toz veya tablet olarak bulunabilir.

-TAM BUĞDAY EKMEĞİ:Tam buğday ekmeği ,rafine edilmemiş(kepeği ayıklanmamış) buğday unundan yapılmış tamamen katkısız üretilmiş ekmek çeşidir. Güçlendirmeden itibaren günde 2 dilim izinlidir.(toplamda 68gr)

-TOFU:Soya sütünden elde edilen bir çeşit bitkisel peynir.Nötr bir tadı olduğu için tatlı veya tuzlu olarak tüketilebilir.
Tofulu tarifler için tık-tık: tofulu tarifler



-TOLERE YİYECEKLER:Seyir evresinden itibaren ölçülü yenebilecek liste dışı yiyecekler.
Detaylar için tık-tık:sınırlı izinliler

U-Ü-

V-

Y-
-YULAF KEPEĞİ:Diyet boyunca tüketilmesi gereken yulaf tanesini saran dış kabuğundan üretilen,en önemli karbonhidrat kaynağı.
Detaylar için tık-tık:yulaf kepeği





-YUMRUK HAREKATI:Uzun süreli duraklamalarda durağanlığı kırmak için yapılabilecekler.
Detaylar için tık-tık:yumruk harekatı

Z-

1+1:Seyir evresini dönüşümlü olarak 1 gün saf protein 1 gün protein sebze olarak uygulama yöntemi.

5+5:Seyir evresini dönüşümlü olarak 5 gün saf protein 5 gün protein sebze olarak uygulama yöntemi.

2+5:Seyir evresini dönüşümlü olarak 2 gün saf protein 5 gün protein sebze olarak uygulama yöntemi.

2+0:Seyir evresini dönüşümlü olarak 2 gün saf protein 5 gün normal beslenme(diyet yapmaksızın) olarak uygulama yöntemi.

Seyir evresinin uygulanma şekillerinin detayları için tık-tık:seyir evresi uygulamaları


5 yorum:

  1. Simla Hanım size teşekkür etmek istiyorum. Üşenmeden,yorulmadan her soruyu cevapladığınız için,birikimlerinizi ve edindiğiniz bilgileri paylaştığınız için... Ve bu bloğu oluşturduğunuz için... KOCAMAN teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. gurme nette satılan aromalarda alkol var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimyasal olduğu için eser miktarda alkol olabilir.

      Sil
    2. tamam çok teşekkürler :)

      Sil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips