sosyal ağlarda izleyin

23.4.12

DR.DUKAN'DAN ZAYIFLAMA SIRLARI(BESLENME SIRLARI-3)

foto:italian food net

BESLENME SIRLARI-3

1- Balsamik Sirke
Sirke değişime uğruyor, önceleri beyazdı, sonra koyulaştı ve şimdi karşınızda balsamik sirke.

Balsamik sirkenin kilo kontrolündeki yeri önemlidir. Hafif karamelize edildikten sonra kıvamlı hale gelen balsamik sirke, diğer sirkelerden de yoğun olması sebebiyle size neredeyse hiç yağ kullanmadan sos yapma hakkı tanır. Konu eğer kilo kontrolüyse, yağın en önemli düşman olduğunu zaten biliyorsunuz. Şimdiye kadarki kalori bakımından en zengin besin yağ, gramında tam 9 kkalori içerir. Bir yemek kaşığı yağ 120 kkaloriye sahiptir. Salataya iki kaşık yağ kattığımızı düşünürsek; sırf yağ, salatayı 240 kkal artırır. Böylece neredeyse bir browniede bulunacak kadar yağı bu masum salatadan almış olursunuz. Hem de farkında bile olmadan. Ancak balsamik sirke kullanımıyla böyle bir sorun yaşamazsınız. 5 yemek kaşığı balsamik sirke, bir yemek kaşığı kalorisi düşük hardal, bir yemek kaşığı su ve bir çay kaşığı zeytinyağı ya da ceviz yağıyla kendi salata sosumu hazırlıyorum. 8 yaprak fesleğen ve bir diş de sarımsak ekliyorum. Sosun tadı krallara layık oluyor, hem de normal soslardan 20 kat daha az kalori içeriyor. Dahası, balsamik sirkenin aroması zengindir ve bu yüzden yemeklerinize pişirirken de ekleyebilirsiniz. Bir kez olsun deneyin, tavuk göğsüne ekleyin mesela. Bir daha balsamik sirkesiz tavuk yiyemeyeceksiniz!



2- Kakule ve Kişniş
İşte size olağanüstü tatlarıyla zayıflamanıza yardımcı olacak iki müttefik.

Kişnişin nasıl kullanılacağını öğrendikten sonra, onsuz yaşamak sizin için çok zor olacak. Modern dünyada yaşayan birisi için de kakule, sihirli şehirlerden gelen harika bir tat ve koku sunar. Bir bardak çayınıza kakuleyi eklemiş olsanız bile, bir an için gözlerinizi kapayın ve bu kokunun keyfini çıkarın. Ama asıl sırrımız bu değil. Kilo verirken iki sorun yaşayabilirsiniz: kötü nefes kokusu ve kabızlık. Ayrıca bu ikisi şişkinliğin de kardeşleri gibidirler. Eğer nefesiniz kötü kokuyorsa, kakuleyi deneyin. En uygun kullanımı yeşil çayınıza eklemektir. Eğer şişkinliği gidermek istiyorsanız bu seferki askeriniz kişniş olacak. Kişnişi her yerde kullanabilirsiniz, yemeklerinize ekleyin, çorbanıza ekleyin ya da beyaz etlere ekleyin. Sır içindeki sırrımız: eğer nefes kokunuzdan çok rahatsızsanız, bu iki baharatı karıştırın ve diş macununuza ekleyin, dişinizi ve dilinizi böyle fırçalayın.



                            
foto:bitkitohum.com



3- Çikolatakolik
Eğer çikolataya karşı bir tutkunuz varsa, sebebi zengin aroma ve yumuşaklığıyla tanımlanan kakaodan ötürüdür. Tadındaki bu güç ve sihir, bundan kaynaklanmaktadır.

Kakao tozunda yapılan araştırmalar sonucu, kakaonun etkilerini artık biliyoruz. İçeriğindeki feniletilamin dolayısıyla, kakao bir anti-depresan görevi görüyor. İçindeki magnezyum da sakinleştirici etkiye sahip. Teobromin ve kafein alkoloidleri de kakaonun dünyadaki tüm yiyeceklere kıyasla bu kadar yüksek duyumsal tada sahip olmasında büyük rol oynuyor. Kakaonun geri kalanı ise yağ ve şeker içeriyor ki bu kolestrol ve kalori demek. Diyetiniz sırasında, sağlıklı yiyecekler satan dükkanlardan yağı azaltılmış kakao alabilir ve bunu yoğurdunuza, yağsız sütünüze ya da yağsız krem peynirinize ekleyebilirsiniz. Kendinize iyi davranın, aynı zamanda kilo da verin!
foto:chocolate.wikia.com
                                                                                                                                                                       
 4- Dukan hor d'oeuvres(ORDÖRV)
Siz diyet yaparken ve kilonuzu sürekli takip ederken, öğünlerden önceki bir ordöv tabağı, yiyeceklere olan isteğinizi bastıracaktır.
İşte size bir kaç ufak öneri:
- Kiraz domates: Hoş, çekici ve sert bir tat. Ağzınızda hoş bir patlama. Sosa ihtiyaç duymayan, dünyadaki en düşük kalorili güçlü sebzelerden biri.
-Çökelek ve kiraz domates: Bir kiraz domatesi alıp ikiye bölün ve içini boşaltıp, yağsız çökelek (ya da lor) peynir ile doldurun, harika bir lezzet!
- Tavuk sosisi parçaları: Yoğun ve doyurucu bir tat. Çeşnisi bol olanları tercih edin.
- Karides: Bir diğer ufak, yağsız ve yavaş sindirilen besin.
- Çiğ Karnabahar: Ordörv tabağının şampiyonu.
- Çiğ havuç küpleri: Bir havucu dört uzun şerit halinde kesin daha sonra onları ufak turuncu küpler haline getirin.
- Surimi: Önemli bir deniz mahsülü, hem sağlıklı, hem düşük yağlı, hem de zengin protein içerikli.
- Botargo: Akdenizlilerin çok sevdiği tekir balığı yumurtalarının kurutulmuş hali. İştahı oldukça bastıran bir tadı var. Etkili olduğu kadar da biraz pahalı.
- Tzaziki (bizim cacığın katı hali): İki ana yağ düşmanını içeriyor, salatalık ve yağsız yoğurt.

                                                               
Resmi sitesindeki bilgileri İngilizce'den çeviren:AYKUT ERDEM(teşekkürler:))

2 yorum:

  1. krokette galeta unu gibi karbonhidratlı yiyecekler kullanıldığı için uygun değil Alara.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips