EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
-2 orta boy havuç
-2 YK Splenda
-2 YK yulaf kepeği
-1 YK portakal kab.rendesi
-3-4 damla vanilya aroması
-Yarım çay bardağı su
Sos için:
-2 yk süttozu
-4 yk yağsız süt(kıvam katı olursa ekleyebilirsiniz)
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı kakao
-Arzuya göre vanilya veya fındık aroması
Havuçlar soyulup rendenin ince kısmıyla rendelenir.Splenda ve su eklenerek iyice haşlanır.(başta fazla su koymuyoruz çünkü havuçlar kendi suyunu da salıyor.suyunu çektikçe ekleyebilirsiniz)Arada bir tahta kaşıkla karıştırarak macun kıvamı alması sağlanır. Portakal rendesi ve vanilya aroması eklenir.En son yulaf kepeği de eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.Soğuyup yulaf şişene dek bekletilir.Ellerimizi hafif ıslatarak minik toplar yapılır.
Sos malzemeleri iyice çırpılır ve cezeryelerin üzerine paylaştırılır.
*İçine kakao eklenip bütün olarak dolapta bekletilerek mozaik pasta gibi de tüketilebilir.
ellerinize sağlıkk süper görünüyor hemen deneyeceğim:)
YanıtlaSilyalnız birşey sormak istiyorum hangi evrede kullanabiliriz bunu. Kakao seyir evresinde varmıydı, kitabı okudum ama kafam karıştı şimdi elimde de yok su an kitap bakamadım o yüzden:)
bir de kullandığınız kakao normal kakaomu evdekine baktım en az % 12 yağlı diyor uygunmudur?
cevaplarsanız sevinirim:)
ELİF
Elif merhaba,
YanıtlaSilSeyir(p+s) ve sonrası için uygundur.Kakao sınırlı izinli gidalardan.Yani hergün olmamak şartıyla günde 1 tatlı kaşığına kadar izinli.Yağı azaltılmış olmalı.Pakette o şekilde bir ibare varsa kullanabilirsin.
dün akşam tüm malzemelerimi hazır edip yapmışım dukanellamı.
YanıtlaSilsabah da 2 kaşık yedim, seyirdeyim ve bugün protein günüm sanırım yanlış oldu. ama yine de bir diyet içinde böyle tatlı ve pratik bir karışımı yapıp yiyebiliyor olduğuma çok sevindim çünkü diyetlerimin bitme sebepleri genelde tatlı krizleridir.
vanilya aromasını gurmenetten mı almalıyım yoksa dr.oetker in vanilya aroması iyi mi sizce?
YanıtlaSilMerhaba Tuğçe hanım,
SilBen her ikisini de denedim. Her ikisi de mis gibi kokuyor. Bana kalırsa her ikisini de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz... ( Bu arada gurmenet'in şişelerinden damlatmak daha kolay geliyor bana.)
Merhabalar,
YanıtlaSilOylesine bir bakim diye bir kac gun once girmistim buraya. Biraz diyet yemek amaciyla.. Ama simdi her gun burdayim:) Harikasiniz! ve bu arada sabriniza da hayran oldum:) Bu cezeryeyi ben balkabagi ile yaptim. Malum cok hafif balkabagi. Buharda pisirdim once kabagi yumusayincaya dek sonra tatlandirici (tagatesse), cok az portakal kabugu rendesi ve biraz suyla bir tencerede macun gibi yaptim, sonra yulaf, soguyunca top yaptim ve hindistan ceviziyle buladim. Super oldu , korkuyorum hepsini yerim diye:)
Simla'cım dün annemlerle sohbet esnasında cezeryeyi nası özlediğimi konuşuyorduk birde baktım ki Simle'cım zaten paylaşmış tarifi :) hemen deneyim istedim ve sonuca bayıldımmmm hızır gibi yetiştin yine... Harikasın ;)
YanıtlaSilçok sevindim.afiyet olsun:)
YanıtlaSil