sosyal ağlarda izleyin

9.11.10

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ


EVRE:GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:

-1 küçük ayva
-4 orta kereviz
-2 küçük havuç
-1 küçük portakal
-1 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-az tuz

Soğan ince kıyılıp 1 tatlı kaşığı yağ ile sotelenir.
Üzerine küp kesilmiş kereviz ve ayva eklenip beraber sotelenmeye devam edilir.
Hafif yumuşayınca 1 çay bardağı kadar sıcak su,portakal suyu ve tuz eklenir.kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Üzerine kereviz yaprakları konarak servis edilir.

Güçlendirme 1.yarıda 1,2.yarıda 2 porsiyon meyve hakkınız var.Meyve suyu da meyve yerine geçiyor.

not:diyette olmayanlar üzerine sızma zeytinyağ gezdirip yiyebilirler.

2 yorum:

  1. Simla Hanım, ayva ile kereviz aynı anda pişiyor mu? Ayvaya bir ön pişirme gerekmez mi? (kayıtlı olmayan ama sıkı bir takipçiniz Müberra)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      evet pişiyor.ayvanın cinsi de etki eder tabi.yumuşak ayvalar daha rahat pişecektir.

      Sil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips