sosyal ağlarda izleyin

16.12.13

KAISERSCHMARRN(AVUSTURYA KREBİ)

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bir yerlerde bir tarif görmeyeyim hemen dukana uyarlanabilir mi acaba diye düşünmeden duramıyorum.Orijinalini hiç yemediğim bu krebi de tesadüfen gördüm yine.Malzemeleri okuyunca neden olmasın ki dedim.Mümkün olduğunca orijinaline uydurmaya çalıştım.

Adını Avusturya imparatoru Frans Joseph'den aldığı söylenen bu krep yanında elma veya erik püresiyle servis edilen pratik bir tatlı.

Çay saatlerinizde severek tüketeceğinizi düşünüyorum.Güçlendirmede olanlar meyve püresi de ekleyebilirler yanına.

MALZEMELER:
-1 yumurta
-1 çay bardağı yağsız süt(küçük bardak)
-2 yk yulaf kepeği(atakta 1,5 kaşık koyup süttozounu yarım kaşık arttırın)
-2 yk süttozu
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı limon kab.rendesi
-4-6 damla vanilya aroması
-1 yk gojiberry
-6-8 damla rom aroması(şart değil orijinalinde rom kullanıldığı için öyle denedim.)

Gojiberry rom aroması eklenmiş 1 bardak su içinde şişene dek dinlendirilir.Şişen gojiler süzülerek kenara alınır.

Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
Sarısına süt ,kepek,süttozu ,limon kab. rendesi ve vanilya aroması eklenerek çırpılır.
Yumurta akı ayrı bir yerde katı bir köpük olana dek mikserle çırpılır.(kase ters çevrilince dökülmeyecek kıvamda olmalı)
Her iki karışım yumurta akı söndürülmeden dikkatlice alttan üste alarak birbirine karıştırılır.

Büyükçe bir tava zeytinyağ ile yağlanarak fazla yağı peçeteyle alınır.Tava ısınınca karışım dökülür.Üzeri göz göz olmaya başladığında gojiler eklenir.

Spatula ile kontrol edilerek altı piştiğinde tersi çevrilir.Ve kareler halinde bölünerek her yerinin iyice pişmesi sağlanır.

Tamamen piştiğinde tabağa alınıp hafif tatlandırıcı serpilerek servis edilir.
NOT:Orijinal tariflerde yok ancak üzerine tarçın da yakışıyor.

Afiyet olsun:)


3 yorum:

  1. cok guzel bir tariff... lezzeti super oldu, tesekkurler.
    Nesrin

    YanıtlaSil
  2. verdıgınız tarıfler cok güzel pratıklerde bunun ıcın teşekkürler ama bı sorum olucak doğalsan yulaf kepegını atakta kullanamıyormuyuz?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips