sosyal ağlarda izleyin

6.1.11

UZUN SÜREDİR TARİF EKLEYEMEMEMİN SEBEBİ...

Takip edenler farketmiştir sanırım.Bir süredir tarif ekleyemedim.Sebebi ise yeniden bebek bekliyor oluşum:)Tanıtım yazımda hamilelik kilolarımı vermek için bu diyete başladığımı yazmıştım.Fakat o bebeğime kavuşamadan doğuma 1 ay kala kaybetmiştim malesef:(
Şimdi yeniden aynı heyecanı yaşıyorum.Umarım sonunda sağlıkla kucağıma almak kısmet olur.
Bu arada sağlıklı bir kiloda hamile kaldığım için mutluyum tabi.Geçen gebeliğimde diyabet sorunu çıktığı için bu gebeliğimde de kilo alımımın çok az olması gerekiyor.
Bu süre içinde Dukan diyetine devam edemeyeceğim fakat yine de kilo almamak için mecburen dikkatli beslenmem gerekiyor.
Bundan sonra ekleyeceğim yemekler Güçlendirme Evresine ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese hitap edecek.
Görüşmek üzere.
Sevgiler:)

34 yorum:

  1. Canım nasıl sevindim!!! Hayırlı olsun.. Sağlıkla doğsun inşallah :)
    Ben de diyete başladım 4 gün önce, yeni tarif bekliyordum :) Artık var olanlarla yetineceğim onlar bile yeterince çoklar zaten :) Bu arada tamamen kendimi motive etmek amaçlı ayrı bir blog bile açtım. Sayende bu diyete motive olmuştum ve başlamaya karar vermiştim. Şimdi yalnız kalmış gibi hissetsem de aramıza birinin daha katılıyor oluşuna çoookk mutlu oldum!!! Sayende güçlendirme ve seyir evresi için çok güzel tarifler biriktirmiş olacağım.

    Tekrar hayırlı olsun!!!

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim:)
    blogunu izlemeye aldım.bu azimle iyi kilo verirsin benden söylemesi.
    bu arada endişe duyma aç olman gerekmiyor.bu diyetin güzelliği de bu işte.her daim toksun:)

    YanıtlaSil
  3. Simlaa, senin adına çok sevindim.
    Sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almak nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
  4. selamlar,
    senin adına çok sevindim. Allahım inşallah hayırlısı ile kucağına almak nasip eder. ben bu diyete yeni başlayacağım. aslında senden bilgi almam gereken çok şeyler var ama seninle nasıl iletişim kurabileceğimi bilemiyorum. blogunu çok beğendim emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Aslı:)
    Buradan sorabilirsin istediğini.Face hesabın varsa aşağıdaki linkten ekleyip özelden veya duvardan istediğini sorabilirsin yine:)
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001699848855

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Açıkça söylemek gerekirse, özel sebeplerden ötürü Face kullanmıyorum. En iyisi burdan yazışmak. Kitabı yeni aldım ve atak evresinin sonuna kadar okudum. Aslında ekim ayından beri diyetisyene gidiyordum ama son 1 aydır. Uyamıyorum. Sıkıldım, yok bilmem kaç yemek kaşığı sebze, yok 3 köfte, yok 1 meyve.. beni oldukça sıktı. ayrıca hipoglisemi hastası olduğum için ve birazda yalnız olduğumdan akşamdan sonra hem hastalıktan hemde can sıkıntısından saat 22 civarı canım aşırı yemek ve tatlı çekiyor. Bu rejimde istediğim saatte, istediğim miktarda, atak evresinde yazan proteinleri yiyebiliyor muyum? Tavuk, biftek vb. ayrıca yanılmıyorsam coca cola light ve zero'yada izin var gibi geldi, aşırıya kaçmamak kaydıyla tabi. doğru mu?

    YanıtlaSil
  7. bu diyetin hamilelere bir zararı olurmu.bende hamileyim ve fazla kilo ile biraz zamansız oldu.yükümün üstüne tekrardan bir yük gelmesi beni endişelendiriyor ve çok sinirimi bozuyor

    YanıtlaSil
  8. Evet Aslı ben de tam saydığın sebeplerden bildiğimiz türden diyetleri yapamıyordum ama listede yer alan besinleri sınırsız ve her saatte yiyebilirsin.

    Ve adsız hamile arkadaşım(keşke kayıtlı olmasanız da isminizi verseniz.böyle hitap etmek hoşuma gitmiyor:))Kitapta hamilelerin dukan'ı ne şekilde yapabileceği yazıyor fakat ben kendi adıma uygulamayı uygun görmedim.
    Fakat bu demek değil ki her şeyi yiyorum.Hamilelik şekeri riskim olduğundan yine sık ve az beslenmem gerekiyor.Kilo yapan yiyecekleri biliyoruz az-çok.Ben kendi adıma beyaz ekmek ve pirinç yemiyorum.Bunların yerine çavdar ekmeği ve bulguru tercih edebilirsin.Şeker zaten kullanmıyordum.Fakat bu dönemde tatlandırıcılara da güvenmediğimden tatlıdan uzak duruyorum.Meyveyi ara öğünlerde birer porsiyon olarak tüketiyorum , protein ve sebzeyi dengeli almaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bende hamilelik şekeri çıktı, doğumdan hemen sonrasındada(2007 yılı) hipoglisemi hastası oldum. ayrıca çok kilolu hamile kaldım (2002 senesine kadar 53 kiloydum, birkaç rahatsızlık sebebiyle 5 senede uçtum.) Yani açıkça konuşmak gerekirse 83 kilo ile hamile kaldım, 87 kilo ile doğum gittim. Şeker yüklemesinde şeker çıkınca diyetisyene gittim 1 ay kadar ama bıraktım. kilo almamak benim kendi çabamdı. Zaten çok yüksek bir kilo ile hamile kaldığımdan moralim bozuktu. ama ben bu kiloyu avantaja dönüştürmeyi başardım.doktorum sağlıklı beslenirsem, bebeğimin daha rahat gelişeceğini ve bendeki fazlalıklarıda alacağını tavsiye etmesi çok büyük etken oldu. Sadece sağlıklı beslenerek hamilelik süremin tamamında 3 kg aldım. aslında zayıf hamile kalanların kg alma riski, bizim gibi kilolu hamile kalanlarınkinden fazla..doğumdan sonra 78 kg ile hastaneden çıktım...
    Ben bu rejimi yapmaktanda korkuyorum aslında, bundanda vazgeçerim diye.. Şuanda 81,5 kiloyum.ve bu kilo vücuduma, kalbime ve psikolojime oldukça fazla bir yük. Umarım, umutsuzluklarımla güzel başa çıkarımda güzel ve sağlıklı bir kilo kaybıyla eski günlerime kavuşur, ömür boyuda bunu korurum....Sevgiler.. iyiki destek için varsınız..

    YanıtlaSil
  10. Aslı bu diyetin en güzel tarafı fazla kilolarda daha çabuk sonuç vermesi.böylece daha şevkle devam edebilirsin.
    estetik görüntü haricinde sağlık için yapmalısın bunu.
    moralin bozulursa yaz buraya.elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Çok sağol canım, iyiki bu blogun var. zaten estetikten öte, sağlığım için yapmak zorundayım.Tüm organlarım fazla kiloya tepki vermeye başladı. 4 dal doktoru acil kilo ver, sağlığına tekrar kavuş dediler. o yüzden kararlıyım. bugün alışverişimide yaptım. yarın sabah başlıyorum allahın izniyle, bana dua edin, yolumuz açık olsun... Sevgiler ;)
    bu arada senin bebiş nasıl? ne kadarlık oldu. çok özel değilse tabi bu sorular,istersen cevaplamayabilirsin de..

    YanıtlaSil
  12. Hadi bakalım kolay gelsin:)
    biz daha yolun başındayız.9 haftalık şu anda:)

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,
    Yeni gördüm.Hamile olmanıza sizin adınıza çok ama çok sevindim.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ve analı babalı büyütsün.Rabbim dileyen herkese versin.Benim bir oğlum var,İstanbul'da üniv'de okuyor.Onu çok özledim.Bu sene son senesi.Kısmetse cumartesi gelecek.Şimdiden her saniyenin kıymetini bilin.Zaman hızla geçiyor,dün kucağınızda olan kuzucuğunuz bir de bakmışsınız başka diyarlarda.Neyse...Hrşey bu sefer gönlünüze göre olsun.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  14. Amin,çok teşekkür ederim:)
    Siz büyütmüşsünüz artık ne güzel:)Allah hep güzel günlerini göstersin:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. allah tamamına erdirsin canım, hayırlısı ile kucağına al bebişini inşallah...

    YanıtlaSil
  16. merhaba tebrik ederim allah sağlıkla kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin, evladınızın mürüvvetlerini eşinizle sevdiklerinizle görmeyi, bebeğinizi güle oynaya sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
    siz de bana dua edin lütfen inşallah benim de çok güzel sağlıklı ve hayırlı evlatlarım olur

    sormak istedigim sey, acaba hazır pisirilmiş et tavuk veya balık var mı?mesela pına hindi döner var acıkcası yag oranını bilmiyorum bugun kontrol edecegim markette..bildiginiz markalar varsa bizimle paylasır mısınız?
    teşekkürler sevgiler Senem

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Senem,
    Güzel dileklerine teşekkür ederim.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:)

    Ben dışardan pişmiş olarak yalnızca piliç çevirme alıyorum.(Real ve carrefour'da var mesela)
    Onun dışında diğerleri yağsız olmuyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  18. Allah inşallah hayırlısı ile kucağına almak nasip eder. Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  19. coca cola zero atak evresinde içilebilirmi,yada kayısılı light yoğurt

    YanıtlaSil
  20. atakta light içecekler serbest,şekersiz meyveli yoğurtlar yenebilir ama hızlı kilo vermeyi engellediğinden seyirden itibaren öneriliyor.

    YanıtlaSil
  21. Bebeğin hosgelmis hayirlisiyla kucağına alırsın inşallah saglikla büyüsün karnında adını dukan bebek koyalım şimdilik :) bol bol ceviz tüketmediler bebeğine çok yararı var tabi ikinci oldugundan biliyosundur birde Roma maydanoz adacayi tüketme bunlar düşüğe sebep oluyomus teyzemin oğlu eczacilikta okurken derste görmüşler

    YanıtlaSil
  22. (Roka) yanlisanlasilma olmasın :))

    YanıtlaSil
  23. sağol gorkem:)
    bebek doğdu da 8 aylık oldu bile:)

    YanıtlaSil
  24. :) iyiki doğmuş anali babali büyüt

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Simla bende bu fırtınaya katılıp dukan dietine başlammaya karar verdim.Geçen sene blogdan bir arkadaşım yaptı sonucunu sorduğumda tamda benim vermek istediğim kadar kilo verince çok sevindim.Hiçbirzman çok zayıf olmadım ama üniversite ilk yıllarında iyidim..sonra evlilik evde oturnma ve çocuk lohusalık ve hala evde oturmak heryıl beni dahada kalınlaştırdı platese gittim dikkat ettim ama tam istediğim kiloya düşemedim.Kitabu bugün bititrdim blogdan bir arkadaşımda başladı ama annesi ve eşi izin vermemiş daha fazlasını yapmamamaya atakta 4 kilo vermiş bana o dedi facebookta yemektarifleri var diye çünkü kitapta hiçbizim ağız tadımıza uygun yemek tarifleri yok okuyunca çıkmaza girdim orda beğen yapınca bloğunda olduğunu görünce geldim...şuan 20 lik dişimden yeni ameliyat oldum 2gün oluyor iyileşince başlıycam gerci bayramdan sonra bitane daha var.bakalım...Bebek beklemene çok sevindim umarım keyifli bir hamilelik yaşarsın ve onu kucağına alırsın bloğumada beklerim takipteyim artık seni sevgiler.yüksektopukar77-Ayça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça hoşgeldin:)
      Bebeğim doğdu ve şu anda 14 aylık:)
      Sanırım yazıyı güncellemeliyim:))İyi dileklerin için teşekkür ederim:)

      Sil
  27. Çok sevindim. Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin ...

    YanıtlaSil
  28. Hayirli olsun oncelikle...Hamilelik doneminde yulaf kepegi tuketiliyor mu merak ettim.simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
  29. esra merhaba,
    gönderi eski:)kızım 2 yaşını doldurmak üzere:)
    kepek kullanılabilir tabi.

    YanıtlaSil
  30. :) benim kizim da sizinki kadar.biz yulaf kepegini yogurda karistirip yerken o da yemek istiyor.zarari olursa diye vermeye cekiniyorum.vitaminlerin bir kismi bagirsaklardan emilmeden atiliyor yulaf kepegiyle diye.siz bu konuda ne dusunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  31. :)
    bizim yediğimiz miktarlar ölçü olarak çok fazla olmadığından sorun yok.az miktarda yediğinde ve sürekli kepekli gıda tüketmediği sürece zararı olmayacaktır.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips