EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
-1 yumurta
-3 yk toz tatlandırıcı
-1 yk yağsız yoğurt
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-çeyrek paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-4 yk yulafkepeği
Yumurtalar toz tatlandırı ile çırpılır..Yoğurt,süt ,tarçın eklenip karıştırılır.K.tozu ve yulaf kepeğini eklenip karıştırılır ve hamur biraz dinlendirilir. Muffin kalıplarına bölüştürülür ve 170 derecede yaklaşık 25-30 dk.üzerleri kızarana dek pişirilir(Günlük kepek limitinize göre bölüp tüketmelisiniz)
Az önce denedim, harika oldu. Özlemişim kek tadını. Peynirlisini de denemiştim onlar kalıba yapışmıştı. Aynı kalıptı ama bu kez yapışmadı. Tarif için çook teşekkürler Simla..
YanıtlaSilBugün sebze günümdü, ilk kez fırında kabak mücver denedim güzel oldu. Rendelenmiş kabak, taze soğan, dereotu maydonoz 2 yumurta biraz peynir ve 2 kaşık kepekle yaptım. Yağlı kağıt serili tepside üstü kızarıncaya kadar pişirdim. Uygun bir tarif değil mi, sevgiler..
YanıtlaSilafiyet olsun:)
YanıtlaSilevet senin tarif de gayet güzel ve uygun.
Tariflere ekleyebilirsin istersen. Kabak sevenlerin ilgisini çekecektir.
YanıtlaSilbenzer bir tarif var burada da Fırın Mücver olarak.
YanıtlaSilface grubuna resimli yapıp gönderebilirsen orada sizlerden gelen tarifleri eklediğim bir albüm mevcut.
bu tariften ortalama büyüklükte kac tane cıkıyor?
YanıtlaSil6 adet yapıp günde 1 tane yiyebilirsin.
YanıtlaSilismim begüm. burada size karşı bir eleştirim olacak bütün tatlı tariflerinizi incelemedim ama dukan diyetinde yulaf ezmesi veya yulaf unu yok maalesef bunlar yasak materyaller ve hatta bir tarifinizde tam buğday unu gördüm o da yok hatta ve hatta ölümcül yasaktır un. verdiğiniz tariflerle dukan diyeti sabote edilmiş oluyor buna dikkat ederseniz sevinirim.
YanıtlaSilBegüm merhaba,
YanıtlaSilÇok haklısın söylediklerin dukan'da yok.Yulaf kepeği yerine yulaf ezmesi kullanmak zorunda olduğumu çünkü ben başladığımda henüz kepeğin satılmadığını belirtmiştim çoğu kez.Artık kepeğe daha rahat ulaşılıyor.Çoğu tarifimde bu yönde düzeltme yaptım bu gözden kaçırmışım.
Tam buğday unu kullandığım tarif güçlendirme evresi için.Onda sorun yok.
Merhba,
YanıtlaSilOncelikle bu guzel blog icin sizi tebrik ederim. Kafamdaki bircok soruya cevap buldum sayenizde. Gecen gun yulaf kepegini de buldum, ekmek yapmayi denedim, maalesef basaramaim. Ekmek makinam vardi. Direk tarifinizi orada kullandim, maalesef olmadi. Oradaki sut miktari az geldi galiba. 3 yada 4 bardak sut koymak lazim galiba.
Birde splenda ariyorum ama bulmadim toz olrak. Tablet olarak siparis verebildim internet sitesinden. Ama toz olarak ok. Nerden bulailirim acaba?
Nilgün merhaba,
YanıtlaSilBazı tariflerde olabiliyor bazen tutmama durumu.Fırından,ölçülerden kaynaklı olabiliyor.Makineye uygun bir tarif olmayabilir belki de.
Splenda bu ara piyasada pek bulunmuyor sanırım biz dukancılar tükettik:D
http://www.diabstore.com/vitrin/shopping_cart.php bu adreste granülü mevcut sipariş vermek istersen.ama takita formtat60'da aynı içerikte.onu da kullanabilirsin.
merhaba evrim ben, tarifleriniz cok lezzetli ve oldukca yaratıcı :) paylaşımlarınız için tesekkurler. Bende denedim bu tarifi ama kurabiye diye başladığım hersey yumusak oluyor kıtır kıtır çay lkeyfi yparken yanında yiyebilecegim kurabiye gibi bir seyler yapmak istiyorum bir oneriniz varmı??
YanıtlaSilMerhaba Evrim
YanıtlaSilBu tarif yumuşak oluyor doğru:)Limonlu kurabiyeyi dene bir de.
simlacım az önce bu kurabiyelerden yaptım
YanıtlaSilölçü konusunda sorum olacaktı günde 1 demişsin
ben seyirdeyim 2 kaşık kepek hakkım var
ona göre yiyebilir miyim? 9a böldüm 3er tane yiyebilirim sanırım?
yoksa burdaki kısıt tatlandırıcı mı?
bir de süttozunun günlük limitini aradım bulamadım, kitapta da sitede de. o konuda bilgi verebilir misin?
eksik yorum yapmışım sildim:)sanırım 1 adete 1,5 kaşık yulaf düşürmüşüm o zaman yaparken:)
Siltabi günlük limitine göre ayarlayabilirsin.tatlandırıcıda da sorun yok.
süttozu limiti günlük 3 yemek kaşığı.
çok nazik ve çok hızlısın canım.
Sil2 tane yedim ama diğer yapacaklara uyarı yapayım, tatlandırıcıya çok alışkın değilim o 2 taneyi yedim aşırı tatlı yemiş gibi hissettim, saatler geçti hala tadı ağzımda hissediyorum. 2 haftadır şeker girmediğinden vücuduma bu keklerin tadı şaşırttı beni sanırım, ama süperlerdi. tekrar yaptığımda tatlandırıcı ölçüsünü 3te 1ini alıcam. aşırı tatlı sevmeyenlere de daha az kullanmalarını öneririm.
Merhabalar, benim splenda ile ilgili sorum olucaktı ben bugün eczaneden splenda aldım bana 100lük bie tane verdiler ancak siz 3 kaşık splenda diyorsunuz benim elimdekiler taneli aklım karıştı biraz??
YanıtlaSilmerhaba,
Silsenin aldıkların tablet formunda.ancak çay,kahve gibi içecekler için uygun.pişirmek için toz olanı almalıydın.tablet olanlar pişirmeye uygun değil malesef.
ya ben bu tatlandırıcı yada işte kıvam arttırıcı,aroma tarzı şeyleri(katkı maddeleri olduğu ve kanser riski taşıdığından)içime sinmediği için kullanamıyorum.e onlar olmadanda tatlı türü şeyler yapılamıyo malesef..tatlısız dayanmak zor((
YanıtlaSilsüslü eğer tereddütlerin varsa doğal aromalar kullanabilirsin(tarçın,limon kabuğu,zencefil,vanilya çubuğu),tatlandırıcı olarak da %100 doğal stevya kullanıp kendini mahrum etmemiş olursun:)
YanıtlaSilstevya mı :S ben splenda aldım doğal en iyisi bu diye sattılar.
YanıtlaSilemziriyorumda tereddüt ettim şimdi acaba kullanmasammı?
splenda'nın ana maddesi sukraloz doğal şekerden üretiliyor ancak tek başına değil yanında başka kimyasallarla beraber üretiliyor.yine de şimdiye dek yapılmış en sağlıklı tatlandırıcı olduğu söyleniyor.
Silstevya ise tamamen doğal ama yine her ikisi için de uzun vadedeki riskler bilinmiyor.
en güzeli abartıya kaçmadan sınırlı tüketmek.
mmmm
YanıtlaSiliyiki varsınız
az önce yaptım keki borcamda 2cm kadar kapardı zaten çok kabarık kek sevmem
ama bugüne kadar yediğim en güzel kekti bile diyebilirim.
10 günlük dietim boyunca hiç bu kadar mutlu olmamıştım yaşasın tatlı :)
çok teşekkürler..
yeni başlayan bizler ne kadar şanslıymışız okudukça bunu anlıyorum hangi ürünü arasak elimizin altında :))
YanıtlaSil3 yıldır boşuna 12 kilo fazlayla gezmiş umitsızlıge kapılıp depresyona girmisim yasasın dukan ve simla benim iyilik melegimsiniz
YanıtlaSil