sosyal ağlarda izleyin

25.3.11

SOĞUK YOĞURT ÇORBASI

EVRE:GÜÇLENDİRME(NİŞASTA ÖĞÜNÜ)
MALZEMELER:
-Yarım bardak dövme(aşurelik buğday)
-1 bardak haşlanmış karışık baklagil(nohut,kuru fasulye,barbunya,börülce,kırık mısır vs)
-yağsız yoğurt

Buğdaylar iyice yıkanır ve 1 lt su ile haşlamaya bırakılır.
Diriliklerini kaybedince diğer baklagiller eklenir ve tuzu da eklenerek bir taşım daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Yeneceği zaman istenen miktarda yoğurt ayran kıvamında sulandırılarak karıştırılır ve naneyle servis edilir.

not:güçlendirme evresinin nişastalı öğününde tüketilecek baklagillerin miktarı pişmiş olarak 220gr geçmemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips