sosyal ağlarda izleyin

22.7.11

DUKAN TATİLDE NASIL UYGULANIR?



Tatile gidince ne yapacağını kara kara düşünen dukan’cılar için araştırma yaparken thedukandietsite.com’da aşağıdaki bilgilere ulaştım.Metnin daha uzun hali online gazete Daily Mail’de mevcutmuş.

Dr.Dukan tatile çıkacakları diyetten vazgeçirmeyecek ama tatilde ipin ucunu kaçırmadan ve tatili zehir etmeden uygulanabilecek bir formül sunmuş:Tatilde Güçlendirme Evresini uygulamak ve geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam etmek.

Yapmanız gerekenler güçlendirme evresindeki gibi devam ediyor.Fakat tek farkla.Bu dönemde her akşam 1 kadeh şaraba izin var:D

Yani:
*6 gün seyir evresinin sebze+protein günündeki gibi saf proteinler ve sebzelerle devam ediyoruz.
*Günlük öğüne 2 dilim tam buğday ekmeği,30gr kadar yağlı peynir ve bir porsiyon meyve ekliyoruz.
*1 gün ataktaki gibi saf proteinle besleniyoruz.
*haftada 2 öğün ödül yemeği yiyoruz(peşpeşe günleri veya öğünleri seçmemek şartıyla, başlangıç,ana yemek,tatlı ve 1 kadeh şaraptan oluşan bir menü)
*2 litre su içiyoruz.
*En az 25 dakika yürüyoruz.
*Veee her gün 1 kadeh şarap içebiliyoruz.


Döndüğümüzde de en azından kilo almamış oluyoruz ve kaldığımız yerden devam ediyoruz.

E daha ne olsun:D

7 yorum:

  1. merhabalar bir sorum olacak size şu an seyir evresinin 1. günündeyim ve kafam karışık sizce 5+5 mi yoksa 1+1 mi yapmalıyım? hangisi daha çok kilo verdiriyor? teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      hangisiyle rahat edeceksen onu uygula.totalde hız açısından pek farkları yok.

      Sil
  2. merhaba

    yaklaşık 1 aydır dukan diyeti yapıyorum ve 3.5 kilo verdim normalde 1+1 olarak uyguluyorum seyir evresini ama bazı hafta sonları özel nedenlerden dolayı aç kalmama adına 2 gün Protein + Sebze, onun öncesinde veya sonrasında da 2 gün saf protein günü yapıyorum..unun diyetime bi zararı varmıdır merak ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Arzu:)
      hayır hiçbir zararı yok hatta hep böyle de yapabilirsin.
      en fazla 5+5 olmak üzere kendine en uygun düzende gidebilirsin.(2+2,3+3 vs.)önemli olan eşit sayıda p ve ps günleri yapmak.

      Sil
    2. Yanıtladığın için çok teşekkür ederim..bi sorum daha var..diyete başlarken ve yaptığım testte belirtiğim bir kilo vardı..ama şimdi bikaç kilo daha vermeyi eklemek istiyorum..istediğim kiloya inene kadar seyir evremi uzatsam sorum olurmu..

      Sil
  3. merhaba Simla hanım öncelikle teşekkürler tarifleriniz için. Kitabı çok iyi okuduğumu düşünsem de yemek konusunda pek başarılı olduğum söylenemez. Ama sizin sayenizde çorba, ana yemek, meze ve tatlı ile süper öğünler hazırlıyorum. Bir de şu ödem olmasa. Nar ekşisi kullanabilir miyim.

    YanıtlaSil
  4. Meraba ben 1,68 boyunda 67 kiloyum ; abimin düğünü var ve acil zayıflamam gerekiyor ne yapmam gerek ve kaç günde kilo verebilirim ? 8-10 kilo vermek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips