EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
-1/2 kg dana nuar(bütün olacak)
-1 büyük soğan
-1 büyük havuç
-1 bardak domates rendesi
-2 yk sirke
-2 defne yaprağı
-1 dal biberiye
-4-5 sarımsak
Yapışmaz bir tencere kızdırılır ve et bütün olarak her tarafı döndürülerek hızlıca dağlanır.(bu işleme mühürleme denir.böylece et suyunu kaybetmez)et kenara alınarak aynı tencereye ince doğranmış sebzeler alınır ve beraber sotelenir.domates rendesi,sirke ve baharatlar eklenerek biraz pişirilir ve yaklaşık 1 lt sıcak su eklenir.et yeniden tencereye alınır ve orta ateşte suyunu kontrol ederek 1,5 saat pişirilir.(tuzu sertleşmemesi için son yarım saatte eklenir)
pişen et 15 dk dinlendirilerek keskin bir bıçakla dilimlenir.tencerede kalan sos içinden defne yap. ve biberiye alınarak blenderdan geçirilip sos olarak etlerin üzerine dökülür.
afiyet olsun.
not-et en az yarım saat önce dolaptan çıkarılmalı.eğer sudan geçirilecekse,yıkandıktan sonra pişirmeden önce kağıt havluyla kurulanmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.