EVRE:GÜÇLENDİRME(NİŞASTALI ÖĞÜN) |
MALZEMELER:(1 porsiyon)
-1,5 çay bardağı yağsız süt(aida boy)
-1 çay bardağı tam buğday makarna(kuru halde)
-1 yk domates rendesi
-maydanoz
Öncelikle sütün yapışmaması için tencere suyla çalkalanıp, süt eklenip kaynatılır..Makarna eklenip taşmaması için arada bir karıştırarak yaklaşık 10 dk.sütü çekene kadar pişirilir.1 yk domates rendesi ve bir çimdik tuz eklenerek karıltırılır ve ateşten alınıp kıyılmış maydanozla servis edilir.
-Dukan, makarnanın sütle pişirildiğinde proteini artacağından bu şekilde pişirilmesini öneriyor.Yağ kullanılmadığı halde süt sayesinde kremalı bir tat elde ediliyor.Pişmiş halde 220gr'a kadar yenebilir.
Artık Güçlendirmeye geçtiğim için yarın ilk kez kendime makarna yapmayı düşünüyorum, Dukan diyetine başlamadan evvel de integral makarna yiyordum uzun zamandır, integral spagettiyi sizin tarifinizdeki gibi süt ile haşlayıp üstüne bolonez sos da koyabiliriz değil mi? Nişastalı öğün olarak?
YanıtlaSiltebrikler:)
YanıtlaSilevet bolonez sos da olur tabi.afiyet olsun:)
simla hanım bu ölçülerin tamamı 220 grammı oluyo bizde tartı yok malesef
YanıtlaSilaşağı yukarı evet fakat her bardak ve her makarna cinsi farklı olacaktır.(diğer baklagiller de cabası)tartı edinmeni tavsiye ederim.
YanıtlaSil