|
EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
Blogu uzun süredir takip edenler patlıcan aşkımı da bilirler:)Her haliyle severim ;bu haline bayılırım.
Musakka ile oturtma arasında ne fark var diye düşündüm yaparken ancak elle tutulur bir bilgiye ulaşamadım.
Musakka'yı dünyaya Yunanistan tanıtmış olsa da aslında önce Arabistan'dan bize daha sonra da Yunanistan'a geçmiş bir yemek.Gerçi Yunanistan'da yapılan musakka bizimkinden oldukça farklı zira içinde patates ve üzerinde de beşamel sosla servis ediliyor.Ve sebze ile kıyma sıra sıra dizilerek bir nevi sebze lazanyası gibi pişiyor.
Ben dukan'dan önce de patlıcanları derin yağda kızartmak yerine fırınlardım.Bu kez direk yapışmaz tencerede 1 tatlı kaşığı z.yağ ile kızarttım.Lezzetinden hiçbirşey kaybetmediği gibi daha da hafif olduğu aşikar.
MALZEMELER:
-3 adet kemer patlıcan
-2 adet domates
-2 adet çarliston biber
-200 gr yağsız kıyma
-1 soğan
-1 yk domates salçası(katkısız)
-1 yk biber salçası(katkısız)
-2 diş sarmısak
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur.Dörde bölünüp küp küp kesilir.(ben tuzlu suda bekletmeye gerek görmedim çünkü çok körpeydiler.yemekte de hiç acılık olmadı)
Yapışmaz tencereye 1 tatlı kaşığı z.yağ eklenir ve patlıcanlar ilave edilerek yüksek ateşte çevrilerek kavrulur.
Kıyma , ince doğranmış soğan ve sarmısak ilave edilerek beraber iyice kavrulur.Salçalar ve baharatlar ilave edilir.1 su bardağı kadar su eklenerek 1 taşım pişirilir.
Kıymalı harç patlıcanların üzerine dökülür.Domates ve biber dilimleri dizilerek yaklaşık 25 dk.pişirilir.
Piştikten sonra maydanozla süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.