sosyal ağlarda izleyin

15.7.12

AVUKMA-ÇİNGENE SALATASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Avukma Aydın yöresine ait Ege yöresinde çok iyi bilinen bir salata-meze.
Roman mutfağına ait bu tarif tek başına harika bir yaz öğünü ve tam da Dukan'a göre:)

Günlük 1 tatlı kaşığı z.yağ hakkınızı salata ve sebzelerle kullanmanızı öneririm çünkü sebzelerdeki bazı vitaminleri ancak yağ ile alabiliyoruz.

MALZEMELER:
-2 olgun domates
-1 orta boy soğan
-3 badem salatalık
-2 çarliston biber
-2 adet taze sarmısak(orjinalinde yok ama sevdiğim için kullandım)
-1 kase ev yapımı çökelek(yağsız yoğurdu kaynatıp ,kestirerek 3-4 saat tülbentte süzdürerek yapabilirsiniz.) veya lor.
-çeyrek demet maydanoz,nane
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-1 yemek kaşığı limon suyu
-bir çimdik tuz

 Soğan incecik doğranır ve tuzla ovulur.Domates ve salatalık soyulur ,diğer sebzelerle beraber küçük küçük doğranır.Derin bir kase içinde çökelekle beraber harmanlanır.Z.yağ ve limon suyu eklenip servis edilir.

Not:Zeytin aromanız varsa 2-3 damla eklemenizi tavsiye ederim.Çok yakışıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips