sosyal ağlarda izleyin

2.4.12

SEBZELİ BALIK ÇORBASI

EVRE:SEYİR(PS),GÜÇLENDİRME
Küçük kızıma yaptığım çorba bu aslında:)Yaptıktan sonra farkettim ki ,tam da Dukan'a göre olmuş.8 aylık kızımla aynı yemekleri yiyebiliyorken hala nasıl zararlı buluyorlar Dukan'ı anlamış değilim:)


MALZEMELER:
-1 adet orta boy derisi çıkarılmış fileto mezgit balığı-
-1 küçük kereviz
-1 küçük havuç
-1 kırmızı biber
-1 küçük soğan
-1 avuç dereotu
-1 avuç taze nane
-1 yumurta sarısı
-1/2 limon suyu

Tüm sebzeler tavla zarı büyüklüğünde doğranır ve yaklaşık 1 lt sıcak su eklenerek haşlanmaya bırakılır.Yaklaşık 15 dk sonra kuşbaşı doğranmış balıklar eklenir.Beraber yumuşayıncaya dek pişirilir.
Yumurta sarısı limon suyuyla çırpılır ve çorbanın suyundan yavaşca eklenerek alıştırılır.Karılım yavaşca tencereye eklenerek karıştırmaya devam edilir.En son ince doğranmış otlar ve az tuz eklenir.

Afiyet olsun:)


4 yorum:

  1. Hayatımda olmazsa olmazım çorba :)

    Bu tariflerinizle Dukanda da hiç zorlanmayacağım Sayenizde ;)

    Süpersiniz ...

    YanıtlaSil
  2. Ya o değil de Simla bir de bebek yemekleri blogu mu açsan diyorum acaba:))) 7 aylık kızım var ve ek gıda sürecimiz pek de parlak gitmiyor açıkçası. eminim senin çok nefis tariflerin vardır. gerçi şimdi biz dukan usulu yağsız tuzsuz salçasız beslenince aslında yemekler onlara da uygun oluyor. dr bana kendi yemeklerine bir patates at onu ez çocuğa yedir demişti. acaba şimdi böyle yapsam dukan bozulur mu ki:)) yani neticede patatesi soyup bütün halde atıcam içinde pişerken bir miktar nişasta salar tabiii ama ... sen ne dersin???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin merhaba;
      Aslına bakacak olursan terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali benim kızım hiçbir şey yemeyen cinsten:D
      15 aylık oldu ama şöyle doya doya daha 1 kase çorba bile bitirmişliği yok.Herşeyden kuş gibi tadına bakıp bırakır.Sadece anne sütü olsun ona yeter.
      Seninki yeni başladığı için hele hiç endişe etme.Şimdi sadece tadına bakacak neticede.Ama bana sorarsan patatesten daha besleyici sebzeler var.Örneğin şimdi tam bal kabağı zamanı.Biraz haşlayıp püre yapıp verebilirsin.

      Sil
    2. Maşallah anne sütü verebiliyorsan hala ne mutlu sana da bebeğine de. bizim maalesef hep mama destekliydi 1 aydır da tamamen kesildi. zaten dukana başlama sebebim de bu ya. artık süt de yok kilolar yerinde ama:(( kendime maazeret gösteriyordum emziriyorum diye ama artık maazeret falan yok...

      Sil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips