Bu kez de sarmak yerine beşamel sosla farklı bir yemek denemek istedim.Buyrun tarife:)
MALZEMELER:
-5 adet pırasa
-200 gr yağsız dana kıyma
-1 orta boy soğan
-3 yk domates rendesi
-1,5 su bardağı süt
-1 yk mısır nişastası
-arzu edilen baharatlar
Pırasalar 1 karış uzunluğunda kesilir.Fotoğrafta gördüğünüz gibi yarıya kadar boydan yarılır ve kat kat ayrılır.
Soğuk su dolu bir kaseye alınarak daha fazla pişmesi engellenir.Soğuduğunda süzülmesi için süzgeçe alınır.
Diğer tarafta süt ve nişasta iyice karıştırılarak pişirilir.
Kıyma ve soğan beraber kavrulur.Domates rendesi eklenerek beraber pişirilir.Arzu edilen baharatlar eklenir.
Pırasa yaprakları fırın kabına bir sıra olarak dizilir.Üzerine beşamel sos ve kıymalı karışımdan koyularak tüm malzeme bitene kadar katlara devam edilir.
En üste beşamel sostan gezdirilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
*Ben kaşar rendesi kullanmadım ama kullanmak isterseniz yağ oranı %7'i geçmeyen bir peynirden 30gr kadar kullanabilirsiniz.
Bugün bu tarifi kuzenim pişirdi bize. Görüntüsü çok şık kesinlikle. Tattım, pırasa biraz diri kalmış. Kuzenim yapraklar yırtılır diye az haşlamakla hata etmişim, bir dahakine çok haşlayalım dedi. Bunu da püf noktası olarak not ettik:)
YanıtlaSilŞu an tepsi fırında. Akşam yemeğine yakın fırını açıp biraz daha pişirip üzerine light kaşar serpeceğim. Yemek için sabırsızlanıyorum:)