30.12.14
#Repost @dukanyolunda ・・・ ta ta ta panna cotta... Yine bir @dukandiyetitarifleri klasigi.. #dukan #dukandiyetitarifleri MALZEMELER:-2 su bardağı yağsız süt-2 yk süttozu(kahve beyazlatıcı değil süttozu olmalı)-2 yk toz tatlandırıcı-2,5 tatlı kaşığı toz jelatin-1/2 çay bardağı su-6 damla vanilya aroması-6 damla krema aroması(şart değil.bende olduğu için kullandım.) Süt ve süttozu topaklanmaması için tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır.Ateşe alınır ve iyice ısıtılır.Jelatin su içinde eritilir ve biraz bekletilir.Ateşten alınan süte tatlandırıcı ve aromalar eklenir.Jelatin ilave edilip sütün içinde hiçbir tortu kalmayana dek karıştırılarak eritilir.Sudan geçirilen kaselere bölüştürülen tatlı ılınınca buzdolabına kaldırılır.En az 8 saat beklendikten sonra bıçakla kenarları kurtarılarak servis tabağına ters çevrilir.(Dolaba kaldırmadan önce su gibi bir kıvamı var ama merak etmeyin 8 saat içinde jel kıvamını alıyor.En güzel kıvam ise 24 saatte gerçekleşiyor) Ustune 1 kasik kadar mandalina suyu doktum. Guc evresinde degilseniz evrenize uygun sos la tuketebilirsiniz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.