Merhabaaa🙂
Uzun bir aradan sonra yeni tarif.
Açık konuşmak gerekirse ben artık bu pahalılıkta tarif vermeye utanır oldum.
Özellikle de proteinden zengin bir diyet olan Dukan artık layıkıyla yapılamaz hale geldi bana sorarsanız.
Eskiden alım gücü daha düşük olanlara et yerine bakliyat onerilirdi.simdi onlar da dünyanın parasi.1kg yeşil mercimek 25 lira olur mu yahu.O da Kanada mercimeği!!!
Neyse yazmaya devam edersem durmayacağım.
Gelelim tarife.
Mercimekli Sini Köftesi
Dışı
-500 Gr köftelik bulgur
-250 Gr irmik
-2 patates
-1 kaşık domates salçası
-1 kaşık biber salçası
-tuz
-karabiber
-kimyon
İçi
-2 bardak yeşil mercimek
-1 büyük soğan
-2 diş sarımsak
-1 kaşık domates salçası
-1 kaşık biber salçası
-tuz
-karabiber
-1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
-2 kaşık siviyag
Dışı için patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın.Bulgur ve irmiği sıcak suyla ıslatın (ben patatesi hasladigim suyla ıslattım)diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yogurun.hamur kıvamını yogururken su ekleyerek ayarlayın, kuru olmasın.
İçi için mervimegi haşlayın.Sogan ve sarmisagi ufak doğrayıp yağda kavurun.salcalari ekleyin.salcanin kokusu çıkınca mercimek,ceviz ve baharatları ekleyip harmanlayın.
Fırın kabinizi hafifçe yağlayın.İkiye ayırdığınız bulgur hamurunu tabana ve kenarlara gelecek şekilde kalıba bastırarak döşeyin.arasina mercimek karışımını yayın.kalan hamuru parca parca elinizle duzlestirerek üstüne yayın.ustune sıvıyağ gezdirip elinizle iyice bastırarak duzleyin ve dilimleyin.
Önceden alt-ust ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirin(üstü kızarınca olmuş demektir)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.