sosyal ağlarda izleyin

25.11.11

KISIR

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
KISIR(her evre)

MALZEMELER:(1 kişilik)
-2 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5)
-4-5 dal maydanoz,taze nane,fesleğen
-1 adet taze soğan
-2 adet kornişon turşu
-1 kaşık balsamik sirke
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-sumak,pul biber

Kepeği çok az kaynamış suyla ıslatıp şişmesi için bekletilir.Diğer tüm malzeme incecik doğranıp eklenir.Limon suyu,sirke ve baharatlar eklenerek servis edilir.

*Bu tarifte özellikle Doğalsan kepek kullanılırsa daha iyi netice verecektir.Ru-sheim'in yapısı daha un gibi olduğundan bulgur gibi şişmiyor.

GÜNCELLEME:
Doğalsan da artık eskisi gibi iri taneli değil.O yüzden bu tarif ilk yaptığım gibi olmuyor artık.Rossman kepeği gibi iri taneli bulursanız deneyin yoksa karnabahar kısırı daha iyi bir alternatif.tarifi burada: karnabahar kısıırı

8 yorum:

  1. Bu harika gorunuyor kesinlikle denemeliyim...

    YanıtlaSil
  2. light kasar ,light dil peyniri,light labne rahatca tuketilebiliyormu

    YanıtlaSil
  3. hayır %2'den yağlı olan peynirler ilk 2 evre tüketilemez.%7 civarı olanlardan hergün olmamakla beraber 30gr kadar yiyebilirsin.ama duraklama olursa bırakmak durumundasın.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Simla. Öncelikle bloguna bayıldığımı belirtmek istiyorum. Ne zaman kafama bişey takılsa hemen açıp bakıyorum :)Bu arada yeniyıl nedeniyle sanırım, kırmızılara bürünmüş. Çok güzel olmuş ;)
    Ben 8 kilo vermek üzere başladım diyete. 4 gün atak evresi yaptım ve şu an seyir evresinin 4.günündeyim. Yarın bu tarifi deneyeceğim ve resmine baktıkça sabırsızlanıyorum :)
    Benim için diyet oldukça zor ilerliyor. Çünkü ben çok fazla ekmek, hamurişi tüketen biri olarak maalesef ekmeksiz doyamıyorum. Midem hep boş kalıyor ekmeksiz. Bu yüzden atak evresi benim için bir eziyet gibiydi. Sürekli guruldayan bir mide :( Ama dayandım ve artık yavaş yavaş alıştım diyebilirim. Bugün itibariyle 3 kg vermiş bulunuyorum :)
    Bu nedenle ben diyete başlamak isteyenlere bir öneride bulunmak istiyorum. Eğer benim gibi belli bir besin grubunu günlük olarak tüketmeye aşırı düşkünlükleri varsa diyete başlamadan bi 10 gün kadar onu azaltarak kendilerini alıştırmaya çalışsınlar. Benim gibi birden başlayınca diyete çok zor oluyor çünkü. Bilmem sen ne dersin? :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Dilara,
    Teşekkürler:)

    Önerin çok yerinde olmuş.Aslında ekmeksiz doymayacağını düşünmek tamamen alışkanlıkla ilgili.Ekmek yemediğimde daha geç acıktığımı farkettim ben Dukan'la.Önceden kahvaltı sofrasını daha toplarken karnım guruldardı.Şimdi bunu yaşamıyorum.Zamanla vücut dengeye oturuyor dediğin gibi.Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  6. Merhba.
    Ben de diyete başlayalı 6.günümdeyim. Yalnız şu var. İlk başlarda ilk 5 gün yulaf hiç kullanmadım çünkü bulamadık. 5. gün ezmesini bulabildik. Daha sonra bugün de ruşeym denilen bir şey bulduk. Bununda hemen hemen aynı özellikleri var. Bunu kullansak olur mu?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips