EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
-6-7 pırasa
-150 gr yağsız kıyma
-1 soğan
-1 yk yulaf kepeği
-maydanoz
-2 yk sumak
-2 çay kaş.kimyon
-3 yk domates rendesi
-1 yk biber salçası
Pırasalar diklemesine kesilerek ilk 3 katı çıkarılır.(kalın pırasalardan alırsanız iyi olur)Bir tencerede su kaynatılarak pırasalar yarı pişmiş şekilde haşlanır ve süzgeçe alınır.(sarılacak kadar yumuşamaları yeterli)
Soğan rendelenir,maydanoz kıyılır ve tüm malzemeler kıymayla iyice yoğrulur.Pırasa yaprakları tek tek muska gibi sarılır.
Tencereye yerleştirilir.Domates rendesi ve biber salçası 2 bardak su ile açılarak üzerlerine eklenir ve yaklaşık 35 dk pişirilir.
Selam, pırasaları fazla kaynatmam sonucu hüsranla sonuçlandı ama çok güzel ve kolay bir tarif. Teşekkürler!
YanıtlaSil