sosyal ağlarda izleyin

17.12.10

YAYLA ÇORBASI

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:
-1,5  yemek kaşığı yulaf kepeği(tercihen iri taneli.örn:mornflake)
-1,5  su bardağı sıcak su
-1 su bardağı yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz

Yulaf kepeği su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.

-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin çok kısık olmamasına dikkat edin.Tuzunu en son ekleyin.

34 yorum:

  1. 2 gündür tariflerinizi inceliyorum...bende şubatta bir diyetisyenle birlikte zayıflamaya başladım şu anda 10 kilo vermiş durumdayım fakat koruma dönemi zor oluyor tabi şimdiden 1 kilo aldım :( yulaf almaya karar verdim ama genellikle kek ve pastalar için kullanılan hangisi onu alıyım...yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  2. kitabımı aldım bu gün, çok heyecanlıyım :)))

    YanıtlaSil
  3. atak evresinin 4. günündeyim ve hastayım ve regli oldum yani berbat durumdayım sonunda bloga girebildim tarif için ama yulaf ezmesiyle değil yulaf kepeğiyle yapmam lazım tarifi çünkü ezme yok evde umarım becerebilirim zayıflamayı ve çorbayı (:

    YanıtlaSil
  4. Zayıflamayı becereceğine eminim de çorbadan emin olamadım:))Yulaf kepeğiyle denemediğim için olur diyemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. selam.yulaf kepeği ile yapılan krebi yaptım.1.5 çorba kaşığı çok sert yaptı krebi.tarifte 1,5 y.k. süt veya lor diyor.ben sütü veya loru bolca kullanabilir miyim?hem birden fazla krep yapmış olurum.çünkü süt ürünleri sınırsız kullanılabiliyor.. Pınar..

    YanıtlaSil
  6. tabi ki Pınar,kepek ölçüsü doğru olduktan sonra diğer izinli besinleri istediğin kıvamda kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. merhaba simla. Dukan diyetini profosyonel spor yapan bir arkadaştan duydum ve öyle başladım.Tavsiye üzerine önce kitabı aldım ve iyice okudum.Gerçekten kitabı okumak ve anlamak gerekiyor.Atak evresini 5 gün yaptım.diyete başladığımda kilom 78.6oo gr dı.Atak dönemi sonunda tartıldığımda kilom 73.800 gr dı.Şu anda seyir dönemindeyim 6.gün her gün azar azar kilo veriyorum.Bu gün tartıda 72kg i gördüm.İnanılmaz bir şey.Çok mutluyum.Haftada 4 gün spor yapıyorum.En güzeli ne biliyormusunuz? Kimse 72 kg olduğuma inanmıyor 58- 60kg gibi gözüküyormuşum.yYüzüm çökmedi.En az 10 yaş genç göründüğüm söyleniyor.Diyetle birlikte spor şart arkadaşlar plates ve yürüyüşü tavsiye ediyorum.Kitabı iyi okumak ve kurallara uymak gerekiyor.Bu arada en çok yararlandığım her gün takip ettiğim blogun için sana teşekkür ediyorum.Simlacım emeğine sağlık beni çok motive ettin.Diyetimin seyrini ve sonuçlarını paylaşacağım. selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Ne kadar güzel sonuç almışsın.Tebrik ediyorum seni.
    Zaten Dukan'ın en güzel yanı öncelikle yağlı kısmlardan gitmesi ve vücudu sıkılaştırması.
    Sporu da düzenli yapınca senin aldığın gibi olumlu sonuçlar almak kaçınılmaz.
    Devamını dilerim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Selam,
    Eti Yulaf Ezmezi, Atak Devresindeki Yulaf Kepeğinin yerine geçer mi sizce? Yoksa bu dönem için illa ki yulaf kepeği mi bulmalıyız?

    YanıtlaSil
  10. Ezme kepek yerine geçmiyor.ikisi farklı ürünler.ezmenin karbonhidrat değeri çok yüksek.o yüzden kepeği tercih etmelisin.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    Cesitli dillerdeki forumlarda hep ayni seylere tanik oluyorum. Dukani tam olarak anlamadan bu ise girisen insanlar ya kilo veremiyorlar veya dukanin nasil bisey oldugunu anladiktan sonra onlara hitap etmedigi icin birakiyorlar. vucüt icin pek saglikli oldugunu düsünmüyorum birkere ketoza girdikten sonra tekrar karbonhidrat düzeyinin normale dönmesinin. sus gamze ne yaparlarsa yapsinlar sen dogru biliosun aynen devam et demek istiyorum kendime ama icim el vermiyor iste.
    Lütfen dukana baslamadan evel iyice bilgilenelim ve iyice düsünüp karar verdikten sonra baslayalim.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Gamze:)
    En başından beri söylediğim şey hep bu oldu.Kitabı okumadan bu diyeti iyice anlamadan yapmaya kalkmak gerçekten sakıncalı.Hatta önce ve sonrasında belirli aralıklarla mutlaka kan ve idrar değerlerine bakılmalı da diyorum.
    Ben de eşim de aynen bu şekilde yaptık.Tüm değerlerimiz çok iyi çıktı.Öncesinde eşimin 200lerde gezen kolestrolü 137'ye düşmüştü en son tahlilde.(137 halen yüksek aslında sınır 130.önceden tahlil yaptırmamış olsaydık Dukan yükseltti diyebilirdik fakat aslında düşürmüş olduğunu gördük böylelikle)

    YanıtlaSil
  13. Selamlar
    Dün akşam beyaz soslu tavuk tarifinizi denedim tavukları ızgarada pişirerek yaptım tarif gerçekten çok güzel sosada bayıldım :) Zaten tavuktan çok sostan yedim desem yeridir :) Bugünde yayla çorbasını denedim oda gerçekten çok güzel oldu! Yulaf kepeği bulamadığım için yulaf ezmesi kullanıyorum. Yorumlarda dikkatimi çekti yulaf ezmesinin karbonhidrat değeri çok daha yüksek demişsiniz onu daha az kullanmaya dikkat edicem. Zaten 3 kaşık yerine 1.5 kaşık kullanmıştım çorbada :)
    Birde kitapta tarifi olan yulaf kepeği galetası gerçekten çok lezzetli! Light krem peynir ile yapıyorum hamurunu.
    Sizinde bahsettiğiniz meyveli light yoğurtlar sanırım atak evresi için iyi değil. Atak evresinin 2. gününde bir tane yemiştim fakat atak evresi bitene kadar birdaha yememem gerektiğini düşünüyorum.
    Bugün 4. günüm ve herşey güzel :) Ara öğünlerde organik light süt içmeyi tercih ediyorum, doğru bir seçim mi sizce?
    Diyette olan herkese kolay gelsin....
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ayten merhaba,
    Beğenmene sevindim.Afiyet olsun.
    Galetayı daha yapmak kısmet olmadı nedense:)Hep başka şekillerde yedim kepeği.
    Tarifin aslı ezmeyleydi aslında.Çünkü ben başladığımda piyasada kepek yoktu:D
    Sonradan kepekle yapınca tarifi değiştirdim.(kilo veriliyor ezmeyle de ama kepeğin daha tok tuttuğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı kesin)
    Kitapta meyveli light yoğurtların atakta günde 2 taneye kadar yenilebileceği yazıyor.Yiyebilirsin yani.Light süt iyi bir seçim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Simla az önce tarifini denedim, tabu yulaf ezmem olmadıgı için yulaf kepeği ile yaptım çorbayı, sonuc muhteşem! Bu hafta itibariyle diğer tariflerini de denemeye başlıyorum böyle bir blog açtığın için çok teşekkürler :) bu arada söylediğin her seye sonuna kadar katılıyorum, diyete başlamak isteyenler anlık gaza gelip kitabı okumadan başlamasın, 5 gün süren atak dönemimi bitirdim, mr.dukan hastalarının yarısının fazla kilo verip diyeti bıraktıklarını yazmış fakat kardesim ve erkek arkadaşımın gözümün önünde kasık kasık Nutella yemelerine rağmen diyeti bırakmayı düşünmüyorum. Bir de dukan o kadar güzel motive ediyor ki kitabında seker ve çikolata delisi bir insan olmama rağmen bu süre boyunca canım hiç istemedi. Bundan sonraki süreçte isterse de senin tariflerinden deneyeceğim :) bu arada ben dönemlerimi de gösteren bir takvim hazırladım, başarıyla atlattığım her güne bir tik atıyorum, bir de sevdiğim yiyeceklerin sadece belli bir süre hayatımdan çıktığını ve sonrasında yine istediğimi yiyeceğimi hatırlatıyorum kendime sık sık. Yani sözün özü motivasyon şart! :) tabi bundan sonra sağlıklı beslenmek varken gidip yağlı yağlı bir seyler de yiyeceğimi hiç sanmıyorum.

    Sevgiler
    Elcin

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Elçin,
    Yulaf ezmenin olmaması çok iyi olmuş zaten kepekle yapılanı doğru olan:)
    Afiyet olsun:)
    Sen bu motivasyonla çok iyi sonuçlar alırsın.Tebrik ederim:)Sonuçları bizimle de paylaş mutlaka.

    YanıtlaSil
  17. tarifi denedim enfes oldu normal yayla çorbasından hiçbir farkı yok bnce.bnde yulaf ezmesi değil kepeği kullandım.yalnız suyu biraz az geldi daha fazla ekledim.

    YanıtlaSil
  18. Özellikle Akdeniz bölgesinde kullanımı yaygın olan tuzlu yoğurt kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl bir yiyecek?muhtemelen yağ oranı fazla gelecektir.

      Sil
    2. keçi sütü,yoğurt ve tuzun süzme yoğurta göre biraz daha katı kıvama gelene kadar kaynatılmasıyla elde edilen bir tür süt ürünü

      Sil
    3. dediğim gibimuhtemelen yağlıdır.tuzun fazlası da önerilmiyor biliyorsun.
      az yağlı keçi sütüyle kendimiz yapabiliriz belki?

      Sil
  19. simlacım slm:)
    bu yayla çorbasına su yerine haşladığım tavuk suyunu koydum ve tavuğun yağı suyuna geçmiş sanırım çorba hafif yağlı oldu.izin verilebilirmi buna??

    YanıtlaSil
  20. derisiyle mi haşlamıştın?çok yağlıdır öyleyse.
    iyice soğukta sonra üstte biriken yağı alıp iç istersen.

    YanıtlaSil
  21. öyle yapayım bari.artık gözüm korkar oldu hertürlü yağdan:)

    YanıtlaSil
  22. Sen olmasan bu diyet cekilmezdi :) corbayi ysptim ama bulsmac gibi oldu suyu az geldi sonra su ekkedim ozamsn da yogurt tadi gelmedi yiyemedim.simla ben makarnayi cok ozledim gecengun markette wai wai marka rice stick buldum noodle gibi yag ve seker orani %0 bunu yiyebilir miyim.tabi karbonhidrat var biraz.5 kilo hedefle baslamiştim verdim 2daha vermek istiyorum

    YanıtlaSil
  23. Hayır malesef bize uygun bir ürün değil.tamamen karbonhidrat.

    YanıtlaSil
  24. mrb simla dukana başlayali 16 gün oldu ve toplamda 8 kilo verdim cok memnunum sence normalmi kilo kaybım yoksa azmı atak evresini 10 gün yaptım onda 6.5 kilo verdim haftadada 3 gün spor yapıorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az olur mu hiç.2 günde 1 kg vermişsin:)
      Gayet iyi başlamışsın ama zamanla bu hız azalacaktır.O zaman motivasyonunu kaybetmeden devam edersen sonucunu alırsın.

      Sil
  25. mrb simla çorba kaç gündür yediğim kuru yiyeceklerden sonra çok iyi geldi devam

    YanıtlaSil
  26. Bu bloğu arkadaşım önermişti yeni diyet yapmaya başladım ve hayatımda ilk kez diyet yapan biri olarak dördüncü günümde çorba arayışındaydım nihayet bu tarifi yaptım çok iyi geldi teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Ben bunu yulaf kepeği olmadan ama 1 yk mısır nişastasıyla yaptım. Enfes oldu. Eline sağlık Simla.

    YanıtlaSil
  28. dukan diyetini 2 aydır yapıyorum ve tam 12 kilo verdim ama bu aralar kilo verişim durakladı ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben yağsız yoğurt bulamıyorum daha doğrusu %2 den az yağlı yok rastlamadım.. onun yerine yağsız sütten lıght yoğurt yardımıyla yoğurt yapmam mümkün mü??

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips