sosyal ağlarda izleyin

27.9.12

KREMALI DOMATES ÇORBASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Likopen kırmızı meyvelerde bulunan en güçlü antioksidanlardan birisi.Piştiğinde ise oranı ve faydası büyük ölçüde artıyor.Vücudun bunu kullanabilmesi içinse diğer vitaminlerde olduğu gibi bir miktar yağa ihtiyaç var.Bu yüzden günlük yağ hakkınızı mutlaka sebzeleri pişirirken veya salatalarda kullanmaya dikkat edin.
Domates mevsimi bitmeden likopen deposu bu çorbayı mutlaka deneyin:)

MALZEMELER:
-4 adet olgun domates
-1 adet kapya biber
-1 küçük soğan
-1 diş sarmısak
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ
-3 su bardağı su

Krema için;
-1 çay bardağı yağsız süt
-2 yk süttozu(kahve kreması değil)

Soğan ve sarmısak incecik doğranır ve z.yağ eklenerek karamelize olana dek kavrulur.
Domatesler ve biber kabuklarıyla doğranır ve soğanlara eklenir.İyice yumuşayana dek pişirilir.Sıcak su eklenerek pişirilmeye devam edilir.

Piştikten sonra blenderdan geçirilir.(kabuklar hissedilmiyor ama pürüzsüz kıvam isterseniz süzgeçten geçirebilirsiniz.)

Süttozu süt ile tel yardımıyla çırpılır.

Çorba servis edilirken üzerine 1-2 yk eklenir.

1 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ve sağlıklıda..

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips