sosyal ağlarda izleyin

9.6.11

DUKAN DİYETİNİN YAN ETKİLERİ

Dukan Diyeti’nin ünü yayıldıkça neredeyse her hafta bir yayın organında bu diyeti karalamaya yönelik bir haber çıkar oldu.
Bu haberlerde ünlü diyetisyenlerin fikirlerine başvuruluyor ve listeler dolusu yan etki sıralanıyor.Çoğu yorumdan benim çıkarımım ,fikirlerini paylaşan kişilerin bu diyeti etraflıca incelemeden bir yargıya varmış olmaları.
Dukan diyetinin de yan etkileri mevcut tabi ki fakat çoğu Dr. Dukan tarafından verilen ipuçlarına ve diyetin kurallarına tam anlamıyla uymamaktan kaynaklanıyor.


Bu diyete başlamak isteyenlerin aşağıdaki olası yan etkileri okuması iyi olacaktır diye düşünüyorum.Bunları yine bana gelen sorulardan ve  okuduğum çeşitli yabancı makalelerden derledim.


Kabızlık:
İnsanların sıklıkla yakındıkları bir problem bu.Neyse ki birkaç tavsiyeyle bu sorundan korunmak mümkün.
Karbonhidratları diyetten çıkardığınızda (özellikle atak evresinde) lif alımını da azaltmış oluyoruz.Bu da besinlerin bağırsaklardan yumuşak geçmesine engel olan bir durum.Bundan korunmanın ilk yolu günlük yulaf kepeği tüketimini aksatmamak.Özellikle sabahları alınan yulaf kepeği bağırsakları yumuşatmaya yardımcı oluyor.Yulaf kepeğini az suyla tüketmek ise tam aksine yani kabızlığa yol açıyor.Bu yüzden sıvı alımını kesinlikle hafife almayın.

Eğer sorun geçmezse aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:



  • Bunun için;
    -Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
    -Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
    - Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
    -1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
    -Karın egzersizleri yapmak,
    Önerilen çözümlerden bazıları.

    Bitki çaylarından da yardım alabilirsiniz fakat içeriğindeki bazı bitkiler zamanla bağırsak tembelliğine yol açabilir.Dikkat.



Kötü nefes kokusu:
En ünlü ve kötü yan etkilerden birisi de ketosisin açığa çıkmasıyla oluşan kötü kokudur.Neyse ki bu herkesde görülmez.Ve derecesi de kişiden kişiye değişir.Kötü ağız kokusuna sahipseniz en azından bu diyetin işlediğinin göstergesidir.


Ağız hijyenine dikkat ettiğinizde ve bol su tükettiğinizde bu sorundan kurtulmak mümkündür.Ayrıca şekersiz naneli sakızlardan da tüketebilirsiniz.

Diyete sebzeler eklendiğinde nefes kokusu da kalmayacaktır.


 Böbrek hasarı:


Bu da en çok sözü edilen konulardan biri.

Bol protein alımı vücutta fazladan atık birikmesine yol açabiliyor.Böbrekleri yormadan bu atıkları atabilmenin yolu bol su içmekten geçiyor.
Hali hazırda bu probleminiz mevcutsa dr.’unuza danışmadan kesinlikle diyete başlamayın.
Yeterli sıvı alımına(su,çay,kahve veya izinli diğer içecekler) dikkat edildiğinde böbreklerde bir hasar oluşması ihtimali yoktur diyor dr.dukan.




Grip belirtileri:
Karbonhidrat azlığında yaşanan bir sorundur.Kişi madde bağımlılığı tedavisindekine benzer kriz belirtileri yaşayabilir.Halsiz,yorgun ve zayıf hissettirebilir.

Fakat bu belirtiler vücudun şekersizliğe ve karbonhidratsızlığa alışmasıyla birkaç gün içinde kaybolacaktır.


İlerleyen haftada bu problemler kaybolacağı gibi daha aktif ve enerjik hissedeceksiniz.


Halsizlik:
İlk günlerdeki Grip belirtilerini atlattıktan sonra  zaman zaman başağrısı,başdönmesi ve halsizlik hissedebilirsiniz.

Bu durumlarda aşağıdakileri kendiniz sorun.


*yeterli sıvı alıyor musunuz?


*yeterli yemek yiyor musunuz?


Diğer diyetlerin birçoğu porsiyon kısıtlaması getirdiğinden az yemenin iyi birşey olduğunu ve daha hızlı kilo verdireceğini düşünebilirsiniz.Fakat bu diyet için bunun tam tersi söz konusu.Dukan diyetinde izin verilen yiyeceklerin kalorileri düşündüğünüzden oldukça düşüktür.Bu yüzden yemekten kısıtlama yapmayın ve iyice doyduğunuzdan emin olun.



Vitamin eksikliği:
Diyeti yapanların bir endişesi de vitamin eksikliğidir.
Seyir evresinde yer alan sebzelerden yeterli vitamini almak mümkündür.
Fakat  halen emin olamıyorsanız Dukan diyetinde vitamin desteği almak yasak olmadığı gibi tavsiye de edilir.

Eklem ve kas ağrıları:


Dukan diyeti hızlı ödem attıran bir diyet.Böyle olunca vücudun elektrolid dengesinde zaman zaman bozukluklar yaşanabilir.

Eğer özellikle bacaklarınızda kramplar ve kas ağrıları hissediyorsanız tuz seçiminizi doğal kaya tuzlarından(özellikle himalaya öneriliyor) yapmalısınız.Tabi ki miktarı diyetin kurallarına uygun olarak      fazla abartmadan kullanmak kaydıyla.

Aynı şekilde sodyumu fazla olmayan doğal mineralli maden sularından da faydalanabilirsiniz.



Saç dökülmesi:

Saç dökülmesinden şikayetçiyseniz sebebi yağ eksikliğine bağlı olabilir.Günlük 1 tatlı kaşığı z.yağ hakkınızı kullanmayı ihmal etmeyin.Ayrıca içeriğindeki yağa izin verilen tek besin olan balığı da sıkça tüketmek omega eksikliğini gidermede yardımcı olacaktır.

Bazı tatlandırıcıların da uzun kullanımı bu tür yan etkiler yaratabileceğinden fazla tüketiminden kaçınmakta fayda var.



Yukardaki yan etkileri hiç yaşamayabileceğiniz gibi hepsini de tecrübe edebilirsiniz.Hepimizin farklı yaşlarda ve kilolarda olduğumuzu,sağlık geçmişimizin aynı olmadığını düşünürsek bu son derece normal.


Benim şahsi önerim bu diyete başlamadan önce en azından kan tahlili yaptırmanız.Daha sonra Dukan diyetinin tüm kurallarına uyduğunuza emin olun. Diyet belli bir aşamadayken tekrar kontrol amaçlı tahlil yaptırın.


Şikayetleriniz yoğunsa ve tüm tavsiyelere karşın geçmiyorsa sorun başka olabilir.Mutlaka dr.’unuza danışın. 


Bazı yan etkileri azaltmak için bu linki okuyun lütfen.

126 yorum:

  1. Güzel anlatmışsınız, teşekkürler. Diyet için yapılan uzman yorumlarını ben çok taraflı buluyorum, kitabı çok iyi okudum ve uyguladım. İkinci aşamadayım. Kurallara uyulduğu taktirde gerçekten kilo verilebiliyor, üstelik ben tiroit hastasıyım. Kan değerlerimi kontrol ettiriyorum ayda bir. Kolesterol seviyem üst sınırdayken artık normal seviyeye geldi, artık açlık hissi, şeker düşmesi sonucu el titremesi, halsizlik yaşamıyorum. Şekerin hayatımdan tamamen çıkmasını sağladı bu diyet, bu açıdan bile benim için faydasını görüyorum. su tüketimimin artmasıyla cilt kuruluğum daha az artık ve eşimde diyete başladı benden iki hafta sonra ben 7.3 kg verdim eşim 5 kilo verdi:) Diyete devam ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Fadiş:)
    Sana ve eşine faydası olmasına çok memnun oldum.Dediğim gibi tahlil yaptırınca insan rahatlıyor.
    Bende de gebelik şekeri mevcut ve şekerimi ancak karbonhidrat ,şeker ve meyve kısıtlamasıyla dengede tutabiliyorum.Demek ki protein ve sebzeyle yaşamak gayet sağlıklı:)

    YanıtlaSil
  3. http://www.xprodoksit.com/yazi/dukan-diyeti-zararli-mi

    Br kaç gündür araştırıyorum kitabını da aldım okumaya başladım.Fakat hala korkularım var.Osteonokroz hastasıyım sağ dizimde kemik ölümü var ve dolayısı ile spor yada yürüyüş yapamıyorum.20 dklık bir yürüyüş topallamamıda sayarsak hayli güç.Sadece yüzme ve uzun sele olmak kaydıyla bisiklet iznim var.Hastalığımın en kötü etkisi 155 boyunda ve 65 kilo olmam.ayağımdaki yük fazla kilolarımdan dolayı hayli fazla ve doktorum kesin kilo verme şartı koşuyor bana.Diyetisyenlerden herhangi bi etki almadım zira kısa sürede çok kilo vermem gerekli.Bu diyetin yukarıdaki linkteki gibi zararları var mı bunu bilmek istiyorum.İleride umutsuzluğa kapılmaktansa şimdiden gerçeklerle yüzleşmek daha kbul edilir birşey gibi :)
    Bu arada o kadar çok istiyorum ki kilo vermeyi ciddi bir vejetaryan olduğum halde sınırlarımı zorlama kararı aldım :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, geçmiş olsun öncelikle.
    Yukarda belirttiğim maddelerde de anlatıldığı gibi bu diyetin de olası yan etkileri mutlaka mevcut.
    Ben de başlamadan önce çok araştırdım.Fakat linkte yorumu yapan uzman kişinin bu diyetin detaylarını çok iyi bilmediğini ve diğer protein diyetleriyle bir tuttuğunu düşünüyorum.Bunlardan en meşhuru Atkins diyeti ki Dukan'dan farklı olarak ömür boyu tek besin diyetini öneren,sadece proteinin(ve üstelik yağın) sınırsız olduğu gerçekten sağlıksız bir protein diyeti.
    Dukan da ise diyetin saf protein kısmı en fazla 10 gün sürüyor sonrasında sebze ekleniyor ve günlük belli bir miktar karbonhidrat(yulaf kepeği)alımı mevcut.
    Kitabı okuyunca Dr.Dukan'ın açıklamaları daha da ikna ediyor insanı.
    Fakat dediğim gibi her kişi farklı.Herkese uygun mudur bunun kararı yapacak kişiye aittir.Halihazırda kan böbrek problemi yaşayan,gut hastası,yüksek kolestrol sahibi biri için uygundur denemez.
    Buna karar vermenin en güzel yolu diyet öncesinde ve aralıklarla kan ve idrar tahlilleri yaptırmak ve değerler düzgünse devam etmek.

    YanıtlaSil
  5. Açıklamanız için çok teşekkür ederim.Doktorumlada görüşüm mevcut kan değerlerim doğrultusunda hareket etmek en doğrusu.Ama içimdeki his ve araştırmalarımın verdiği rahatlık doğrultusunda uzun vadede sağlığım için gerekli kiloya ulaşacağıma inanıyorum.
    Ayrıca bu blogu hazırladığınız için ve tarif çeşitliliği sunduğunuz içinde bilhassa teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. selam 2 3 kilo vermem gerek bunu dukan la yapmak istiyorum.. nasıl yapıcam yardımlarınız lütfenn

    YanıtlaSil
  7. Merhaba 2-3 kilo mu 23 kilo mu?
    2-3 kilo için dukan'a ihtiyacın yok bence biraz dikkat ederek verebilirsin.Ama 23 kilo için önce kitabı okumalısın.Sayfanın her yerinde bunun üzerinde özellikle duruyorum.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Sİmla hanım,ben de diyetim 2.evresindeyim şu anda ve 4,5kg.verdim.Ancak en büyük sorunum kabızlık.Zaten normalde tembel olan bağırsaklarım,bu rejimle adeta iflas etti.Yulaf kepeğini de alıyorum sabahları ama yetmiyor.Sanırım kuru kayısı deneyeceğim artık.Bu arada böyle bir site hazırladığınız için çok çok teşekkürler.Müthiş faydalı ve sayenizde tatlı açlığımı da bastırdım.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Alya:)
    Faydalı olmasına sevindim.
    Umarım sorunun bir an önce çözülür:)

    YanıtlaSil
  10. Selam.26 kilo fazlam var.Kitabı okudum ve diyete başladım.Bugün atak evresi 8.günüm ve 7 kilo verdim.Benim için süper ama Sonradan tekrar kilo almaktan korkuyorum.Çok mu hızlı kilo veriyorum?Yardımcı olursanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
  11. Meltem Merhaba,
    Kitapta,kilo fazlası çok olanların daha hızlı kilo verdiğinden bahsediliyor.Tüm evreleri eksiksiz yerine getirmen şartıyla kilo alacağını düşünmüyorum açıkcası.Herşey senin elinde.Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Bende dukan diyetine başlamaya karar verdim,kitabını da aldım okuyorum ama ramazanda zor mu alur acaba ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben Didem. Dukan diyetine başlamaya karar verdim biraz fazlam olduğunu düşünüyorum. Fakat illa kitabı okumak gerekir mi yoksa internetten aldığım öneriler yeterli midir? yaklaşık 2 sayfa yazı topladım da emin olamadım. şimdiden teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  14. Didem merhaba,
    Ben sağlıklı uygulama için kitabı edinmenin şart olduğunu düşünüyorum.Çünkü sürekli elinin altında olması gereken bir kitap.

    YanıtlaSil
  15. birkaç süpermarket gezmeme rağmen yulaf kepeği bulamadım, acaba yulaf ezmesi de aynı görevi görür mü?

    YanıtlaSil
  16. ben atak devresinin 5 gününde diyeti yarıda bıraktım çok üzüldüm ama aradan 3 hafta sonra yeniden başladım bakalım devam ettirebilecekmiyim

    YanıtlaSil
  17. Yasemin tekrar başladıysan devam ettirmeye gayret et.Her yeniden başlayıp devam ettirmemen vücudunun dengesini bozar ve kilo vermen iyice yavaşlar.

    YanıtlaSil
  18. bende bu diyeti yapmak istiyorum ama iki ay gibi bi kısa vaktim var gelinlik giyicem ve sitres bastı sanki düşündükçe şişiyorum..

    YanıtlaSil
  19. özlem :Bende dün başladım bu diyete 8 kg.vermek istiyorum!3 gün atak yeterlimi sizce yoksa 5 mi yapmalıyım birtürlü karar veremedim...ve o Dukan testini yapmak çoook istiyorum ancak beceremiyorum size bilgilerimi versem yapabilirmisiniz???:)sevgiler

    YanıtlaSil
  20. merhaba,ben kitabı okudum,internetten de yeterli bir şekilde arastırmamı yaptıgıma inanıyorum ama diyete başlayamadım çünkü regli dönemime az kaldı.kitapta motivasyon bozuklugu olmaması için regli atlatıldıktan sonra baslanmalı diyor heyecanla bu süreci atlatmayı bekliyorum. birde ben haşimato hastasıyım yani troit hormon tembelliği sizce zayıflamama durumumu sabote eder mi?teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. seyhmara merhaba,
    haşimotonun kilo verme hızını yavaşlattığı bir gerçek fakat yine de bu hastalığı olup kilo veren tanıdıklarım çok.yine de dr.'una bu diyetin sana uygun olup olmadığını sorman çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  22. Ben başladım bugün 3.günüm,bahsedilen halsizlik dün akşama doğru başladı,boğazım acıyor ve hapşuruyorum,halsizlik yaptı dedim snr yok grip oluyorum dedim snr da yazınızı okudum,ikiside mevcut olabilen şeylermiş,vitamin içtim dün gece ve bugun sabah,biraz daha iyiyim...sevmedim bu halsizliği bugün yürüyüş yapamayacağım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. dukan diyetinde 2,5 ay oldu...keşke daha önce keşfetseydim.bambaşka bir hayat biçimi...13 kilo verdim.2,5 ay daha devam edip bi bu kadar daha kilo vereceğim.not:spor tabii ki ihmal etmesin kimse..)

    YanıtlaSil
  24. Ben Ekrem Gül Dieti kitapdan okuyup yapalı 3.5 ay oldu ilk hahtanın her günü 3 km koşu (terleten eşortmanlarla) ve mekik hareketleri ile 30 kilo verdim. 115 kilodan 85 kiloya düştüm. 46 beden pantolan giyerlen 34 bedene düştüm. :)) hayatımı değiştiren bir olay varsa işte bu kitap bu olaydır.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    sizin vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda bu diyete başladım henüz 2 gün oldu ve daha tartılmadım 5. günün sonunda tartılmayı düşünüyorum. bu bilgilerin yetersiz olduğunu kitaba sahip olmamız gerektiğini söylemişsiniz.. kitabı nerelerden alabiliriz acaba bilgi verirseniz çok memnun olurum.. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  26. kitap artık hemen her kitapçıda mevcut.hatta marketlerin kitap bölümlerinde bile var.internet üzerinden de alabilirsin.

    YanıtlaSil
  27. merhaba,
    sitede ciddi bir emek var, önce bunun için teşekkürler
    yıllardır uygun diyeti araştırmaktan hala herhangi birine başlayabilmiş değilim. bu kitabı ise almamaya direniyorum çünkü okuduğum herşey sadece bilgi kirliliğine neden olmaya başladı artık. hemen her kitabı okudum. en son karatay diyeti ve taş devri diyeti ile ilgilendim-ki oldukça paraleller, hala da araştırıyorum. son araştırmalarımda ara öğün almanın sağlıksız olduğunu öğrendim. size sorum;
    1-bu diyette ara öğün kavramına nasıl bakılıyor
    2-sağlıklı yağlar ve çiğ kuruyemişlere diyetin ileri aşamalarında izin olacak mı?
    3-kalori hesabı mı yapılıyor?
    4-öğünlerde esneklik var mı çeşitlilik açısından? sürekli aynı şeyler mi yenecek?
    5-bu diyetin, atkins diyetinin bir uyarlaması olduğu yazılıyor bazı diyetisyenlerce. ve atkinsin aşırı kilolarından ve fazla et yemekten kaynaklı gut hastalığından öldüğü söyleniyor, hastane kayıtları da 125 kilo olarak hastaneye yattığını doğruluyormuş. bu konuda bilginiz var mı?
    çok teşekkürler..
    4-

    YanıtlaSil
  28. Gökşen merhaba,

    ben teşekkür ederim:)

    hemen cevaplıyorum seni,
    1-bu diyette ara öğün kavramı diye bir şey yok.
    sloganı izinli besinleri,zaman ve miktar sınırı olmadan acıktığında ve doyana kadar ye:)
    2-ne yazık ki yağ 3.evrede yani güçlendirmeye geçince ödül öğünü denilen serbest menüler içinde mevcut.kuruyemişler ise en son evrede yani korumada yenebilir.
    3-kalori hesabı yok.bknz.madde 1:)
    4-atak evresi saf proteinden oluştuğu için yiyecekler sınırlı gibi gelse de tariflerden de anlaşılacağı üzere yaratıcılıkta sınır yok.2 evreye beraber sebzelerin de eklenmesiyle sıkılmadan devam etmek mümkün oluyor.
    5-atkinsle tek ortak düşük karbonhidrat diyeti olmaları.fakat atkins kolestrol,damar tıkanıklığı ve birçok hastalığı tetikleyen yağların hepsini ve hatta kızartmaları bile sınırsız önerirken dukan'da yağ hiç yok.ve atkins hayat boyu bu şekilde beslenilmesi gerektiğni söylerken(karatay da böyle yanılmıyorsam) dukanın belli başlı birkaç kuralını hayat boyu uygulayarak tüm besinleri tekrar yemeye başlıyoruz.(atkins'in kalp krizinden öldüğünü biliyorum ama kilosunu duymamıştım)

    başlamaya karar verirsen yine bekleriz:)

    YanıtlaSil
  29. Merhalar Simla Hanım,
    Vermek istediğim 5 kg vardı ve diyete 13 Aralıkta başladım bugün 11. günüm ama sadece 1,7 kg verebildim. Hiç bozmadan devam ediyorum ama yorumları okuyunca çok yavaş ilerliyor gibi geldi. Sizce normal mi ya da ne yapmam lazım.
    Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  30. cpinar merhaba,
    Bu diyet aşırı kilosu olanlarda daha hızlı etki ediyor.Genelde fazla kilonun önemli bir kısmı ödemden oluşuyor ve atakta aslında hızlı olarak giden bu ödem.Sende fazla ödemde yokmuş demek ki.
    kaç gün atak yaptın?

    YanıtlaSil
  31. 5 gün atak yaptım 1,4 kilo verdim. ama sonrasında durdu 6 günde sadece 300 gr verebildim. 1+1 şeklinde devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  32. Simla hanım bir sorum daha olacak size. 1+1 mi devam etsem yoksa 2 gün protein diğer günler serbest mi yapsam. Sizce hangisi daha iyi olur benim için. Bu arada 2 gün diyeti bozdum umarım bu süreci daha da yavaşlatmaz :((

    YanıtlaSil
  33. 2/0 çok uzun vadede ancak ek desteklerle fayda sağlıyor(lpg,kavitasyon vs.)2 günü mutlaka uygulayabilirim diyorsan dene ama ben olsam 1/1 yapıp hızlıca kurtulurum.tabi kaçamak yapmamak kaydıyla:)

    YanıtlaSil
  34. Bende tam tamına 23 gündür dukan diyetini uyguluyorum. 6 gün ataktan sonra seyir evresine devam ediyorum bugün itibariyle 7,1kg verdim. Diyetin yan etkilerinden KABIZLIK sorununu ciddi anlamda yaşadım. Rejime başladığım günden beri her akşam kayısılı activa yiyorum listede olmamasına rağmen.Ve son zamanlarda bu sorunu tamamen çözdüm! Doğadan form Mısır Püsküllü çay çıkarmış kesinlikle birebir çözüm! günde 1 paket kocaman bir bardağa yapip içiyorum en fazla iki tane içilebiliyor, bana 1 tane yeterli olduğu için 2.yi kullanmıyorum. Agır kabız vakalarında 2 tane kullanılabilir, kesin deneyin derim.

    YanıtlaSil
  35. Öncelikle blogunuzdan çok faydalandığımı bilmenizi isterim ve bu nedenle sizi tebrik etmek istiyorum.

    32 yaşında 15 gündür Dukan diyetini yapan biri olarak başladığım ilk günkü kilomda devam etmemden çok endişeleniyorum.
    Evet diyetten çıktım( dukana başlamadan önce diyetisyen eşliğinde diyet yapıyordum) fakat iradeli bir insan olarak başladığım dukan diyetini hiç bozmadım.
    170 boyundayım
    68 kilo ile başladım
    5 gün atak yaptım, şu anda da 5+5 olarak devam ediyorum.
    Yasak hiç bir şey yemedim.
    Ve hala 68 kilodayım.

    Sizce doktora mı gitmeliyim, diyeti yapan herkes hatrı sayılır kilolar verirken benim bir gram dahi vermemiş olmam bir hastalık göstergesi midir?
    Çok endişeleniyorum.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)

      Teşekkürler:)
      Bana kalırsa bunun nedeni başka bir diyetten çıkmış olmak.Vücudun direndiğini düşünüyorum açıkcası.
      Tabi ki tıbbi olarak da kilo vermeyi engelleyebilecek nedenler de mevcuttur ama diyetisyene başlarken eminim bu tetkiklerden geçmişsindir.
      Aşağıdaki sebepler de etken olabilir.
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/04/duraganligin-nedenleri-ve-cozumleri.html

      Sil
  36. hızlı yanıt için çok teşekkür ederim.
    evet tetkiklerde geçtim ve hiç bir sorunum yok ve diyeti hiç bozmadım.
    sizce, bu direnişe rağmen ki 16.günümdeyim ( bir gram bile vermedim) diyete devam etmeli miyim? Yani bu direniş bir gün sona erer mi? Dukan sitesinde önerilen seyir evresi 45 gündü, ben 11 gününü tamamladım ve sonuca ulaşamadım.Diyeti uzatmak beni sağlığımdan eder mi? yoksa bir gün normale dönecek mi? çevrenizde benim gibi bir örnek var mı? çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak 1 gününü yazar mısın bana?bakalım eksik veya fazla var mı?

      Sil
  37. merhaba atak döenminin sonundayım bağırsak bozukluğu başladı tavsiyeniz nedir

    YanıtlaSil
  38. bozukluktan kabızlığı kastettiğinmi düşünerek ,az önce başka bir arkadaşa yazdıklarımı kopyalıyorum.
    bol su,yeşilçay(2 kupa)balsamik sirke,goji berry(geceden suda bekletip sabah suyuyla içip üzerine yine ılık su iç)acı pul biber,sebze günlerinde yer elması(aç karnına çiğ olarak),günde 1 çay kaşığı keten tohumu izinli ,yoğurda ekleyip yemek işe yarar.
    hiçbiri işe yaramazsa besin desteği olarak eczaneden probiyotik alabilirsiniz.(müshil değil)

    YanıtlaSil
  39. merhaba mert ben

    bu diyeti yapıp yapmamakta çok kararsızım .Haftada 2-3 akşam dışarı çıkıyorum ve gece restorantlarda yemek yemek zorunda kalıyorum.

    Burda size sormak istediğim soru şu


    4 evreli diyeti tamamladık ve istediğimiz kiloya eriştik.

    Bundan sonra diyetin dışına çıkabiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba mert,
      bir erkek için restoranlarda dukan'a uygun yiyecek bulmak evde hazırlamaktan çok daha kolaydır.bu anlamda şanslısın.tabi bu yemeklere içki eşlik edemeyecek ama diyetin 3.aşamasında o da dahil olacak(haftada 1 kez de olsa:))
      2.evrenin sonunda zaten istediğin kiloya ulaşmış oluyorsun.3.evrede sabitleme,4.evre ise hayat boyu sürecek olan evre.yani bu aslında diyet değil bir beslenme biçimi oluyor.4.evrede birkaç önemli Dukan kuralını uygulayarak artık normal beslenmeye dönebiliyoruz.
      başlamaya niyetliysen kitabı detaylıca okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  40. merhabalar…ben dukan diyetinde 10.gunumdeyım ve yaklasık 4 kılo verdım…yalnız bugun ön dişlerimde beyaz lekelenmeler gordum…acaba vıtamın eksıklıgınden kaynaklanıyor olabilir mi..bu durumla karsılaşan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dişlerde lekelenmeyi ilk kez duydum bu diyette.Öyle bile olsa 10 günde olması çok zor böyle bir etkinin.Atağı kaç gün yaptın?Seyirde sebzelerden yeterince vitamin alıyoruz.bu diyette vitamin eksikliği vardır diyemeyiz bu yüzden.

      Sil
    2. internette şu yorumu buldum.belki yardımcı olur.
      ''Anlattiginiz sey dislerin su kaybi olmali.Eger geniz eti,deviasyon ve bunun gibi bir nedenle burundan soluk alamiyorsaniz, surekli agiz solunumu yapiyorsaniz(ozellikle geceleri),dislerde su kaybi olur.Agiz icersinde nemli bir ortamda bulunan disler ,agiz solunumu nedeniyle kurur , su kaybina ugrar.Bu da disin yapisinda degisiklige neden olur ve mine uzerinde gecici beyazlanma yaratir.Ancak bir sure tukruk temasiyla normal nemli ortam icersinde kalirsa kisa bir zamanda normale doner.Bu gune kadar buyuk bir ihtimalle lekeler tamamen kaybolmustur .Saglikli gunler dilegi ile...''Dişhekimi Serhad Güngör www.dissagligi.com

      Sil
    3. çok teşekkür ederim...
      paylastıgınız yorum cok yerınde oldu.cunku bırkac gunluk soguk algınlıgıyla burnum tıkandı ve gecelerı de tam da bahsettıgınız seyı yasadım..agız kuruluğum çok oldu...umarım denildiği gıbı gecıcı bır durumdur.
      atak donemını 5 gun yaptım...seyır donemınde cok fazla sebze tüketemedım...çunku yağ olmadan sebze yemeklerını yapmak ıcımden gelmıyordu...sadece salata tukettım.. bu sıtedekı tarıflerınızle yenı tanıstım...bundan sonra aynı damak tadında olacağımız kesın...:)

      Sil
  41. merhaba simla hanım.
    şu anda neyazıkki cok kotu bir haber aldım.dukan dıyetını uygulayan bir arkadasım rahatsızlanarak hastanede tedavı goruyormus.pankreası zarar gormus.ve doktoru omur boyu et ve cesıtlerını yemesını yasaklamıs.altı aydır dıkan dıyetını uyguluyordu.ben de 25 gundur bu dıyetı uyguluyorum ve acıkcası korkmaya basladım.vıtamınsız meyvesız.. Allahın yarattıgı nımetlerın hepsnın bır hıkmetı varken bunlardan tamamen soyutlanmak ne kadar dogru.sız cevrenızde uzun sure sonunda rahatsızlan bırılerını duydunuzmu acaba

    YanıtlaSil
  42. merhaba,
    arkadaşının durumunun sadece dukan'a bağlamak bana doğru gelmiyor.ancak diyetler gizli rahatsızlıkları tetikleyebilirler.diyet süresince tahlil ve kontrollerini yaptırmış olsaydı bu durumu önceden kontrol altına alabilirdi.
    bu diyeti 6 aydır uyguladığına göre ciddi kilo sorunu vardı sanırım ki bu durumda hangi diyet olursa olsun kontrolsüz devam etmek risk taşır zaten.
    herkese herzaman tavsiyem diyet öncesi ve sırasında kontrolleri aksatmamak.

    YanıtlaSil
  43. Meyvelere gelince aslında meyve tüketiyoruz diyet boyunca:)nasıl dersen aslında sebze olarak bildiğimiz çoğu şey meyvedir.(kabak,patlıcan,domates,biber vs)ve vitamin açısından da çok zengindirler.yani herşeyi yemek zorunda değiliz gerekli vitamin ve mineraller için.

    YanıtlaSil
  44. ben dıyete başlamadan tahlil yaptırmadım ne yazıkki..bugun yaptırdım...sonuclarıma gore devam edıp edemeyecegıme bakıcam..ama devam etmeyı cok ıstıyorum..cunku bu gunlerde kılo kaybım duraksamasına rağmen kaydadeğer kılolar verdım...pazartesı sonuclarımı alıcam...ınşallah bırsey cıkmaz..
    sağlıklı gunler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah güzel çıkacak sonuçlar.haber bekliyorum:)

      Sil
    2. iyi akşamlar.ben 89 kiloyum boyum 165.70kiloya düşmek istiyorum.nekadar zamanda bu kiloyu veririm ve ağır zor bir diyetmi ?

      Sil
    3. eyüp eklediğim linkteki testten ortalam süreyi görebilirsin.kolaylıktan kastın ne bilmiyorum ama aç kalmadan yapılabilen nadir diyetlerden.tabi bol bol et,yumurta,yoğurt seviyorsan.
      DUKAN TEST

      Sil
  45. merhaba simla hanım..
    tahlıl sonuclarımı aldım ...guzel cıktılar..yani dukana devam :)

    YanıtlaSil
  46. Merhaba, ben dukan diyetinde ilk 3 gün atak evresini gerçekleştirdim, zorlanmama rağmen kaçamak da yapmnadım, ancak 4. gün bozdum ve deli gibi antep fıstığı ceviz kuru üzüm felan yedim:S Ancak ben tam regl öncesi dönemde başladım ve aslında kilo da verdim yaklaşık 2 kilo ama dayanamadım, ve bir de seyahate çıkacağım ve orada da yemek yiyeceğimi biliyorum, sanırım strese girip hızlı kilo vermek istedim. Aslında benim size sorum, ben şimdi devam etmeme kararı aldım diyete ve kitabı da okuyup seyahat sonrası esaslı bir şekilde yapmak istiyorum. ama siz bu diyetin sadece 2 kez yapılabileceğini söylemişsiniz, yine bırakır mıyım diye korktum açıkcası:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu merhaba,
      Dukan bunu her diyet için söylüyor aslında.Zayıflamayı ciddiye alıp,habire kilo alıp vermemek lazım.Her diyetle kolestrol artıyor,kilo vermeye direnç oluşuyor.Fakat bu büyük kilolar için geçerli.2 kilo için korkmana gerek yok.Seyahatten döndüğünde senin de dediğin gibi esaslı bir şekilde başlarsın:)

      Sil
  47. Merhabalar;
    Ben Atak evresinin 5.günündeyim, bugün 2.evreye geçicem ama hiç kilo veremedim. Hiç kabızlık problemim olmamıştı, sadece son gün yaşadım.Su+çay+süt ile birlikte günde aldığım sıvı miktarı 2 litre oluyor. Ancak sadece ilk günümde yarım 1 kaşık buğday kepeği yiyebildim, diğer günler hiç yemedim. Kilo veremememin sebebi bu mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle buğday değil yulaf kepeği olmalı diyetinde.Ve mutlaka kullanmalısın.
      Neler yaptığını detaylı yazar mısın.eksik var mı bakalım?

      Sil
  48. merhaba ben dukan diyetinin kitabını aldım okuyorum yalnız tarifler bana farklı geldi mesela deniz ürünleri yemekten hiç hoşlanmam acaba tarifleri bire bir mi uygulayacağım yoksa alternatifleri var mı? birde diyet listesinde ara ve ana öğünler var ama yukarıda herşey sınırsız ve istediğin zaman yenebilir yazmışsını .kafam karıştı yarın başlayacağım için acil cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      tarifleri birebir uygulamana gerek yok.İzinli gıdaları istediğin gibi karıştırarak yaratıcılığını kullan.Sağ tarafta her evreye uygun tarifleri birarada bulabilirsin.Hepsi bizim damak tadımıza göre merak etme.
      Kitapta verilen öğünler örnek.Acıktıkça izinli gıdaları yiyebilirsin.
      Gün içinde detaylı liste yayınlayacağım.Takip edersen faydası olacaktır.
      Kolay gelsin.

      Sil
  49. Merhaba
    ben Dukanın internet sitesindeki testi uyguladım ve sonuç olarak kilomla alakalı bir tebrik aldım :) boyum 1.63 kilom 57. Ama basen bölgelerimde ve bacaklarımda üst kısma nazaran çok abartı bir görüntü var. Sizce diyeti uygulasam bende işe yararmı? En fazla kaç kilo verebilirim?

    YanıtlaSil
  50. MERHABA BEN HÜLYA BENDE TAM 25 26 KILO ARASI VERICEM DUKKAN TAM BANA GÖRE BIR DIYET KITABI SIPARIS ETTIM GELICEK VE BASLICAM FORUMU DOLDURDUM 6 GÜN ATAK DÖNEMI ARDINDAN IKINCI EVRE COK HEYECANLIYIM INSALLAH BASARIRIM!!!

    YanıtlaSil
  51. dukan da bugun 7.günüm dün tartıldıgımda 2kg vermiştim fakat bugun baktıgımda 1kg geri almıs gibi görünüyorum moralim çok bozuldu atak evresini bugun bitirip yarın seyir e geçmeyi planlıyodum fakat hevesim kırıldı.bide canım çok fazla tatlı şeyler istiyor iyice zora soktu beni ama vermem gereken 20kg var :(

    YanıtlaSil
  52. BENDE SIZE BIRSEY SORMAK ISTERIM KITAP SIPARISI VERDIM ELIMDE DAHA ULASMADI AMA SORUM SU OKADAR GÜZEL TÜYOLAR TARIFLER VARKI INSAN KITABI OKUMADAN BILE VERDGINIZ BILGILERLE BILE YAPABILIR BENCE YANI BASLASAM BURDAKI BILGILERLE OLURMU CÜNKÜ 7AYA AZ KALDI BENIM ACIL KILO VERMEM LAZIM SIZIDE GEC BULDUM EGER BASLA DERSENIZ BURDAKI ÖRNEKLERLE BASLARIM KITABIM GELINCI OKUR DEVAM EDERIM AYRICA DR;DUKAN A SONSUZ TSKELR BÖYLE BIR DIYET BULDUGU ICIN CÜNKÜ BEN COK EZ SEVEN VE TÜKETEN BIR INSANIM BU SAGLIKLI BESLENME DE SANKI BENIM ICIN YAZILMIS CVPLARINIZI BEKLIYECEGIM EN KISA ZAMANDA BASLAMAK DLEGIYLE IYI GÜNLER!!!

    YanıtlaSil
  53. merhaba ben murat
    bugün 5. günümdeyim atak evresini 10 gün yapmak istiyorum bugüne kadar 4 kilo verdim fakat yediğim besimleri tatlandırmak için ne yapabilirim mesela acı toz biber kullanmak gibi ne önerirsiniz
    iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden 10 gün Murat?Testi uygulamış mıydın?
      atakta ekstra kullanabileceğin besinleri buradan okuyabilirsin.
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2010/11/atak-evresinin-ozeti.html

      Sil
  54. MERHABA , 5 GUN ATAKTAN SONRA +2 GUN ILE SEYIR SURECINDEYIM.SIKINTIM YOK ACIKMIYORUM.HEDEFIM 15 KILO 110 GUNDE..IKIZ COCUKLARIM OLDUGU ICIN VE CALISIYOR OLMAMDAN DOLAYI MALESEF SPOR YAPAMIYORUM.AMA GUNLERIM COK HAREKETLI GECIYOR.UMARIM KILO VERMEMI YAVASLATMAZ.BIRDE BAZEN COCUKLARIMA YAPTIGIM YEMEKLERI NASIL OLMUS DIYE AZICIK TATMAK DURUMDA KALIYORUM.KACAMAK SAYILMAZ DEGIL MI?AYRICA BU WEB SAYFASI ICIN TESEKKURLER, EMEGINIZE SAGLIK..SEVGILER

    YanıtlaSil
  55. merhaba,
    kolay gelsin:)
    ikiz olunca düşünemiyorum bile evdeki hareketi:)

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar,diyete bslayali bir hafta oldu 2,5 kilo verdim hersey güzel giderken 3 gündür asırı derece de bas dönmesi var hiçbir eksik Yada kaçamak yemedim ama bas dönmesinden dolayı diyti istemeden de olsa bırakmak zorunda kalacağım sarhoş gibi geziyorum dışarıya yalnız çıkamıyorum Ptesi doktora gideceğim bu tamamen diyetle alakalı mı bilmiyorum ama bu durumdan korkmaya başladım

    YanıtlaSil
  57. merhaba:)
    atağı kaç gün yaptın?
    vücudun yeni düzene alışmaya çalışıyor.
    ayrıca bol ödem atılan bu evrede vücudun dengesi için doğal maden suyu kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dukan testinin sonucunda 4 gün atak yazıyordu ben 5 gün yaptım bas donmem bugun gecti ama korkudan arada ağzıma küp seker attım ne yalan söyleyim dışarıda bayilmaktan korktum ama dvm ediyorum yinede alıştım diyete

      Sil
  58. Yan etkilerin arasinda sac dökülmesi de sayilabilir mi acaba?
    4,5 aydir yapiyorum ve 18 kg verdim. Ama saclarim avuc avuc dökülüyor. Yaglarla friksiyon yapiyorum iyi sonuc alamadim. 6 kg sonra güclendirmeye gececegim, bakalim degisiklikler nasil etkileyecek?
    Simla Hanim size icten tesekkürler,siz olmasaydiniz 25 kg fazlaliklarimla dolasiyor daha dogrusu evde oturuyor olacaktim...

    YanıtlaSil
  59. :))dukan adına kabul ediyorum teşekkürünü:)
    saç dökülmesi dukan'dan ziyade tatlandırıcılardan kaynaklanıyor olabilir.hangisini kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  60. Stevia sivi kullaniyorum ama diyetin basindan beri 100 cl ancak bitirmisimdir.Cayda kahvede hic kullanmam ancak kek veya tatli yaparken kullaniyorum.

    YanıtlaSil
  61. Merhabalar,
    Diyete başlayalı 2,5 ay oldu ve 12,5 kg verdim.Spor yapamadım malesef.Bel ağrısı,diz ağrısı tansiyon ,inisülin direnci ,yorgunluk ,mutsuzluk problemlerim vardı.şimdi kendimi çok iyi hissediyordum.Tek sorunum balık ve tavuk tüketemiyorum .Akupunktur,düşük glisemik indeksli diyetler ve birçoğunu denedim bu kadar başarılı olmadım.Dukan diyetinden çok memnunum ,umarım istediğim kiloya ulaşırım.ilk ay hızlı verdim kiloları fakat şimdi çok yavaşladı umarım normal bir durumdur.diyeti uygulayan herkese başarılar ve tariflerinizle yardımcı olduğunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  62. Mrblar bende bu diyete baslamayi dusunuyorum fakat gozlerimde ciddi bi hastaligim var bi yan etki yaparmi acaba gozumw bununla alakali bilginiz varsa paylasirsanz sevinirm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      bu konuyu dr.'a danışmakta fayda var.protein diyetinin rahatsızlığının üzerinde etkisi olup olmayacağına ancak bir dr.karar verebilir:)

      Sil
  63. merhabalar
    28 gün oldu 5 kilo verdim fakat çok düzenli olan adet dönemimde 10 gün gecikme oldu ve halada olmadı bir sorun olabilirmi.diyeti bırakmalımıyım tekrar düzene girermi lütfen bilgi verirmisiniz..

    YanıtlaSil
  64. selamlar
    Ben beren bende şu an 4.atak evresindeyim ,halsiz ,eklem ağrısı ve yorgunluk var.Bunlar gecicimi acaba ?? Diyeti bıraksammı yoksa devam etsemmi??Seyir evresinde gececekmi ve ne kadar sürer bu şikayetler?Lütfen yorum yazın ,şu ana kadar 4 kg verdim.

    YanıtlaSil
  65. merhabalar
    Diyete başlayalı 18 gün oldu ve 4 kilo verdim. gayet memnunum. ilk başlarda mide bulantısı yapıyordu fakat yumurtayı azaltında bulantılarda kesildi.

    benim sorum kalsiyum eksikliği ile ilgili... tırnaklarımda aşırı kırılma ve saç dökülmesi gibi yan etkileri oldu. Kalsiyum takviyesi yapsam bir zararı olur mu diye soracaktım veya sizin tavsiye edebileceğiniz başka bir öneri varsa çok iyi olur Sİmla hanım. şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgi,
      Kalsiyum eksikliğini ölçürdün mü yoksa sen mi öyle tahmin ediyorsun?
      Eğer kalsiyum değilse sorun yağ ekiskliğinden kaynaklanabilir.
      Günlük 1 tatlı kaşığı z.yağ hakkını mutlaka kullan.ve diyetine omegadan zengin yağlı balıkları ekle.
      eğer kalsiyum eksikliği söz konusuysa takviye alabilirsin.

      Sil
  66. nişastasız sebzeler hakkında bilgi verirmisiniz.nedir bu nişastasız sebzeler ve nasıl tükeitlmelidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nişastalı sebzeleri saymak daha kısa sürecek:)
      patates,mısır,bezelye,yer elması ve enginar nişastalı sebzelerden ve izinli değil.bunun dışında havuç ve pancar çok az tüketilebilir.diğer sebzeler bizim için uygun.ps günlerinde proteinlerle beraber istediğin şekilde yiyebilirsin.

      Sil
  67. benim bildiklerim domates salatalık marul yeşil yapraklı olanlar mesela roka maydanoz da var mı acaba?...cevabınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  68. ıspanak kabak patlıcan karnabahar soğan nohut lahana kereviz fasulye brokoli gibi sebzeleri haşlayıp az yağlı olarak yemek yapsam ikinci aşamada ataktan sonra tüketebilir miyim?atak evresini on gün yapıcam bugün daha 4.günüm ama tartılmaya korkuyorum bir değişiklik olmamıştır belki diye:)cevaplarınız için teşekkürler:):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorulardan anladığım kadarıyla kitabı okumadan başlamışsın.oysa ki tüm bu sorularının cevabı kitapta mevcut.
      öncelikle 10 gün atak neden?testte öyle mi çıktı sonuç?
      kitabı okumadan herşey havada kalacak ve muhtemelen yanlış uygulayacaksın diyeti.bu diyet yanlış uygulandığında sonuç vermeyeceği gibi sağlıksız da olacaktır.
      sağ kolonda tüm evreleri tek tek okuyabilirsin.ama kitabı okuyup mantığını da kavramalısın.

      Sil
  69. evet kitap elimde yok...netten alıcam en yakın zamanda inşallah...testi yapamadım atak evresini on gün uygulama kararını kendim verdim çünkü 73 kiloydum ve kısa zamanda 7_8 kilo vermek istedim..bu gün tartıldım ve 69 kiloyum...söylediklerinizde haklısınız sağlıksız olabilir..dün kan tahlili doktora gittim sonuçlarımı pazartesi alıcam.zaten sizin eklediklerinizi okuduğumda sorularımın cevabını buldum herşeyi çok güzel açıklamışsınız saolun..çok teşekürler

    YanıtlaSil
  70. benim diyette 1. haftanin sonundayim toplam 2 kg verdim ama zaten cok kilolu olmadigim icin ve diabet oldugum icin yavas kilo verecegimi biliyordum. neyse, yorumlarda verilen kilolari okuyunca ozendim bende benimkini yaziyim dedim. ama esas paylasmak istedigim kabizlik icin bir cozum onerisi olucakti. diyete devam ederken sabahlari 1-2 bardak ilik su ictikten sonra 1-2 bardak filitre kahve ictim ve sonra, yere bagdas kurarak oturdum ve ellerimle haliya dogru one uzandim. bir kac kere uzandiktan sonra bagirsaklarim aniden calismaya basladi ve sorun cozuldu.
    baskalarinda ise yarar mi bilimiorum ama zararsiz ve kolay bir yontem denemeye deger diye dusunuorum.
    bloga verdiginiz emek ve leziz tarifleriniz icin cok tesekkurler....

    YanıtlaSil
  71. bende dukan diyeti yapmak istiyorum ama çevreden duyduğum yorumlarla başlamaya cesaret edemiyorum dukan diyeti zengin diyeti filan diolar acaba nekadar doğru kitabı edinicem en yakın zamanda, dukan testini nasıl yapıcam peki?

    YanıtlaSil
  72. Merhaba simla hanım takviye olarak vitamin desteği almak uygunsa hangi marka vitamin verirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. markanın hiç önemi yok.basit bir multivitamin işinizi görür.
      ama bana kalırsa öncelikle sebzelerden faydalanmak daha doğru.eğer tahliller neticesinde gerek olursa kullanılabilir.

      Sil
  73. Merhaba. Ben dukan diyetini yapmak istiyorum ama diyet bittikten sonra kilo alırmıyım diye korkuyorum.Acaba bilgi verebilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm aşamalara uygun gidildiğinde kilo almak mümkün değil.

      Sil
  74. Merhaba bn ingilterede yasyrm ve kilolatimdn sikayetciyim aslinda gozle gorulen bir cirkinlikte kilom yok fakat rahatszm 10 kilo wermek istyrm dukan diyetinden inanin suan dolanirken haberim oldu we cok merak ediyrm lutfen benide bilgilendirinnn! !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seha Merhaba,
      Diyete ait kitabı okuyarak bilgi edinebilirsin.İngiltere'de hizmet veren koçluk sistemi de mevcut. dukandiet.co.uk

      Sil
  75. Merhaba,atak evresinin 3. Gunundeyim kabizlik halsizlik yok ama ciddi bir sekilde BASAGRISI var.korkmaya basladim :/

    YanıtlaSil
  76. Merhaba adım Oya. bugün 3. akşamım. benim 16 kg vermem gerekiyor. şu ana kadar kilomda hiç azalma olmadı. bişeyleri ters mi yapıyorum acaba?? çok şükür kabızlık sorunum da olmadı. akşam yatmadan önce 2 çorba kaşığı yulaf kepeği ve yağsız süt alıyorum. tek sıkıntı 20 dakikalık yürüyüşü şu ara yapamıyorum. her yer kar buz. onun yerine ne yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  77. Merhaba, benim su an kilom 59,hedefim de 50-52. gerci dukan 53 uygun goruyor. 3 gunluk bir atak belirledi. diyete pazartesi basladim bugun ikinci günü henüz ama biraz halsizlik ve bogaz agrisi, burun akintisi gibi grip belirtileri var. diyetle ilgili olabilir mi? diyetten once de ictigim omega3 ve c vitaminine devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  78. ben Zeynep 15 yaşındayım bu diyeti nasıl uygulayacağıma karar veremedim yaşıma uygun olup olmadığını anlamadım ancak bugün diyete başladım bana yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  79. bağırsak bozukluğu normal mi ama kabızlık değil tam tersi su gibi olması...

    YanıtlaSil
  80. Merhaba, bu tarz diyetlere çok zararlı, ileride kalp damar hastalıklarından kansere kadar zararlar açağı gibi yorumlar yapılıyor uzmanlarca. Bunların doğurluğu var mıdır ?

    YanıtlaSil
  81. Lutfeennnn cvp...leylaa ben..n gecen hafta basladim diyete.67.700du kilom.iki gun once seyir evresine gecicekken diyeti bozmk zorunda kaldim.65.300e dusmustum.bugun tartildim ve 66.600um.tekrar seyir evresinden baslasam olurmu..57 kiloya dusmk istiyorum.sabahtir resmen psikolojim bozulduu.yardimm simla hanimm

    YanıtlaSil
  82. leyla seyirden devam edebilirsin.ilk günün sp olsun ama.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Simla Hanim,
    Ben dukan diyetindeki her seyi uyguladim, atak 6 gundu. Ben 2.2 vermem gerekirken 1.5 verdim, 20 gun sonunda da 3 kilo verebildim, Yurus yapmayi birakmak zorundaydim cunki inanilmaz bir kas agrilarim basladi merdiven bile cikamiyorum canim aciyor, ve dizlerimin icinde ki icin icin gelen bazi agrilar olusmaya basladi,
    bende spor yapmayi biraktim, PH dengesini koprumak icin biocarbonat iciyorum birazcik duzelir gibi oldu derken yine agrilar suruyor .... Kilo veremedigim gibi agrilarda var ... keyifli bir diyet olmasina ragmen ne yapmaliyim diye dusunmeye basladim ... birakmalimiyim bu diyeti ne dersiniz ? Tesekkurler,
    Selvi

    YanıtlaSil
  84. Selvi merhaba,
    bol su içilen diüretik bir diyet yapıyoruz dolayısıyla idrarla beraber yararlı minerallerde de azalma olabiliyor.bu da genellikle kas ağrısı olarak yansıyor.tuz olarak rafine tuzlar yerine doğal kaya tuzları tüketebilirsin ,günde 1 şişe yüksek magnezyum içeren doğal maden suyu da iyi gelecektir.
    kilo verme hızını etkileyen pek çok faktör var.kullanılan ilaçlar,metabolizma hızı,yaş,verilecek kilonun oranı veya farketmeden diyeti yanlış uygulamak gibi.

    YanıtlaSil
  85. merhaba ben üzgün (((
    2012 nin eylül ayında diyete başladım 10 gün atak yaptım 3 ay sonunda 15 kilo verdim sonra gebelikten dolayı diyeti sonlandırmak zorunda kaldım.gebeliğim devam etmedi şubat ayında sonlandırıldı sonrasında bir ay kadar zaman sonunda diyete tekrar başlama çalıştım ama bir türlü konsantre olamadım 3 gün diyet yaptım sonra bıraktım ama şuan 7. günümdeyim direk olarak seyirden başladım ve 7 gündür 1 kg bile veremedim üstelik diyete başladığımda yürüyüşede başladım aslında herşeye harfi harfi uyuyorum ama neden kilo veremiyorum. ilk başladığımdada 20 gün sonra kilo vermeye başlamıştım. sizce bu normalmi yoksa bendemi var bi anormallik. şuan 20-25 kilo fazlam var :(

    YanıtlaSil
  86. Ben 2-0 yöntemine basladm ama proteın gunü dısında etiform nesfıt falan yıyorum kılo vermemı etkıler mi lutfen mi lutfen cvp

    YanıtlaSil
  87. Elini veren kolunu kaptırıyor mu bu dukanda 63 ile başladım 55 kilo oldum bırakmak istiyorum yulaf kepeğini ömür boyu yemek zorunda mıyım

    YanıtlaSil
  88. merhaba ben dukan testini yaptım.kitap dediginiz hangi kitap nerden bulabiliriz bütün kitapçılarda var mi.kitapta dönemlere evrelere göre listeler mi var herkese aynı liste mi uygulanıyor.kitabın adını yazarsanız memnun olurum zehra

    YanıtlaSil
  89. Simla hnm merhaba,
    bende bugün başladım dukana 20 kg kadar vermek istiyorum. internetten bulduğum bazı tarifleri yapmayı düşünüyorum yalnız birşey kafamı karıştırdı. şuan atak evresinde olduğum için günde 1,5 kaşık yulaf kepeği yemem gerekiyor ya, örneğin kıymalı gözleme tarifi 2 y.k kepek ile yapılıyor. ben kıymalı gözlemeden sadece 1 tane mi yiyebilirim. hem öğlen hem akşam öğünümde kıymalı gözleme yesem hata mı yaparım. yani yulaf kepeği 1,5 kaşıkla sınırlı mı yoksa izinli gıdalardan olduğu için fazlasını tüketebilirmiyim

    YanıtlaSil
  90. Simla Hanım merhaba
    Ben dukan diyetin 20/11/2013 tarihinde 6 günlük atak evresi ile başladım. Bugün 3. günüm ve midem bulanıyor sebebi nedir.

    YanıtlaSil
  91. Simla Hanım merhaba
    Ben dukan diyetin 20/11/2013 tarihinde 6 günlük atak evresi ile başladım. Bugün 3. günüm ve midem bulanıyor sebebi nedir.

    YanıtlaSil
  92. femre merhaba,
    yukarda bahsettiğim gibi alışma süreci içinde çok normal.zamanla azalacaktır.

    YanıtlaSil
  93. iyi günler,

    15 kilo fazlam olduğu için 1 ay önce başladım diyete. 1 ayda 5 kilo verdim. geçen hafta kan tahlili yaptırdım, ürik asit ve kolestrol yüksek çıktı. kan şekeri de baya düşük çıktı( 70 alt sınırken ben de 58 çıktı.) günde yaklaşık 1.5 litre su içiyorum ve 45 dk yürüyorum. yulaf kepeğini de ihmal etmiyorum ama yine de bu sonuçların çıkması biraz canımı sıktı açıkcası. 2 hafta sonra doktorum bir daha tahli yaptıralım dedi.. diyeti bırakmak da istemiyorum sizce değerlerin düzelmesi için başka ne yapabilirim??

    YanıtlaSil
  94. başlangıçta bu değerlerin yüksek çıkması normal.zayıflarken atık maddelerin ortaya çıkması neticesinde olabilir.bol suyu ihmal etmeden yumurta sarısını azaltarak devam edilebilir.(bu arada önceki kolestrolünüz kaçtı?bazen önceki değeri bilmeden başladığımız için yanılabiliyoruz.önceden yüksek olan kolestrol düşmeye başlamış da olabiliyor.

    YanıtlaSil
  95. merhabalar adım gül.öncelikle sitenizin çok güzel oldugunu söylemek istiyorum aradığımız bi çok şeyi bulabiliyoruz :)
    benim size bi sorum olacak.ben yaklaşık 13 kilo vermem gerekiyor dukanla. atak 3 gün seyir 3 ay olarak başlamam gerekiyor.ben bu seneki ramazanlıktan önce 3 gün atak yapıp ramazan ayı süresince seyire devam etmek istiyorum.her hangi bir zararı olur mu. özellikle su tüketme açısından.iftar ve sahur arası 3 lt tüketicem elbette ama gündüz bu ihtiyacı karşılayamamam böbreklerimde bi sorun ortaya çıkar mı ?? şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  96. merhaba,ben Nursen.Atak evresinin 4.günündeyim,çok güzel gidiyor 3,5 kg.verdim:) Ancak bağırsaklarım bozuldu,bu normalmidir?Suyu çok fazla (günde 3,5lt.kadar)içiyorum.Aceba ondanmıdır?Şimdiden teşk.

    YanıtlaSil
  97. Diyeti bende yapiyorum 6 gün atak evresinin 5.günündeyim herseyi dogru yapmama ragmen bi kilo bile veremedim sasirdim kaldim üstelik yürüyüsü bi saat yapiyorum.Neden veremedigimi ben anlamadim anlayan varsa anlatsn lütfen :(

    YanıtlaSil
  98. Ben ilk günümdeyim ve aşırı Halsizlik, baş ağrısı var. Saç dökülmesinden bahsedilmiş benim saçlarım normalde de dökülüyor birde diyet yüzünden daha kötü olursa diye endişelendim ama vermem gereken 18 kg var simla hanım bu halsizlik ve dökülmeyi napıcaz :( yardm lütfennnn

    YanıtlaSil
  99. Ben ilk günümdeyim ve aşırı Halsizlik, baş ağrısı var. Saç dökülmesinden bahsedilmiş benim saçlarım normalde de dökülüyor birde diyet yüzünden daha kötü olursa diye endişelendim ama vermem gereken 18 kg var simla hanım bu halsizlik ve dökülmeyi napıcaz :( yardm lütfennnn

    YanıtlaSil
  100. Simla hanim merhaba bu diyeti gut hastaları yapabilir mi acaba

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips