sosyal ağlarda izleyin

25.11.11

BALKABAKLI FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER:(1 kişilik)
-2 YK balkabağı püresi 
-2 YK yulaf kepeği
-1 yumurta sarısı 
-1 tatlı kaşığı nişasta  
-2 YK domates rendesi  
-maydanoz

Balkabağı haşlanır ve püre haline getirilir(mümkün olduğunca susuz olmalı.gerekirse süzgeçte bekletin biraz)İçine diğer malzemeler eklenerek yulafın şişip yoğunluk kazanması için biraz bekletilir.(karışım normal bir hamur kadar katılaşmıyor)Bir tencerede su kaynatılır ve az tuz eklenir.Karışım tatlı kaşığı yardımıyla küçük toplar halinde yavaşça suya bırakılır.Tüm toplar suyun yüzüne çıktığında pişmiş demektir.Domates rendesi az suyla açılıp biraz pişirilir ve köftelerin üzerine gezdirilir.maydanoz serpilerek servis edilir.

*Aslında balkabaklı gnocchi yapmak için yola çıkmıştım ama hamurun kıvamı tutmadığı için şekil veremedim.ve tadı fellah köftesine benzeyince adı da değişmiş oldu:D

5 yorum:

  1. İnsanın bu fotoğraf karşısında diyete başlayası geliyor:)

    YanıtlaSil
  2. :D Diyetten çıktı artık bu iş Ayşegül:DBir yerde tarif gördüğüm zaman dukan'a nasıl uygularım diye düşünür oldum.Kimyager gibi hissediyorum kendimi bazen:D

    YanıtlaSil
  3. denis
    görüntü şahane gözküo bugun pilavsızlık tak etti canıma ve yulaf kepei hakkımdan vazgecerek 2 kasık yulaf ezmesnden dukanca bulgur pilavı pişirdm annem usulu tabi miktar az oldu ama fazlasına cesaret edemedm ii mi etttm acaba:S

    YanıtlaSil
  4. acaba bunu karnıbaharlada yapabilirmiyiz

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips