sosyal ağlarda izleyin

7.11.10

DEREOTLU SOSLU SOMON

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
-Fileto somon balığı

sosu için:
-1 yumurta sarısı
-yarım bardak yağsız süt
-yarım bardak yağsız yoğurt
-1 avuç dereotu
-2 kornişon turşusu
-tuz,karabiber

Somon filetoları arzunuza göre pişirin.(ben buharda pişiriyorum ama yağsız tavada veya fırında da pişirebilirsiniz.balığın kendisi yağlı olduğundan yağa ihtiyacımız yok.)

Sos için süt ısıtılır.İçine tuz karabiber atılır.
Başka bir kapta yumurta sarılarını çırparken üzerine yavaş yavaş süt eklenir.daha sonra yoğurt da eklenip *benmari usulü ısıtılır.(*kaynayan su üzerine kabı oturtarak)
ısınmış ve kıvamını bulmuş sosun için ince kıyılmış dereotu ve turşu eklenip balığın üzerine dökülür.
buharda pişmiş sebze ile servis edilir.(atak evresi haricinde)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips