EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME-KORUMA |
-1 tatli kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 brd.tam bugday un
Su,maya ve tuzu karıştırın.
Unu kontrollu ekleyerek ele hafif yapisan bir hamur yogurun.
Üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşik 2 saat (hamur iki katina cikana dek) mayalandirin.
Mayalanma sonunda tekrar yoğurarak icindeki havanin cikmasini saglayin.
Elinizi hafif islatarak yagli kagit serilmis tepsiye hamuru yayin ve pide sekli verin.
1 saat daha tepside mayalanmasi icin bekleyin.
Firina dayanikli bir kapta su koyun.
220 derecede yaklasik 40dk pisirin.
Afiyet olsun.
NOT:Tam buğday unu yeni güncellemeyle seyirde 1,5 kaşık=1 tolere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.