DUKAN DİYETİ ÇOK SINIRLAYICI VE AÇ BIRAKAN BİR DİYETTİR:
Bu diyetin en güçlü noktalarından biri size yiyecekleri tartmak veya ölçmek zorunda olmadan istediğiniz gibi yeme özgürlüğü vermesidir.Dukan diyetinin hiçbir aşamasında karbonhidrat,kalori veya besin değeri sayma yoktur.Son aşamada her besin dahil edilirken diğer evrelerde de 100 izinli gıda vardır.Porsiyon miktarlarını açlığınız belirler.Eğer halen açsanız:BİRAZ DAHA YİYİN!Dukan diyeti kitabını okuduğunuzda sizi doyana kadar yemeye teşvik ettiğini görürsünüz çünkü izinli her gıda kilo vermeniz için seçilmiştir.
DUKAN DİYETİ MODA BİR DİYETTİR:
Yeni herşeyin geçici bir heves olduğu düşünülür.Dukan Türkiye için yeni olsa da çok eski bir geçmişe sahip bir programdır.Resmi kitap 15 farklı dilde tercüme edilmiş; Fransa’da ise 20 yıldır süregelmektedir.
Aslında ilk diyetler karbonhidratları azaltma prensibine dayalıydı.
Paleolitik çağda tarım ve hayvancılıktan cook önce insanlar et,balık,yumurta,sebze,kök,fındık,meyve vb.gibi besinlerle yaşamını sürdürüyorlardı.Dukan diyetinin dayandığı temel yeni değil kanıtlanmış beslenme prensiplerine dayanmaktadır.
DUKAN DİYETİ SAĞLIKSIZDIR:
Dukan diyeti kimyasal ve koruyucu içermeyen işlenmemiş besinler yemeye teşvik eder.Kendi yemeğini hazırlamak ve her yemeğin tadını çıkarmak önerilir.
Diyette bol su içilmesi;yüksek sodyumdan,yağdan,şekerden uzak durulması temel prensiptir.
Taze sebze,meyve ve tam tahıllı ürünler artı olarak yulaf kepeği ile hayatınızın geri kalanında uygulanması tavsiye edilen koruma evresi sağlıklı beslenmenin anahtarıdır.Birçok kişi ekmek,patates,pirinç ve makarna türü karbonhidratlarla beslenmeyi sever.Dukan diyeti tat,keyif ve lezzetten ödün vermeden karbonhidratları azaltmanın mümkün olduğunu bize öğretir. Dukan diyeti sadece beslenme değil aynı zamanda düzenli egzersiz yapmayı içeren bir programdır.Bunun sonucunda Dukan uygulayarak kilo verenlerin düzelmiş kolestrol düzeyleri,dengeli tansiyon ve şeker gibi sağlık raporları olması süpriz değildir.
TÜM GÜN PROTEIN YEMEK COK ZOR:
Saf proteinler iştahınızı azaltırlar.Şekerli ve yağlı gıdalar ise yüzeysel bir tokluk yaratıp kısa sure içinde acıkmanıza neden olurlar.
Son çalışmalar şekerli ve yağlı atıştırmalıkların sonraki öğünde az yemeye teşvik etmediğini kanıtlarken;proteinlerin açlık duygusunu tamamen bastırdığını ortaya koymaktadır.Üstelik protein yendiğinde açığa çıkan ketonlar doğal bir iştah kesicidir ve doygunluk hissi verir.Diyete başlandıktan 2-3 gün içinde açlık ve aşırı iştah hissi kaybolur ve birçok diyetin aksine aç kalmadan takip etmeniz kolaylaşır.
YÜKSEK PROTEİNLİ DİYETLER BÖBREKLERDE HASARA NEDEN OLUR:
Vücudun yağ yakarken ortaya çıkan ketozis durumu kilo kaybı için belirgin fark yaratırken çok nadir durumlarda böbrek ve karaciğer için zararlı olabilir.Genel olarak yüksek proteinli diyetler sadece bozulmuş fonskiyonlu böbrekler üzerinde sorun yaratabilirler.Önerilen 1.5 lt su böbreklerin temizlenmesine yardımcı olur ve ürik asit miktarını normal sınırlar içinde tutar.
DUKAN DİYETİ KÖTÜ NEFES KOKUSU,KABIZLIK VE BİTKİNLİĞE NEDEN OLUR:
Eğer kötü nefes kokusundan muzdaripseniz üzülmeyin çünkü bu hızlı kilo kaybının sonucudur.Dukan diyetinde tok kalmanızı sağlayan ketonlar aynı zamanda kokuya sebep olabilir.Yulaf kepeği bu soruna yardımcı olabildiği gibi;idrar yoluyla ketonu atmak için daha fazla su tüketimi gerekli olabilir.Bu durum Atak evresinde daha yoğun olabilir fakat zamanla azalacaktır.
Bağırsak hareketlerinde azalma görülmesi aslında tam anlamıyla kabızlık olarak adlandırılamaz.Proteinlerde fazla lif olmamasından kaynaklı bu durumun telafisi için bol su ve yulaf kepeği önerilmektedir.Eğer sorunu aşamıyorsanız atak evresini sonlandırarak direk sebzelerin de eklendiği seyir evresine geçmek önerilir.Bunun yanısıra diyete buğday kepeği eklemek de bir seçenektir.(yulaf kepeği hakkınızın 1 yemek kaşığıyla yer değiştirerek)
Yine ilk 2-3 gün yorgunluk belirtileri görülebilir ama zamanla bu da azalacaktır.(Bu aslen yorgunluk değil karbonhidratsızlığa vücudun tepkisidir.)
İLK AŞAMADA LİF,YAĞ,VİTAMİN VE MİNERALLER YOK:
Atak evresinde tam 72 adet yiyecek seçeneği vardır.Bunlar deniz ürünleri,kümes hayvanları,yumurta,yağsız et , süt ürünleri ve kepekten oluşur.Bu gıdalar Omega 3,yağ asitleri,vtaimin ve mineral kaynağıdır.Diyet boyu yenecek yulaf kepeği lif açısından zengindir.Ayrıca 1-10 gün arası sürecek bu evre vitamin eksikliğine neden olacak kadar uzun bir sure değildir.(Ayrıca diyette 3.evreye kadar meyve olmaması da vitamin eksikliğine neden olmaz çünkü eklenen sebzelerin birçoğunda meyvelerden daha fazla vitamin mevcuttur.)BKNZ:MUCİZEVİ DUKAN SEBZELERİ
DUKAN DİYETİNİ UYGULAMAK ZORDUR:
Diyet hakkında duyduklarınız(evreler-izinli gıdalar vs. Vs.) diyetin çok karışık olduğu izlenimini yaratsa da aslında Dukan Diyetini takip etmek çok basittir.Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenizi sağlar ve diğer diyetler gibi tekrar kilo almanıza yol açmaz.Yapmanız gereken mutlaka kitabı okumak,diyetin mantığını kavradıktan sonra keyifle kilo vermektir.Dukan aç kalmadan,kalori saymadan,sevdiğiniz tatlardan mahrum kalmadan uygulayabileceğiniz nadir diyetlerdendir.
kaynak:dukandiet.com
süper bilgi olmuş
YanıtlaSilkoçluk bitmeden ,bilgiler elimizin altındayken çevireyim dedim:D
Silbencede çok güzel bir yazı olmuş.. tebrikler
YanıtlaSilçevirdim sadece canım.dukan us sağolsun:)
Silbunun çıktısını alıp "aa dukan öle bla bla, böle hede hödü" diyenlere vermek istiyorum ((:
YanıtlaSilBoşver nasılsa okumazlar:)
Silbence her insanın kilo verme sekli farklı dır ben bu kadar yıldır diyet yapıyorum beni tatmin eden tek diyet dukan diyeti oldu.
YanıtlaSilKesinlikle.
Silsimla hanım ben size mesaj göndermişti m benimle ilgilenirseniz çok sevinirim
Silsimla hanım ben size mesaj göndermişti m benimle ilgilenirseniz çok sevinirim
Silnereye göndermiştin halide?
Silg.mail adresinize gönderdim.
Silkendi isminle mi atmıştın.maili bulamadım?
Silönemli değil ben bir kez daha yazabilirim simla ben 3 ! ay önce doğum yaptım suan 75 kiloyum emzirdigim için diyet yapamadım ama artık daha fazla bu kiloda kalmak istemiyorum bana yardım ci ol lütfen. yani hem emzirip hemde kilo veremezmiyim?
YanıtlaSilyapabilirsin tabi ama bu kadar ağır şekilde değil.3.evreden başlamalısın.
Sillinki oku lütfen.
http://www.dukandiyetitariflerim.com/search/label/HAM%C4%B0LELER%20VE%20EMZ%C4%B0RENLER%20%C4%B0%C3%87%C4%B0N%20DUKAN
peki sen diyeti yaparken emzirmeye devam ettin mi?
Silevet ben de 3.evre gibi uyguladım.
Silsimla ben verdiğin link i açamıyor um
YanıtlaSilsimla ben verdiğin link i açamıyor um
YanıtlaSilkopyalayıp satıra yapıştırmalısın veya sağ kolonda tüm linkler konu başlıklarıyla mevcut oradan tıklayabilirsin.
Sildukan a yapılan acımasız eleştirilere cevap olmuş..kapak olmuş. iyi olmus.
YanıtlaSilteşekkurler
evet öncelikle bu işin başı spor!
YanıtlaSilBende zayıflarken böyle zayıfladım.
Spor yaparak belli bir programı takip ederek.
Zaten diyet yapanların bir çoğu iradesizlikten yakınır.
İradenin oluşması içinde bir programın olması gerekliliğini
ortaya çıkarıyor.
Size sadece bir önerim var.
Bir inceleyin ben çok memnun kaldım...
haplara sakın kanmayın...
Online Kilo Kontrol Sistemi...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilçok bahsedilen ketonlar hakkında ufak bir bilgi paylaşmak istedim, benim gibi ne olduğunu merak edenlere;
YanıtlaSilketonlar vücut enerjisine katkı sağlamak için yağ hücrelerinin parçalanmasıyla oluşan cisimciklerdir. Vücudumuz enerji için şeker yerine yağ kullanmaya başladığında oluşan ketonların aşırı miktarda oluşumu, vücuttaki dengesinin bozulmasına ve hatta diyabetik komaya girmeye sebebiyet verebilir.
Keton seviyesi nasıl ölçülebilir
Vucütta bulunan keton seviyesini ölçmek için hem kan hem de idrar tahlili yapılabilir ve KET değeri olarak çıktıda gözükmektedir. Ayrıca evde ölçüm için de bazı elektronik cihazlar keton seviyesini tespit edebilmektedir.
Keton seviyenizin yüksek olması durumunda aşağıdaki belirtilerden biri ya da birkaçı baş gösterebilir:
• Hızlı nefes almaya,
• Kalp atışında artışa,
• Karın ağrısına,
• Kusmaya,
• Halsizlik ve ağızda elma çürüğü kokusuna neden olur.
çok bahsedilen ketonlar hakkında ufak bir bilgi paylaşmak istedim, benim gibi ne olduğunu merak edenlere;
YanıtlaSilketonlar vücut enerjisine katkı sağlamak için yağ hücrelerinin parçalanmasıyla oluşan cisimciklerdir. Vücudumuz enerji için şeker yerine yağ kullanmaya başladığında oluşan ketonların aşırı miktarda oluşumu, vücuttaki dengesinin bozulmasına ve hatta diyabetik komaya girmeye sebebiyet verebilir.
Keton seviyesi nasıl ölçülebilir
Vucütta bulunan keton seviyesini ölçmek için hem kan hem de idrar tahlili yapılabilir ve KET değeri olarak çıktıda gözükmektedir. Ayrıca evde ölçüm için de bazı elektronik cihazlar keton seviyesini tespit edebilmektedir.
Keton seviyenizin yüksek olması durumunda aşağıdaki belirtilerden biri ya da birkaçı baş gösterebilir:
• Hızlı nefes almaya,
• Kalp atışında artışa,
• Karın ağrısına,
• Kusmaya,
• Halsizlik ve ağızda elma çürüğü kokusuna neden olur.