EVRE:SEYİR(PS)-GUCLENDİRME |
-500GR kültür mantarı(minik fındık mantarlar da güzel olur)
-1 limon
-1 ufak soğan
-5 yk yağsız kıyma
-4 kaşık domates püresi veya katkısız salça
-yağsız yoğurt
-istenen baharatlar
Mantarlar yıkanıp dilimlenir.2 su bardağı su 1 limon suyu ve az tuz kaynatılır.Mantarlar yaklaşık 4-5 dk haşlanır.
Kıyma soğanla iyice kavrulur ve istenen baharatlar eklenir.
Mantarlar tabağa alınıp sarmısaklı yoğurt ve üzerine kıymalı harçtan koyulup servis edilir.
*Pratiklik açısından konserve mantar da kullanılabilir.Süzdükten sonra kaynamış suyun içinde biraz tutup hem fazla tuzundan arındırın hem de ısınmasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.