sosyal ağlarda izleyin

14.11.11

KADINBUDU KÖFTE


EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 küçük soğan
-1 tutam maydanoz
-1 yumurta
-kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz

Kepek derin bir kap içine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve kısırlık bulgur gibi suyu çekip şişene dek bekletilir.Diğer tarafta kıymanın yarısı soğanla beraber kavrulur ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.Kavrulmuş kıyma,şişen kepek ,kalan çiğ kıyma ve kıyılmış maydanoz beraber yoğrularak iri köfteler hazırlanır.Yumurta iyice çırpılır ve köfteler yumurtaya iyice bulanarak ısınmış yapışmaz tavada pişirilir.

Bu tarifle yaklaşık 10 adet iri köfteniz oluyor.Günlük kepek limitinize göre ayarlayıp yiyebilirsiniz.Soğukken de çok lezzetli olduğundan yanınızda taşıyabileceğiniz bir yemek oluyor.

10 yorum:

  1. bu tarif de benden olsun:))kıymayla yapılabilecek oldukça lezzetli yemeklerden ve tabiki de yagsız,seyir evresi P+S gunlerimiz için cok uygun.Ben 25 ekimden beri diyetteyim tam 7 kg verdim,azimliyim 10 kg daha verceğim kızlar.
    Patlıcan Kebap
    Malzemeler ( 4 kişilik)

    4 küçük boy patlıcan

    2 adet sivri biber

    2 orta boy domates

    240 gr. Yağsız dana kıyma

    1 orta boy kuru soğan

    2 diş sarımsak

    Tuz, karabiber, kimyon

    1 yemek kaşığı biber salçası



    Yapılışı:

    Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteyi 4 eşit parçaya bölün. Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz.

    Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin. Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin. Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin.

    Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin. Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

    YanıtlaSil
  2. bu hep aklımda olan ama denemeye fırsat bulamadığım bir tarif.ilk fırsatta deneyeceğim.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. atak evresinde soğan kullanılabilirmi

    YanıtlaSil
  4. atakta soğan tatlandırma amaçlı kullanılabilir.fazlası sebzeye gireceğinden izinli değil.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar çok güzel görünüyor ve tam şuan deniyorum elinize sağlık... :) bir sorum olacak , kepeğin suyunu süzüp kıymayla karıştırıyorsunuz değil mi çünkü çekebildiği kadar çeker içine

    YanıtlaSil
  6. numaranız olsa arayacağım o deerece yaniii... acaba yulaf kepeklerimiz mi farklı kiii :(

    YanıtlaSil
  7. ben bunu doğalsanla yaptım.kepek şiştikten sonra fazla suyu kalırsa süzmek lazım tabi ama benimkinde gerek kalmadı.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Öncelikle yaratıcı tarifleriniz için tebrik ederim. Ben kadinbudu köfteyi aynı malzemelerde biraz farklı yaptım ama sonuc çok başarılı oldu. Paylaşmak istedim. Kiymanin yarısını soğanla kavurup icine çığ kiyma, maydanoz ve baharatları ve bir adet yumurtayı, sismis yulaf kepegini ekliyor ve yoguruyoruz, cıvık olacak ama sakıncası yok. Sonra fırını 200 dereceye ısıtıyoruz. Fırın tepsisine kağıt serip üstüne köfteleri diziyoruz, hafifçe yulaf kepeği serpiyoruz üstlerine. 25 - 30 dakikada pisiyor

    YanıtlaSil
  9. Tuna teşekkürler:)
    harika fikir fırında bu şekilde yapmak.Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Birşey sormam gerek bu köfte için kulanılan yulaf kepeği dışında alternatif ne kullanılabilir.Atyorum ogün misafirlekteyim ve yulaf kepeği unu bulamadım sade yapsam yada yumurtalı olurmu :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips