sosyal ağlarda izleyin

8.4.12

FIRINDA HİNDİ BUT

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Alabaş soteyi neyin yanına yaptığım anlaşıldı sanırım şimdi?:D
Hindiyi kuşbaşı veya biftek olarak alıyordum genelde.Bu kez değişiklik yapıp but pişirmek istedim.Aslında korka korka yaptım çünkü hindinin bir türlü pişmediği yönünde önyargım vardı.Fakat güzel pişti ve beni utandırdı:)

MALZEMELER:
-1 adet hindi but
-3 diş sarmısak
-3 yk balsamik sirke
-1/2 limon
-tuz(tercihen himalaya veya kaya tuzu)
-arzu ettiğiniz baharatlar(ben kuru fesleğen,kekik,tarhun ve hardal kullandım)

Hindi butunun üzerine bıçakla delikler açılır.Etin her tarafı limonla  iyice ovulur.(Limonun suyunu da üzerine sıkarak ovmalısınız)
Sarmısaklar iyice püre haline getirilir.Baharatlar ve sirke ile karıştırılır.Hazırlanan karışım etin her yanına iyice yedirilerek sürülür.(Deriyle etin arasını cep gibi açıp o kısma sürerseniz ete daha güzel nüfuz edecektir.)
Bu şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

Pişirmeden önce fırın poşetine alınır ve poşetin üzerinde ufak delikler açılır ve 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişmeye bırakılır.Isı 180 dereceye düşürülür ve 30 dk daha pişirilir.Süre sonunda poşet kesilir ve derisi iyice kızarana dek yaklaşık 20dk daha fırında bırakılır.

Yemeden önce derisini ayırmayı unutmayın.

*Tarifteki garnitür(alabaş sote) atak ve p günleri için uygun değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips