sosyal ağlarda izleyin

16.3.12

TAVUKLU EKMEK PASTASI

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Orijinalinde tost ekmeği kullanılan bu tarifi ilk denediğimde bayılmıştım.Çay saatlarinde yiyebileceğiniz hem görüntüsü hem tadı çok güzel olan salatamsı bir sandviç diyebiliriz.:)
Önceden yaptığınız ekmeklerinizi kullanabileceğiniz gibi güçlendirmede tam tahıllı ekmek hakkınızla da yapabilirsiniz.


MALZEMELER:
EKMEK:

-2 yumurta akı
-2 yk yulaf kepeği
-2 yk yağsız yoğurt
-1 çay kaş.kab.tozu
-az tuz

İÇİ İÇİN:
-1 su brd.süzme yoğurt(yağsız yoğurdunuzu kendiniz süzmelisiniz)
-1/2 tavuk göğüs
-1 diş sarmısak
-arzu edilen baharatlar(ben sumak,nane ve pul biber kullandım.dereotu gibi taze otlardandan da az miktarda kullanılabilir)
-2 adet kornişon turşu
-1 tutam maydanoz

Ekmek malzemeleri iyice çırpılıp,biraz dinlendirildikten sonra derince bir fırın kabında mikrodalganın orta derecesinde yaklaşık 6dk pişirilir.(miktar fırın için az olduğundan mikrodalgayı tercih ediyorum.Fırın kullanmak isterseniz ölçüyü arttırıp birkaç günlük ekmeğinizi yapabilirsiniz.yalnız içinin iyi pişmesi için pişirmeye 150 dereceyle başlayıp 15 dakikadan sonra 180'e çıkarıp pişirmeyi ve soğuyana dek fırında bırakmayı unutmayın.)
Tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir.
Yoğurt ezilmiş sarımsak ve baharatlarla iyice karıştırılır ve karışımın yarısına didiklenmiş tavuk eklenir.
Ekmek enlemesine ikiye(veya üçe) bölünür.Kornişon turşu dilimleri döşenir.Üzerine tavuklu karışım yayılır.Kalan kornişon dizilir ve ekmek kapatılır.
Kalan yoğurtlu karışımla ekmeğin heryeri kaplanır.
Maydanoz incecik doğranıp ekmeğin yüzeyi kaplanır.
Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun:))

9 yorum:

  1. Merhaba
    Tarifler harika görünüyor.
    Atak devresinin ikinci günündeyim.Bildiğim kadarıyla kokulu otlar atak devresinde yenilebiliyor.Benim öğrenmek istediğim belli bir limiti var mı?Birde bu ekmeler normal fırında olur mu?Yulaf kepeğini hiç ama hiç sevemedim.Bari ekmek olarak yaparsam biraz yiyebilirim ama mikrodalga fırınım yok.Burada bir pastane dukancılara özel olarak yulaf ekmeği yapıyor ama açıkçası yemek benim içime pek sinmedi.Yulaf unundan ekmek yenilebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      evet kokulu otlar salata gibi değil de tatlandırma amaçlı kullanılabilirler.köftenin içinde veya yoğurda az dereotu koymak gibi.
      bu tarif fırında da oluyor.normal kek hamuru gibi düşün.ben vakitsizlikten mikrodalga kullanıyorum.
      yulaf unu izinli değil malesef.fırın büyük ihtimal ununu kullanıyordur.

      Sil
  2. Merhabalar, sitenizdeki tarifler o kadar lezzetli duruyordu ki dert ettiğim bir kaç kilo fazlalığımı dukanla vermeye karar verdim. Ama dukanın sitesindeki testi yaptığımda zaten ideal kilomda olduğumu söyledi. Şimdi kafama göre tarih aralıkları koyarak diyeti yaparsam ne kadar doğru olur merak ettim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabi.az kilon varsa atağı 1 gün yapıp direk seyire geçebilirsin.

      Sil
  3. Ben diyete yeni başlayacağım ve en çok ekmek tarifleri aramak için geliyorum blogunuza. Mikrodalgada yaptığınız için de çok pratik geldi bir çok tarifiniz.
    Atak evresinde olan bir kişi bu ekmeği yaparken 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanacak değil mi? Başka bir değişiklik yapılmasına gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zee,
      1,5 kaşık yulaf kepeğiyle yapabilirsin.yoğurdu da istersen biraz azaltabilirsin.
      afiyet olsun:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.
      :)

      Sil
  4. zor gorunuyordu, misafir de vardi, korkarak basladim ama nasil olsa Simla Hanimin verdigi tarifler tam tamina tutuyor diye dusundum ve yaptim.
    Yine cooook guzel, coook lezzetli oldu.
    Yine cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  5. Mmmm çok lezzetli görünüyor, ilk fırsatta yapıp yiyeceğim :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips