sosyal ağlarda izleyin

16.3.13

PEYNİR HELVASI

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Peynir helvasının orijinali yediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.Ödülde veya korumada az da olsa tadına bakarsınız belki ama bu arada benzer bir tat yakalama şansınız var;)

MALZEMELER:
-1lt günlük light süt(uht'ye göre mayalanması daha iyi oluyor.)
-3 damla mikrobiyel peynir mayası
-1 yk yulaf kepeği
-1 yumurta sarısı
-2 yk toz tatlandırıcı

Süt parmak yakmayacak ılıklığa ulaşana dek ısıtılır ve peynir mayası eklenerek tahta bir kaşıkla karıştırılır.2 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.(ben tıpkı hamur mayaladığım gibi,50 derecede ısınmış fırında mayalıyorum.)


Peynir mayalandığında tahta kaşıkla karıştırılır ve ince delikli bir süzgeçe(veya peynir bezi) alınır.yarım saat kadar fazla suyu süzülür.(peynir hafif sulu,yoğurt kıvamında kalmalı.tamamen süzülmesini istemiyoruz.)

Peynir tavaya alınır ve kepek eklenir.Karıştırılarak peynirin suyunun çekmesi ve kıvam alması için pişirilir.
Karıştırmaya devam ederken yumurta sarısı eklenir ve karışıma iyice yedirilir.



Kıvamı hafif koyulaştığında ateşten alınır ve tatlandırıcı ilave edilir.
Fırına dayanıklı bir kaba aktarılarak 180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.
Ilındığında buzdolabına alınır ve soğuduğunda afiyetle yenir:))

27 yorum:

  1. ben çanakkaleliyim. Bizim meşhur tatlımız:) Bu şekilde yaparsam yerim ben bunu.. Ellerine sağlık simla:)

    YanıtlaSil
  2. Evet Shemellon:)
    orijinaline benzetmeye çalıştım:)

    YanıtlaSil
  3. Süper bişeye benziyor hemen deniycem,...

    YanıtlaSil
  4. Bu tarifler deney gibi masallah..

    YanıtlaSil
  5. mikrobiyel peynir mayasını nerden bulabilriz?

    YanıtlaSil
  6. marketlerde süt ürünlerinin olduğu buzdolaplarına bak.küçük şişe olduğu için farkedemeyebilirsin görevliden iste.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben dukana baslayali tam 15 gün oldu. Kitabı okudum listedekileri aldım ve herseyi harfiyen yaptım. 68 kiloyla başladım bu diyete 1.70 boyundayim. Daha önce hiç diyet yapmadım. Fakat 1 kilo vermisim 15 gunde bı aksilik var ama nerde acaba ??? Umudumu kaybetmek üzereyim :((( yardımınızı bekliyorum teşekkürler . Didem

    YanıtlaSil
  8. kaç yaşındasın?kaç gün atak yaptın?
    ve 1 gününü tam yazar mısın?

    YanıtlaSil
  9. 35 yaşındayım. Sabah hepsi Light olmak koşuluyla peynir 2 yumurta 1 bardak süt. Öğlen tavuk göğsü hasılama ve 1,5 yulaf kepekli yogurt. Aksam sadece balık yogurt. 5 gün atak yaptım. Şimdide 1 gün sp 1 ps

    YanıtlaSil
  10. Hiç bişey değişmedi vücudumda üstelik çay kasığı kadar bile hiç kaçamak yapmadım. Herseye bağlıyim. Sp günlerimde hala havuç Bezleye gibi şekeri sebzelerde yemiyorum. Hiç yağ kullanmadım. Hiç meyve yemedim :((( ama olmuyor ...

    YanıtlaSil
  11. Neyi kaçırıyorum acaba ?? Yardımınıza ihtiyacım var .. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Bu arada dün sp gunünde soganli ekmekten yaptım (sogansiz) bugün Dereotlu yaptım ve puding yaptım 1 kase yedim. 1,5 lt su mutlaka iciyorum olmuyor bişeyler cok üzgünüm ...

    YanıtlaSil
  13. kullandığın light ürünlerin yağ oranı nedir?peynirde hata yapılıyor çoğu zaman.tuzu fazla kaçırıyor olabilirsin.kullandığın bir ilaç var mı?spor yapıyor musun?hiç tahlil yaptırdın mı?tiroid gibi metabolizma hızını düşüren bir rahatsızlığın olabilir mi?

    YanıtlaSil
  14. Oncelikle yardımınız icin teşekkür ederim. Peynir yörsanin yağ oranı 100 gr da, 10 sütte sütaş 0,15, yoğurtta 1.4 ..normal hayatimdada tuz tüketmem. Hiç ilaç kullanmıyorum. Bu diyete başlayabilmek icin testlerimin hepsini yaptırdım sorun yok. Sporda yarım saatten fazla yapamıyorum fıtık var Dr yasakladı.metabolizma yasım 20 çıktı onuda yaptırdım :((( napicaz şimdi ??

    YanıtlaSil
  15. tahmin ettiğim gibi peynir uygun değil.
    100gr da 2'yi geçmemeli.o da ancak lorla mümkün.

    YanıtlaSil
  16. Peki nerde bulucam onu, Yada nasıl yaparım Simla hnm ?

    YanıtlaSil
  17. marketlerdeki lorların çpğu uygun.yağ oranına bakarak alabilirsin.kendin yapmak istersen blogda tarif var.arama motorundan bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  18. ben moova light sütle yapmaya çalıştım. daha önce peynir yaptığım bir mikrobiyotik mayayla mayaladım. hatta 3 damladan da fazla koydum. sardım sarmaladım kaloriferin üzerine koydum fakat 3 saattir en ufak bir tortulaşma olmadı, üzüldüm.

    YanıtlaSil
  19. uht'ler zor mayalanıyor.fırına koy istersen.

    YanıtlaSil
  20. Yaptım,enfes oldu simlacım :) bu arada ilk peynir denememide yapmış oldum.harika oldu.fikrin için tesekkurler emegine saglik cancağzım canim simlacım :)

    YanıtlaSil
  21. Bunun hepsini bi anda tuketecekmiyiz??kalori degeri nedir acaba?

    YanıtlaSil
  22. Ben bugün diyetimi bozmak zorunda kaldım yarın kolonoskopiye giricem bugün sadece suyla beslendim ve ilac kullandim fakat sekerim düşünce dondurma yemek zorunda kaldım. Birakiyimmi diyeti artık kiloda veremiyorum yoksa bıkac gün ara versem bı problem olurmu ?? Didem

    YanıtlaSil
  23. Ben bugün diyetimi bozmak zorunda kaldım yarın kolonoskopiye giricem bugün sadece suyla beslendim ve ilac kullandim fakat sekerim düşünce dondurma yemek zorunda kaldım. Birakiyimmi diyeti artık kiloda veremiyorum yoksa bıkac gün ara versem bı problem olurmu ?? Didem

    YanıtlaSil
  24. Didem geçmiş olsun,
    önemli olan sağlığın tabi.sonra kaldığın yerden devam edebilirsin.fakat bu arada çok bozmamaya gayret et.

    YanıtlaSil
  25. Cok teşekkür ederim ama yakın zamanda tekrar gireceğim sanırım beni biraz etkileyecek :(( Didem

    YanıtlaSil
  26. simlacim once eline saglik henuz yapmadim ama en kisa zamanda denryecegim... sutadin peynirini aliyordum bir suredir yag orani yuzde 2,2 diye hatirliyorm ama bugun tekrar aldm bitince yag orani yuzde 7 yazior acaba ben mi yanlis hatirliyorum hep 7 miydi??

    YanıtlaSil
  27. ben aynısını yapıyorum süt Bi türlü mayalanmadı 😞

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips