sosyal ağlarda izleyin

19.4.12

TAS KEBABI

EVRE:ATAK*-SEYİR*-GÜÇLENDİRME
Tas kebabı da en çok pişirdiğim yemekler arasında olduğu halde tarifini paylaşmamışım.Bugün pişirince eklemek istedim.
Atak ve seyire * koymamın sebebi domates ve soğanın atak ve seyirin saf protein günlerinde sınırlı izinli olması.
Bu günlerde pişirdiğiniz tas kebabına 1 yk kadar domates rendesi ekleyip,soğanı da dörde bölüp koyun ve yerken yemeğin içinden alın.Diğer günler için aşağıdaki ölçüler uygundur.

MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız tas kebabı eti
-1 büyük soğan
-3-4 yk domates rendesi
-2 diş sarmısak
-tuz,kırmızı toz biber,karabiber

Etler yıkanır ve süzülmeye bırakılır(sadece ızgara veya tavada yapacağım etleri yıkamıyorum.Bu tür yemekler ve haşlamalarda yıkıyorum mutlaka)
Soğan ve sarmısak ince doğranır ve domates rendesiyle beraber kavrulmaya başlanır.Biraz ölünce etler eklenir ve suyunu salıp çekene kadar beraber kavrulur.Baharatlar ve tuz eklenerek üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir.Düdüklüde yaklaşık 30 dk.pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Birşey sorabilir miyim duraklamyaya girip girmediğimizi nereden anlayacağız ve kaç günde bir tartılmamız gerek?

    YanıtlaSil
  2. 2 haftadan uzun süre azalma olmazsa duraklamadır.
    sabahları aç karnına tuvaletten sonra iç çamaşırlarla tartılmak önerilir.haftada bir tartılmak motivasyon için daha iyi olabilir.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips