![]() |
EVRE:GÜÇLENDİRME(NİŞASTA ÖĞÜNÜ) |
Yapımı çok kolay, yemesi çok keyifli olan bu yemek hem sağlıklı hem lezzetli.Üstelik tam da Dukan'ın istediği gibi hem yumurta hem de yoğurtla protein değeri arttırılmış bir nişasta öğünü.
MALZEMELER:
Köftesi için;
-100 gr köftelik esmer bulgur(ıslatılıp şiştiğinde günlük limitimiz kadar yani 220gr olacak.)
-1 iri yumurta akı(yumurta küçükse 2 adet)
-1 yk tam buğday unu
Sosu:
-Yağsız yoğurt
-Domates rendesi
-Baharatlar
Bulgur kaynamış suyla çok az nemlenecek kadar ıslatılır.(Aşırı ıslatmamaya gayret edin.Gevşek bir hamur istemiyoruz.Hafif nemli kum gibi olmalı)
![]() | ||||
Islanmış ve şişmiş haldeki 220gr.'lık bulgur orta boy bir kase dolusu oluyor. |
![]() |
Hamurdan ufak parçalar koparılarak sıkı ve tok köfteler hazırlanır. |
![]() |
Kaynayan suya az tuz eklenir.Hazırlanan köfteler kevgir yardımıyla tencerenin kenarından yavaşca suya bırakılır. |
Orijinal tarifte üzerine ince doğranarak kavrulmuş soğan da konuyor.Arzu ederseniz o şekilde de deneyebilirsiniz.
*1 yk tam buğday unu yaklaşık 1 dilim ekmeğe eşit oluyor.Yani bu yemeği yaptığınızda günlük hakkınızdan 1 dilimi yememelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.