sosyal ağlarda izleyin

21.1.12

TATLI-EKŞİ-ACI SOSLU TAVUK

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME


MALZEMELER:
-1/2 KG kuşbaşı tavuk
-1 brd domates suyu(veya sulandırılmış katkısız salça)
-3 yk sirke(balsamik tercih sebebi)
-2 yk soya sosu(sodyumu azaltılmış)
-1 çk acıso
-1 tk splenda
-1 tk mısır nişastası
-1 çimdik susam

Tavuk sirke ile karıştırılıp yarım saat dinlendirilir.Kızdırılmış tava içinde kavrulur.Diğer malzemeler karıştırılır ve suyunu salıp çeken tavukların üzerine dökülür.Sos koyulaşana dek beraber pişirilir.kavrulmuş susam serpilerek servis edilir.

4 yorum:

  1. Merhaba Simla,
    buradaki soya sosu ve acıssoyu soracaktım sana. bildiğim kadarıyla soya sosu diyetimize uygun değil. kullanmamızda sakınca var mı?
    acıssoyu da ben uygun değildir diye diyete başladığımdan beri kullanmadım. Kullanmak serbest mi?
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. merhaba Sed,
    soya sosunu bir miktar kullanabiliyoruz.(1 ila 3 yemek kaşığı kadar izinli)mühim olan az sodyumluyu tercih etmek.acısso da çok az miktarda tat veren bir ürün ve yine az miktarda kullanımında sorun yok.
    kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım :) yine sorum olursa sana danışıcam.

    YanıtlaSil
  4. bayıldımm buna sade tavuk göğüs biftek yemekten fenalık gelmişti bu, süper oldu :) acısosum yoktu minicik pul biber kattım. Çok değişik bir lezzet oldu bana. Teşekkürler.... Siteniz mükemmel alternatifler çok iyi.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips