EVRE:SEYIR(PS)-GUCLENDIRME |
-2 adet kemer patlıcan
-200gr yagsız kıyma
-1 sogan
-4 dis sarımsak
-6 yk domates rendesi
-2 tatlı kasıgı z.yağ
-tuz,kırmızı biber,karabiber,toz sarımsak
-maydanoz
sos icin
-1 su bard.yagsız sut
-1 yk mısır nisastası(1 tolere)
-az tuz
Patlıcanlar yıkanır.Alaca soyulur ve tamamen ayrılmayacak sekilde dilimlenir(altta kalan kısımdaki kabugu daha genis bırakırsanız dilimler daha saglam olur.) Z.yag fırca yardımıyla patlıcanların uzerine surulur.Toz sarımsak ve az tuz serpilerek 200 derecelik fırında 35dk kadar pismeye bırakılır. Diğer tarafta kup dogranmıs sogan ve sarımsak kendi suyuyla kavrulmaya bırakılır.Kıyma eklenerek beraber kavrulmaya devam edilir.Domates rendesi ve 1 bardak sıcak su eklenerek pismeye bırakılır.Pişince baharatlar eklenir. Sute nisasta eklenerek pisirilir.Koyulastıktan sonra kapatılır ve az tuz ve karabiber eklenir. Pisen patlcanların dilimlerinin arasına kıyma karısımı paylastırılır.Uzerine besamel sos dokulur ve 180 derecelik fırında 30dk kadar daha pisirilir. Pistikten sonra maydanozla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.