sosyal ağlarda izleyin

6.4.12

TOFU CİPS VOL.2

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Ne tatlı,ne baklava şu diyette en çok aradığım şey tuzlu,çıtır çıtır tv karşısı atıştırmalıklar.Hadi bir süre sonra kuruyemişlere döneceğiz ama bağımlılık yapan bol MSG'li cipsleri ömür boyu yemesek daha iyi olacak.
Öyleyse cips tadı verebilecek her deneme mübahtır diyor ve tofuyla yapılabilecek 2.cips tarifimize geçiyoruz:D
Tabi ki kepeksiz,tabi ki ful protein.

MALZEMELER:
-150 gr tofu(firm&silken olarak geçen peynir kalıbı şeklindeki.ben clearspring kullandım)
-1 yumurta akı
-arzu edilen baharatlar(ben bu kez sadece çok az tuz kullanıp baharatları dip sos olarak yoğurtta kullandım.isterseniz direk cips hamuruna da karıştırabilirsiniz.)

Tofuyu  fazla suyunun alınması için kağıt havlu arasında biraz beklettikten sonra yumurta akı ve diğer malzemelerle homojen bir karışımhaline gelene dek iyice çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir kat olarak yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirilir.(ben 15dk pişirdim.kontrol ederek yaparsanız iyi olur)Fırın kapatıldıktan sonra soğuyana dek içinde bekletilir ve kağıttan parça parça çıkarılır.

Afiyet olsun:)

10 yorum:

  1. Aynen benim de tatlıyla hiç aram yoktur kendimi bildim bileli ama tuzlu atıştırmalıklara hiç dayanamam, cips yemeyi de çok özledim haliyle=) Geçen sefer ki tarifinizi okuyunca "Sonunda cips benzeri bir şeyler yiyebileceğim" diye bildiğim bütün dansları yaptım -ki eşim çok eğlendi halimi görünce=)- hemen 2 paket tofuyla Cajun baharatı sipariş ettim ama sanırım uyarınıza dikkat etmiş olmama rağmen fazla kaçırmışım baharatı. O kadar tuzlu olmuşlardı ki ayranla zor yedim, tuz yüzünden vücudum su tutmuş olacak ki kilo vermem de bir haliyle yavaşladı bir kaç gün, neyse şimdi normale dönebildim=) Bir paket tofum daha var, onu da bu tarifle deneyeceğim akşam yemeğine, tuz konusunda dikkatli olacağım bu sefer=) Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ama ben yapmaya çalıstım olmadi :(

    YanıtlaSil
  3. Kalimero inşallah bundan umduğunu bulursun.artık elimizdekilerle idare edeceğiz mecburen:)

    Derya üzüldüm olmamasına.Nesi olmadı?Tadını mı beğenmedin?

    YanıtlaSil
  4. Dün akşam denedim ve gerçekten çok güzel oldu benimkiler. Baharat olarak Mısır Çarşısı'ndan aldığım kahvaltılık baharat diye bir karışım vardı evde, -hani zeytin soslarına koymak için filan kullanılan- ondan ekledim hamura ve biraz da tuz. Çok teşekkür ederim tekrar tarif için=)

    YanıtlaSil
  5. Bende çok üzüldüm :(. aNcak ayni malzemelri kullandim ama sivi bir hal almasi gerkiyordu sanirim benimki pütür pütür kaldi .

    YanıtlaSil
  6. çok aşırı sıvı olmuyor.yoğurt kıvamında oluyor.çok iyi çırpıldığında pütür pütür kalmaması lazım derya.

    YanıtlaSil
  7. ben de bir dahaki sefere baharatlı deneyeceğim.afiyet olsun kalimero:)

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle böyle değişik lezzetler sunduğunuz için teşekkür ederim. Bi sorum var. Tofu'yu nereden alabiliriz? Marketlerde satılıyor mu?
    Nereden sipariş ettiniz?

    YanıtlaSil
  9. yine mükemmel bir tarif ve yine KOCAMAN teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Bu tofunun resmini koyarmisiniz birde civil peynirinin. Trabzonda buyuk marketlere soruyorum oda ne sen yanlis hatirliyondur diyorlar :(

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips