EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
Önce her zaman yaptığımız lavaş tarifi ve malzemeleri.
MALZEMELER:
-10 yk yağsız süt(kaşığınız derinse miktarı azaltabilirsiniz.benimki bayağı düz bir kaşık)
-2 kaşık yulaf kepeği
-1 yumurta beyazı
-1 çimdik tuz
kepek sütle ıslatılıp şişmesi için bekletilir.Yumurta ve tuz eklenip çırpıldıktan sonra yapışmayan bir tava kızdırılarak kepçeyle yayılır.Ateş iyice kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Üzeri gözgöz olunca bir tarafından yavaşça kaldırılarak arkası çevrilir.
İÇİ İÇİN:
-1 fileto tavuk göğsü
-1 küçük kabak
-1 küçük havuç
-1 sap pırasa
-1 tatlı kaşığı z.yağ
İç harçta tuz kullanmadım çünkü soya sosu yeterince tuzlu bir sos.
KIZARTMAK İÇİN:
-1 yumurta akı
SERVİS İÇİN:
-3 yk Soya sosu(sodyumu azaltılmış olanlardan tercih etmeye çalışın)
Tavuk ve sebzeler jülyen doğranır.Zeytinyağ ile önce tavuk,daha sonra da sebzeler eklenerek beraber kavrulur. |
Hazırlanan lavaşların içine malzemeden konarak kalınca sarılır. |
Yumurta akı çırpılır ve böreklerin her yanı bulanarak kızdırılmış tavada iyice kızarana dek pişirilir. |
Kızaran börekler soya sosuyla servis edilir.
Afiyet olsun:)
Üşenmeden yapıyor olman ne harika. Hazır olsaydı afiyetle yerdim. Yapmak kolay görünüyor ama gözümde büyüyor.. Afiyet olsun sana:-) Nam nam nam:-)
YanıtlaSilNuraycım hazır yufkayla daha pratik hazırlarsın aslında.Dukan olduğu için lavaşı da kendimiz yapıyoruz mecburen:)
YanıtlaSilher tür yağ yasak değilmi:S:(
YanıtlaSilhayır son güncellemeye göre atak da dahil olmak üzere 1 tatlı kaşığı zeytinyağ izinli.
YanıtlaSilmerhabalar ben bir yardım istiyorum tay böreği yapmak istiyorum ama tarifi bulamıyorum yardım edebilirmisiniz
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilben hiç yapmadım tay böreği.yardımcı olamadım malesef:)
selamlar, ben ece. blogunun müdavimi oldum desem yalan söylemiş olmam. tariflerin o kadar guzel ki, hepsini birer birer denemeye başladım. yıllar önce aldıgım, hala da benzeri olmayan benim emektar granit tavam (tefal) yetersiz kaldı. çünkü neredeyse 10-15 senedir, çok severek kullandıgım bir tava ama artık değiştirmem zaruri oldu. bir kaç gundur tefal tavaları arastırıyorum ama o kadar çok ürün var ki kafam çok karıştı. yağ kullanmadan krep vs. yapabileceğimiz bir tava önerirseniz çok sevinirim.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBUNU FIRINLASAK SEBZELERİ KOYDUKTAN SONRA DAHA GÜZEL OLMAZMI SİMLA HANIM ?? UYGUNSA ÖYLE YAPICAM YARIN PS GÜNÜM =)
YanıtlaSilfırına da koyabilirsin istersen.tavada daha pratik oluyor bence.
SilSevgili Ece EmsanI'n döküm krep tavası bir harika ben kullanıyorum 50 tl. Tavsiye ederim.hiç yapıştırmıyor.ilk seferinde çok az peçete ile yağlamalısın !
YanıtlaSil