EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Bolca yapıp buzluğunuzda saklayabileceğiniz bu döneri tavuk etiyle de yapabilirsiniz.Tavada birkaç dakikada harika döneriniz hazır.Bu gibi tarifler mutfakta uzun uzun vakit geçiremeyenler ve çalışanlar için hayat kurtarıcı oluyor.
Ben atak için sade versiyonunu yaptım.Yulaf kepeğinden yapacağınız dukan lavaş 'la dürüm, domates sos ve yoğurtla iskender yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
-1/2 kg dana biftek
-1 soğan
-3 yk yağsız yoğurt
-1/2çay bardağı yağsız süt
-1 yk domates salçası(katkısız)
-1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1/4 çay kaşığı karabiber
Soğan rendelenir.Yoğurt,süt,rendelenmiş soğan,salça ve baharatlar iyice karıştırılır.
Etler aralarına sos sürülerek derin bir cam kap içine alınır.Üzeri streçlenerek en az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen etler streç üzerine dizilir ve rulo haline getirilir.Derindondurucuda 4-5 saat donmaya bırakılır.
Donmuş et rulosu keskin bir bıçakla incecik dilimler haline getirilir.
Yağsız kızgın tavada suyunu salıp çekene dek iyice kızartılır.
Afiyet olsun.
hmm ellerine saglik harika görünüyor fakat ben bunu tavuk ile yaparim kirmizi et yemiyorum
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
Harika bir tarif daha..supersiniz
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim.Afiyet olsun:)
SilDerin dondurucuda ne kadar süre saklayabiliriz
YanıtlaSilet ürünleri en fazla 4-6 ay arası saklanabilir.
SilATAK devresindeyim. Tarifler icin cok tesekkurler. Bu tarif ikinci denedigim tarifti. Dondurucudan ciktiktan sonra tutmasi ve kesmesi cok zor oldu. ben mikro dalgada cozdurmeyi dusunemedim. buyuk parcalar halinde attim tavaya ve oyle pisirdim. Lezzet superdi ama keske seninki kadar guzel gorunuslu becerebilseydim. tesekkurler.
YanıtlaSilSelamlar,
YanıtlaSilbu tarifi uygulamak istiyorum ancak eti dilimliyor muyuz yada boyutu nedir anlayamadım streçlemeden önce ?
pami,
YanıtlaSildilimler halinde satılan biftekten alıp kullanabilirsin.
Bu muhteseeeem bir lezzet, tarif icin cok tesekkurler. Her zaman buzlugumda bulunacak bir yemek. Gecenlerde misafirlerim geldi ve en hizli sunabilecegim yemekti. Herkes parmaklarini yedi :) bunu bir de tavukla deneyecegim, siz denediniz mi?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil