EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
-100 gr yağsız kıyma
-3 orta boy alabaş
-1 soğan
-1kaşık biber salçası
-4 kaşık domates rendesi
Kıyma soğanla kavrulur.Salça ve domates rendesi eklenip biraz pişirilir.Doğranmış alabaş eklenir.Tuzu ve suyu ayarlanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
merhaba bu yemek seyır evresinde yenebilirmi?
YanıtlaSilseyir evresi yazıyor ama kitapta yer elması yazmıyordu hatta geçen gün alıcaktım vazgeçtim kitapta adı geçmiyor diye yiyebiliyorsak çok sevinirim :) çiğ olarak tüketmeyi çok seviyorum
YanıtlaSiltabi ki yenir.Fransada pek makbul değil sanırım ki kitapta geçmiyor.yer elması kalorisiz bir sebze.yiyebilirsin.(hatta kabızlığa da birebir:))
YanıtlaSilSimla yer elması yasak denmişti sanırım en son. Güncellemek gerekir mi ki bu tarifi?
YanıtlaSilBen sayfadan Aliz Şeker bu arada.
:))alabaş olarak düzeltmiştim ama tarifte yer elması olarak kalmış.sağol hatırlattığın için:)
YanıtlaSilpişince tadı patatese mi benziyor yoksa lahanaya mı?
YanıtlaSilçiği aynı lahana göbeği ama pişmişini yemedim hiç.
ne tam patates ne de lahana.
Silyer elması veya aroması olmayan kereviz gibi diyebilirim:)
ya yer elması da çok güzel olur, kesin severim ben bunu, teşekkürler cevap için :)
Sil