EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 küçük soğan
-1 tutam maydanoz
-1 yumurta
-kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz
Kepek derin bir kap içine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve kısırlık bulgur gibi suyu çekip şişene dek bekletilir.Diğer tarafta kıymanın yarısı soğanla beraber kavrulur ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.Kavrulmuş kıyma,şişen kepek ,kalan çiğ kıyma ve kıyılmış maydanoz beraber yoğrularak iri köfteler hazırlanır.Yumurta iyice çırpılır ve köfteler yumurtaya iyice bulanarak ısınmış yapışmaz tavada pişirilir.
Bu tarifle yaklaşık 10 adet iri köfteniz oluyor.Günlük kepek limitinize göre ayarlayıp yiyebilirsiniz.Soğukken de çok lezzetli olduğundan yanınızda taşıyabileceğiniz bir yemek oluyor.
bu tarif de benden olsun:))kıymayla yapılabilecek oldukça lezzetli yemeklerden ve tabiki de yagsız,seyir evresi P+S gunlerimiz için cok uygun.Ben 25 ekimden beri diyetteyim tam 7 kg verdim,azimliyim 10 kg daha verceğim kızlar.
YanıtlaSilPatlıcan Kebap
Malzemeler ( 4 kişilik)
4 küçük boy patlıcan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
240 gr. Yağsız dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteyi 4 eşit parçaya bölün. Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz.
Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin. Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin. Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin.
Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin. Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
bu hep aklımda olan ama denemeye fırsat bulamadığım bir tarif.ilk fırsatta deneyeceğim.eline sağlık.
YanıtlaSilatak evresinde soğan kullanılabilirmi
YanıtlaSilatakta soğan tatlandırma amaçlı kullanılabilir.fazlası sebzeye gireceğinden izinli değil.
YanıtlaSilmerhabalar çok güzel görünüyor ve tam şuan deniyorum elinize sağlık... :) bir sorum olacak , kepeğin suyunu süzüp kıymayla karıştırıyorsunuz değil mi çünkü çekebildiği kadar çeker içine
YanıtlaSilnumaranız olsa arayacağım o deerece yaniii... acaba yulaf kepeklerimiz mi farklı kiii :(
YanıtlaSilben bunu doğalsanla yaptım.kepek şiştikten sonra fazla suyu kalırsa süzmek lazım tabi ama benimkinde gerek kalmadı.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÖncelikle yaratıcı tarifleriniz için tebrik ederim. Ben kadinbudu köfteyi aynı malzemelerde biraz farklı yaptım ama sonuc çok başarılı oldu. Paylaşmak istedim. Kiymanin yarısını soğanla kavurup icine çığ kiyma, maydanoz ve baharatları ve bir adet yumurtayı, sismis yulaf kepegini ekliyor ve yoguruyoruz, cıvık olacak ama sakıncası yok. Sonra fırını 200 dereceye ısıtıyoruz. Fırın tepsisine kağıt serip üstüne köfteleri diziyoruz, hafifçe yulaf kepeği serpiyoruz üstlerine. 25 - 30 dakikada pisiyor
Tuna teşekkürler:)
YanıtlaSilharika fikir fırında bu şekilde yapmak.Eline sağlık:)
Birşey sormam gerek bu köfte için kulanılan yulaf kepeği dışında alternatif ne kullanılabilir.Atyorum ogün misafirlekteyim ve yulaf kepeği unu bulamadım sade yapsam yada yumurtalı olurmu :)
YanıtlaSil