MALZEMELER:
-1 bardak kara bulgur
-Yarım bardak domates rendesi
-1 kaşık biber şalçası
-sıcak su
-tuz
-kimyon
Bulgur ayıklanır yıkanır.Domates rendesi biber salçasıyla beraber kokusu çıkana kadar çevrilir.Bulgur eklenip beraber biraz kavrulur.Tuz ve kimyon eklenip üzerine bir parmak çıkana dek sıcak su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
not:kara buğday sarartma işlemlerinden geçmediği için daha naturel ve lezzetli.onun için fazla malzemeye ihtiyaç duymadım.
kimyon'u hazımsızlığa iyi geldiği için kullandım.malum bulgur bazı midelere iyi gelmeyebiliyor.
*220gr pilav bir büyük kase kadar ediyor.
-1 bardak kara bulgur
-Yarım bardak domates rendesi
-1 kaşık biber şalçası
-sıcak su
-tuz
-kimyon
Bulgur ayıklanır yıkanır.Domates rendesi biber salçasıyla beraber kokusu çıkana kadar çevrilir.Bulgur eklenip beraber biraz kavrulur.Tuz ve kimyon eklenip üzerine bir parmak çıkana dek sıcak su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
not:kara buğday sarartma işlemlerinden geçmediği için daha naturel ve lezzetli.onun için fazla malzemeye ihtiyaç duymadım.
kimyon'u hazımsızlığa iyi geldiği için kullandım.malum bulgur bazı midelere iyi gelmeyebiliyor.
*220gr pilav bir büyük kase kadar ediyor.
benim diyetisyenimde esmer bulgur tüketmemi söylemişti o gün bugündür hep bunu kullanırım ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMutfaklarda herşeyin beyazından vazgeçmek iyi olacak sanırım..İlerde kilo ve sağlık problemleri yaşamamaları için çocukları da küçüklüklerinden itibaren alıştırmak lazım.
YanıtlaSilSonradan bazı tatlara alışmak çoğu kişi için zor oluyor.
Merhaba tariflerinizi çok beğenerek uyguluyorum fakat kara bulgur konusunda kafam karıştı.seyir evresinde bu tarifi uygulayabiliyor muyum?şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilmalesef ,altındaki etikette de görebileceğin gibi güçlendirmede yenebilir:)
YanıtlaSil