sosyal ağlarda izleyin

22.8.11

LİMONLU KURABİYE

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
1 yumurta
2 yemek kaşığı splenda
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
6 yemek kaşığı yulaf kepeği
yarım limon kabuğu rendesi
3-4 damla vanilya aroması
3-4 damla limon aroması
2 çay kaşığı kabartma tozu
  Tüm malzeme iyice karıştırılır ve kaşıkla yağlı kağıt serilmiş tepsiye paylaştırılır.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dk.pişirilir.

62 yorum:

  1. Ben türk kahvesi içersek diyetin akıbeti için bir önemi olur mu merak ediyordum yazan fransız bu konuya değinmemesi normal ama sence arada içmenin bir zararı olur mu :))bu arada tariflerin mükemmel bende bayram geçsin başlayacağım bu diyete :) her şey içn teşekkürleer

    YanıtlaSil
  2. ben bu limonlu cookiesleri coook beyendim, yaptimda cok basitti.

    YanıtlaSil
  3. gerçektende çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık ama acaba tatlandırıcı yerine esmer şeker kullansak bir sorun olur mu çünkü çoğu uzman kişler tatlandırıcıların vücuda zarar verdiğini söylüyor bir de seyir evresinde bu limonlu kurabiyelerden yiyebilirmiyiz bu evrede tatlandırıcı ve çeşitli aromalar serbest mi

    YanıtlaSil
  4. türk kahvesi de diğer içecekler gibi şekersiz veya tatlandırıcılı olursa içilebilir.

    taze anne beğenmene sevindim:)

    esmer şekerin kalori açısından beyaz şekerden farkı yok sadece işlenmemiş olduğu için daha sağlıklı o kadar.tatlandırıcılar da en fazla şeker kadar zararlı bence.Az miktarda kullanmanın sakıncası olduğunu sanmıyorum.bu tarif her evrede tüketilebilir.

    YanıtlaSil
  5. splenda nedir.birde emzikliler ilk iki evreyi yapmıycakmı.anlamadım.

    YanıtlaSil
  6. kurabiyeyi denedim ama çok sıvı oldu ve yayıldı,resimdeki gibi olmadı yulafı biraz artımalımıyım acaba. bir de günde kaç tane yiyebiliriz

    YanıtlaSil
  7. -Splenda bir tatlandırıcı markası.Emzirenler ilk 2 evreyi yapmadan güçlendirmeye geçiyor.Detaylar burada.
    tık tık

    kurabiye hamurunu biraz bekletmeyi dene ki kepek şişsin.zaten çok katı olmuyor.kaşıkla koyarak şekil verdim ben.çıkan adet kadar kepek miktarını ayarlayıp yemelisin.6 kaşıktan 6 adet çıktıysa her birinde 1 kaşık kepek vardır gibi.

    YanıtlaSil
  8. ben vejeteryanım, nasıl uygulayabilirim???? Ayrıca tarifler müthiş, hemen yarın yulaf kepeği alacağım, ha bi de menopozdayım, hayatımda ilk defa kadar kilo aldım. bilmem ne yapmalıyım, sevgiler, elinize sağlık...

    Özden Çiftçi

    YanıtlaSil
  9. Özden merhaba,
    Vejeteryanlığının derecesi nedir?Hani bazısı yumurta bile yemiyor,bazısı balık yiyor diğer hayvanları yemiyor vs.o yüzden sordum.
    Eğer yumurta,süt ürünleri ve balık tüketiyorsan kolay uygularsın ama bunlardan biri bile yoksa sıkıntı çekebilirsin.
    Menapoz zaten başlı başına hormonal dengeleri altüst eden bir durum.Dr.'un daha iyi bilgi verecektir sana beslenme konusunda.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,öncelikle size teşekür ederim bizi bilgilendirdiğiniz için emeğinize sağlık.bir haftadır bu diyeti arştırıyorum sizin çok faydanız dokundu bana,yakında başlayacağım şuan eksiklerimi tamamlıyorum yulaf kepeği vs.bir sorum olacak izninizle size,benim kafamı karıştıran bahsedilen yiyeceklerden sınırsız mı yiycez,mesela sabah kahvaltı yaptık sonra ara öğün sonra öğle yemeği ara öğünü daha fazlaya çıkaramaz mıyız.Ben azaz sık sık yiyen bir insanım şeker hastası değilim ama olmaya aday olduğumu söyledi doktor,az az sık sık ye dedi.Böyle yapmazsam kan şekerim düşüyor ve elim ayağım titriyor , ben saat başı yeme ihtiyacı duyuyorum bu diyete başlarsam kurallara uymak şartı ile ara öğünleri fazlalaştırabilir miyim?çünkü baktığımda genelde iki ara öğünden bahsesiliyor.birde kurabiye tarifi falan verilmiş onlardan sınırsız yenebiliyormu atak evresinde?tekrar teşekkür ederim.(güler )

    YanıtlaSil
  11. eşimle birlikte dukan diyetimizin 10. günündeyiz. yulaf kepeğğimiz yeni geldi. tatlı ihtiyacımız oluyor aarada. bu kurabiyeleri mutlaka deneyeceğim. tarif için teşekkurlerrr. 10 günde tam 3 kilo verdim vee cok mutluyum:)

    YanıtlaSil
  12. Güler merhaba,
    İzinli olan tüm gıdaları saat ve miktar sınırı olmadan istediğin gibi yiyebilirsin.Fakat yulaf kepeği atakta 1,5-seyirde 2-güçlendirmede 2,5 kaşık.Dolayısıyla kek gibi besinler sınırsız değil.Kaç kaşık kepek kullandıysan o kadar bölüp günlük olarak yiyebilirsin.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim cevabınız için yarın başlıyorum umarım başarılı olurum.Tıkandığım noktalarda bilgilerinizden yararlanmak ümidi ile:)Hayatımda hiç diyet yapmadım o yüzden biraz tedirginim...Arka arkaya iki doğum yapmaktan kaynaklı 10 kilo aldım ve artık kurtulmak istiyorum.EMEĞİNİZE SAĞLIK.Sevgilerimle(güler)

    YanıtlaSil
  14. ben de dukan diyetine başlayanlar kervanına katıldım, en zoru öğle yemekleri çünkü her gittiğiniz yerde saf proteine uygun menü bulamıyorsunuz. asıl sormak istediğim marketlerde bulunan oatibix adlı ürün sabahları yulaf kepeği yerine tüketilebilir mi acaba? yulaf ezmesine bayılırım ama yulaf kepeğini bir türlü sevemedim ben bu biraz daha yenebilir göründü gözüme.

    YanıtlaSil
  15. merhaba twist,
    kepeğin alternatifi yok ne yazık ki.bahsettiğin ürün de yağ ve yüksek karbonhidrat içerdiğinden uygun değil.

    YanıtlaSil
  16. merhaba, ben lavaş için şunu soracağım. Yulaf kepeği mi yoksa yulaf kepeği unu mu? bu kafamı karıştırdı oldukça. teşekkürler.
    cannes

    YanıtlaSil
  17. BU KURABİYE SÜPERRRR DENEDİM :)TŞK.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Simla Hanım,
    Tarifleriniz için size minnettarım :) Hayat kurtardınız. Atak evresini (5 gün sürdü) kazasız belasız atlattım. 5 günde 3 kilo vermişim. İnanamadım :))

    Herşey için çok teşekkürler.

    Sevgiler,
    Gaye

    YanıtlaSil
  19. estafurullah:)çok sevindim işe yaramasına:)

    YanıtlaSil
  20. inanılmaz güzel yararlı, bilgiler var bloğunuzda , emeğiniz için çok teşekkürler... ciddi anlamda fazlasıyla yararını görüyorum.. Teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  21. benim 5.günüm 3 gün atak simdi seyir evresindeyim şimdiye kadar harfi harfine uydum ama bugün bebeğimle hava almak amacıyla markete gittik orada eti formun yulaflı bisküvisini gördüm aldım tadı çok güzel bitane yedim :( günde bir tane yesek nolur sakıncası olurmu güzelim diyetimize acaba çok hafif yagı azaltılmış nede olsa ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yorumları geç görebiliyorum.cevap yazamamışım pardon.
      gerçi geç oldu ama yenmemeli hazır bisküviler:)

      Sil
  22. merhaba ben de emziren bir anneyim henüz 3 aylık bir bebeğim var bu diyete başlamaya korkmuştm açıkçası sütüm kesilir mi yada bebeğimi iyi besleyemez miyim acaba diye.ama sonra güçlendirmeden başlandığını öğrendim ben de bu diyeti yapmaya karar verdim.henüz alışverişimi yapmadım.merak ettiklerim şunlar.emzirenler sanırım yağsız değil az yağlı süt ürünleri kullanacak ve saf protein perşembesini uygulamayacak umarım doğru anlamışımdır.bir de güçlendirmede atak ve seyirde yenen bütün tarifler yeniyor artı olarak haftada bir gün nişastalı yiyecek patates pirin vb meyve yenebiliyor ve bir de 2 dilim ekmek doğru mu anlamışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok iyi anlamışsın:)bir de emzirdiğin için tatlandırıcı olarak mutlaka doğal olan Stevia'yı tercih etmelisin.
      bebişi öperim:)

      Sil
  23. limonlu kurabiyeler hangi evrede yememiz gerekir? diğer bazı yemek tariflerinde de yazmıyor yazarsanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her evrede yenebilir.önemli olan yulaf limitini aşmamak.
      aslında tüm tariflerin altındaki etiketlerde evreleri görebilirsin ama fotoların altına da eklemeye başlıyorum yavaş yavaş:)

      Sil
  24. teşekkür ederim ayrıca diyetten güzel sonuçlar alıyor sitenizdeki tariflerle de daha güzel bol çeşitli bir diyet yapmış oldum emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  25. bu kurabıye mukemmel ben ıcıne bır ıkı kasık yagsız sut de ekledım bıraz daha beklettım 8 tane kurabıye cıktı. tavsıye ederım:) eger ıyı pişmedı dıyen arkadaslar varsa 15 dkdan bıraz uzun bekletebılırler kıtır kıtır oluyor

    YanıtlaSil
  26. bu tarif müthiş, tatlı krizlerime adeta derman oldu çok teşekkürler! ben her seferinde kıtır kıtır olsun diye yarım saattei biraz aşarak pişirdim. üzerine şekersiz di,abetik reçel ve hindistan cevizi koyarsanız az miktarlarda çok enfes bir tatlı oluyor!!!:)))

    YanıtlaSil
  27. merhaba,
    limon aroması yerine limon suyu kullanabilir miyim? çok mu sıvı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. limon aroman yoksa kullanmayabilirsin.limon suyu aynı etkiyi vermez.

      Sil
  28. denedim :) harika...birkez daha dedimki iyiki varsın...seyir evresinin başındayım ve tatlısızlıktan baş ağrısı çekiyordum...bu ve mikrodalga kek kurtarıcım :) ama bu altı kaşık yulaf k. kötü ya yapınca hepsini yemek istedim...gerçi biz aynı evde iki kişiyiz o yüzden biraz bugüne saklayınca şartlar eşitleniyor :)

    YanıtlaSil
  29. öncelikle bilgiler için teşekkürler. benim bu diyette anlamadığım kimseye anlatamadığım atak seyir güçlenme bunlar nedir ya:) kitap elimde ve okuyorum.
    bu diyeti yapan arkadaşlarım diyete basladınız dielim sabah öğle akşam ne yiyorlar bunu yazmalısınz bence:):) rica ediyorum blog sahibi arkadasım neslihan_kocak@hotmail.com.tr cevap bekliyorum sizden 30 mayıs mezuniyet defilem var hazır olmam lazım üniversiteye girerden zayıf idim çıkarkende zayıf olmalıyımmmm:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neslihan merhaba,
      kitabı okuduğunda anlamaman için sebep yok ki.
      dukan'da sadece izinli gıdalar listesi var.sen o listedeki yiyecekleri günün her saatinde yiyebiliyorsun.
      bu linklerden faydalanabilirsin.
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2012/03/atak-ve-saf-protein-gunleri-icin-ogun.html

      Sil
  30. merhabalar, ben de bu kurabiyelerden yapmayı 2 kere denedim fakat benimkiler acı bir tat bırakıyor ve sert olmuyorlar. Sizin yaptıklarınız çok güzel görünüyor. Benimkiler neden böyle oluyor acaba biz bir türlü çözemedik :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen ölçülerde problem yaşıyorsundur.Kepek az gelebilir.Kaşık dolu dolu olmalı.
      Acılık tatlandırıcı yüzünden büyük ihtima.ya pişirmeye uygun olayan bir tür kullanıyorsun ya da ölçüsü fazla geliyordur.

      Sil
  31. Bugn kahvaltida aslinda yulaf kepegi hakkimi tukettim ama canim cok tatli istedi actim kurcaladim, malzemelerin hepsi olan bu tarifini buldum. Su an firinda :) o kadar guzel koktu ki hamurunu firina vermeden suratimi icine gommek istedim. Hakkim kalmadigi icin minicik bi tane yiyip sonrasini sonraki gunlere sakliycam. Bu kuabiyeler buz dolbinda mi acikta mi bekler acaba? 9 tane cikardim minik minik, tek yasiyorum zaten kimseyle de paylasamam :)))

    YanıtlaSil
  32. Çooook çok nefis bu kurabiyeler Simla, yarın için yaptım aslında ama dayanamayıp bir tane yiyeceğim sanırım :) Zaten küçük küçük 16 tane çıktı malzemeden. Tarif için çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  33. merhaba biraz önce denedim yulaf kepeğini yiyemeyen biri olarak çok güzel bir çözüm ve tadı çok güzel oldu 6 tane cıkarmıştım ama kabarmamış ve hepsi birbiriyle birleşmiş bir bütün olmuş bunu önlemek içi ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  34. iyi geceler simla hanım..size bir sorum olacaktı..ETİ FORM LİGHT yulaflı kepekli bisküvi den ara öğünlerde yeme gibi bir şansımız var mı? günlük yulaf kepeği ihtiyacını karşılamış olur muyuz bu şekılde

    YanıtlaSil
  35. derya afiyet olsun:)
    silikon muffin kalıpların varsa içlerine 1'er kaşık koyup pişirebilirsin.hem yayılmaz hem hepsi eşit olur:)


    hazır ürünlerin hiçbiri bize uygun değil.Eti light formlar da dahil:)

    YanıtlaSil
  36. hiç bir şekılde yiyemezmıyım peki

    YanıtlaSil
  37. Dukan yapmak istiyorsan yememelisin.

    YanıtlaSil
  38. light hazır meyva suları içebilir miyiz simla hanımm

    YanıtlaSil
  39. light içecekler ve light kola sankı ıcılıyordu dıye hatırlıyorm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meyve suları izinli değil.light bile olsa fruktoz içeriyorlar.

      Sil
  40. daha önce bu diyeti uyguladım 2 ay da 9 kilo verdim ama sonra ameliyat oldum bıraktım ilk iki evreyi yapmıştım sadece sonrasında o kadar yememe rağmen sadece 3 kilo geri aldım şimdi yine başladım yapmaya ama korkuyorum ilkinde daha çabuk sonuç vermişti bugün 3. günüm 1.200 gr verdim acaba vucudum alıştı fazla tepki vermiyormu bunu merak ettim daha 7 kilo falan vermem gerekiyo birde yarın seyir evresine geçmeyi düşünüyorum geçmesem mi acaba kafam karıştı cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  41. Az önce yaptım. Çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkür ederim.
    Pratik olduğudan bloga post bile hazırladım.
    http://dukanmou.blogspot.com/2012/10/dukan-limon-kurabiye.html

    YanıtlaSil
  42. tadlandiriciyi nerde bulabilirim, bildigim tüm marketlere gittim sadece tablet olanini buldum

    YanıtlaSil
  43. dukanmou beğenmene sevindim:)

    esra selam,
    marketlerde bulamadıysa eczanelerde bulabilirsin.yoksa bile getirtirler.splenda almanı öneririm.

    YanıtlaSil
  44. çayla süper oluyor. ellerinize sağlık :) birşey sormsk istiyorum. seyiri bitirmeme teste göre 1 hafta kaldı. ama 2.1 kilo vermem gerekiyor. seyiride uzatmak istemiyorum. acaba 5+5 yapsam hemen verebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  45. hzılandırmak için sadece 1 haftalığına 2sp+1ps yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  46. pekala teşekkürler. sayenizde sıkılmadan 6.5 kilo verdim. testlerimi de yaptırdım her şey normal. çocukluğumda idrar yolları enfeksiyonu geçirdim.diyette içtiğim su sayesinde ilk defa böbreklerim bu kadar temiz çıktı :)

    YanıtlaSil
  47. ne zamandır canım kurabiye istiyordu, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  48. mrehaba simla hanım. bu tarifi ikinci kez yapıyorum. kıtır kıtır bir kurabiye.dışarı çıkacağım zaman tedbir olarak yanıma bir iki adet alıyorum ki, bu kurtarıcı oluyor. ilkini limonlu yapmıştım, ikincisini ise tarçın-zencefil-karanfilli yaptım tadı muhteşem...
    bu tarifinizi temel kurabiye tarifi olarak kullanıyorum. emeğinizi bizlerle cömertçe paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  49. mrehaba simla hanım. bu tarifi ikinci kez yapıyorum. kıtır kıtır bir kurabiye.dışarı çıkacağım zaman tedbir olarak yanıma bir iki adet alıyorum ki, bu kurtarıcı oluyor. ilkini limonlu yapmıştım, ikincisini ise tarçın-zencefil-karanfilli yaptım tadı muhteşem...
    bu tarifinizi temel kurabiye tarifi olarak kullanıyorum. emeğinizi bizlerle cömertçe paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips